PatrykM Opublikowano 9 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2020 Panowie poradzicie mi jaką płytę wybrać pod procek ryzen 5900x, cena tak 1500(płyta) i jakie do tego dobrać pamięci tez do tej samej kwoty z góry dzięki za odpowiedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 9 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2020 Do czego ma to być sprzęt ? Choć patrząc po wybranym CPU to mało prawdopodobne aby to były gry , prędzej coś co wymaga dużej mocy obliczeniowej CPU np. grafika 2D/3D czy soft CAD/CAM etc. Ile potrzebujesz ramu - 16 GB , 32 GB czy więcej ? Płyta - Asus TUF GAMING X570-PLUS za 829 zł lub Gigabyte X570 AORUS ELITE za 869 zł RAM - G.Skill Ripjaws V 2x16GB DDR4 3600MHz CL16 za 779 zł . Ceny z morele.net Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatrykM Opublikowano 9 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2020 (edytowane) Potrzebuję do pracy i do grania 50/50, jeśli chodzi o pamięć to 32GB w zupełności na ten moment mi wystarczy, a jeśli chodzi o płytę to dobrze gdyby miała WI-FI Edytowane 9 Listopada 2020 przez PatrykM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 9 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2020 Płyta z Wifi - ASUS TUF GAMING X570-PLUS (Wi-Fi) za 1009 zł w x-kom albo MSI MAG X570 TOMAHAWK WIFI za 999 zł , może też być Gigabyte X570 AORUS ULTRA za 1419 zł . Choć nie wiem czy nie lepszym rozwiązaniem będzie kupno tańszej płyty i do tego porządnej karty Wifi na PCI-E . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatrykM Opublikowano 9 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2020 ok wielkie dzięki za podpowiedz na pewno coś z tego wybiorę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...