Skocz do zawartości
djwatoo

Pytanie XP2400 + ECS

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pare pytań.

XP 2400 FSB 266 Vcore 1.5 to co

Czy bez zmiany Vcore FSB 150 ( @2250 ) To dużo. Temp 30-36 C

To dopiero muj drugi antek.

Czy MSI KT4v TO DOBRA PLYTA. bo moge do mojej padliny beczke bronxa dołożyć i mieć

Nie chcem w Athlona kasy wkłądać bo dla mnie to g. czekam aż mi P4B533 z serwisu wruci.

Dlaczego po zmianie proca Paiątke musiałem zmienić na DDR333 mimo że FSB to 266 i memory speed na 266 (przedtem był XP1800 0.13u)

Tego z podpisu już nie ma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płytę zmieniaj. Nie zastanawiaj się nawet. MSI to inna jakość. Wiem bo kiedyś miałem, a ostatnio jechałem na VTA3. Temperaturkę masz wręcz zadziwiająco niską, więc się nie przejmuj. Tylko, że jak dajesz fsb 150 dla procka to wzrasta i dla pozostałych podzespołów. Znam tego ECS jak własną kieszeń i wątpie, żeby proc na 150 fsb pochodził godzinkę w prime95 i się nie posypał... (autopsja) Sam jestem ciekaw jak twój sobie da radę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tych DDR333 to mi nie wcisneli tylko zostało mi z PIV które zjarałem.

A na starej nie chcieł wstawać.

jezeli dobrze zrozumialem to nie chciala ci sie plyta wlaczyc przy pamieciach ddr266 z procem 2400+ ,a chodzila z 1800+ 8O

albo cos skopales ,albo ECS cos znowu skopal :P

plyte wymieniaj na MSI jak to za beczke browara

tylko nie przezyj szoku bo tam bedzie mozna mnoznik zmieniac (jak ustawisz na inna wartosc to wystartuje z innym mnoznikiem - nie tak jak na Intelu :P )

uwazaj z mnoznikami,plyta sama powinna dac mozliwosc zmiany na wyzsze niz 12.5x ,ale ze to MSI to cholera wie i w razie jakis problemow wstap na temat o mnoznikach >12.5x po niezbedne tabelki (np. 7x = 15x ;7.5x = 22x ; 8x = 16x )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a po co mu mnożnik powyżej 12.5 ??? lepiej FSB podjechać. a MSI będzie duuużo lepsza od tego ECS'a. i wtedy DDR 333 będą spox. chociaż uważam że coś solidnie nakopałem że ddr 333 nie chciały na 266 chodzić. a amd to więcej frajdy niż intel ale jak kto woli. niektórzy zatrzymali się na p4 :D:D:D:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...