MicJes Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Czym suie roznia, i ktora lepiej ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span>: - SB LIVE! 1024 - SB LIVE! Model:CT4870 - SB LIVE! 1024 Model:CT4830 - SB LIVE! 5.1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 jaka konstarnacja :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sz@kal Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 Ja bym wzioł Liva 5.1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 Ja bym wzioł Liva 5.1 tez tak mysle, ale nie mam pojecia czym sie roznia. :? A chcialbym wiedziec, bo ceny te same. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sz@kal Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 Wydaje mi się że te pierwsze trzy modele nie posiadają wyjścia cyfrowego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 http://www.digit-life.com/articles/livetol...ve51/index.html tu znajdziesz też ewolucje sb live... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 Czym suie roznia, i ktora lepiej ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span>: - SB LIVE! 1024 - SB LIVE! Model:CT4870 - SB LIVE! 1024 Model:CT4830 - SB LIVE! 5.1 Pierwsze trzy modele to wersje 4-kanałowe, ostatnia wiadomo :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 dokldanie jak chcesz podlaczyc glosniczki 5.1 i ogladac filomy w ac3 to live 5.1 digital jest wyjsciem dla ciebie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 dokldanie jak chcesz podlaczyc glosniczki 5.1 i ogladac filomy w ac3 to live 5.1 digital jest wyjsciem dla ciebie :D ja mam live 5.1 i epox rda+ z sound storm. Na 5.1 jest wejście cyfrowe a na Epoxie nie.Mam głośniki Creative Megaworks 510D. Gdzie je lepiej podłączyć??. Na 5.1 mam mały problem bo nie chce mi grać głośnik centralny. (ale pomijając ten problem gdzie lepiej) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 ja mialem lekki zamet z tym :) - myslalemz e to jest tak ze kolorkami sie podlacza a tymczasem mam tak zeby dziaalalo poproawnie schemat : wtyczka -> gniazdo :) zielona -> zielone niebieska->czrne zolta->zolte wtedy dziala no i ustaw na karcie glosniki 5.1 z tym ze jak chceszogladac filmy w 5.1 to jeszcze musisz spelnic 2 warunki - miec film skodoway w tym formacie i zainstalowac ac3filter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 ale ja podłączałem na live 5.1 kablem przez do digital out. Na epoxie wszystko gra ok tylko jest podłączane tak jak ty mówiłeś. Na Live czy podłącze normalnie (3 kablami) czy jednym (do wyjscia cyfrowego) nie gra mi srodkowy głosnik. W teście głośnikowym gra mi (test od creative) ale podczas słuchania muzy np. winamp3 środkowy głosnik nie gra. A gdzie lepiej te głośniki miec podpięte w live5.1 czy w soundstorm. A tak pozatym słyszałem o jakiś driverach do live5.1 ze zmieniają go w audigy i idzie właczyć eax 3. Drivery zajmują 178mega. Ściągłem je zainstalowałem i eaxa nie da się włączyć. Czytałem o tym topic ale nie umie nadal właczyć. Czy trzeba jeszcze coś zrobić aby eax3 poszło właczyć?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 :idea: MicJes poszukaj na sieci testow robionych przy pomocy RightMark'a - od razu bedzie widac jakosc uzytych przetwornikow itp porownasz tabelki i wybierzesz ten najlepszy model (o "najczystszym" dzwieku) mozesz przeszukac forum RightMark'a moze akurtat ktos wrzucal porowanania http://forum.rightmark.org/ a tu przykladowe tabelki z polskiej stronki http://mojepc.pl/news/index.php?cid=4&nid=...d=912&ns_page=6 http://mojepc.pl/news/?cid=4&nid=487&ns_page=8 ale o ile pamietam wersja 5.1 miala nie najlepsze przetworniki A/C i C/A - choc moge sie mylic :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 co do twojego problemu to jest to stosunkowo proste :) na poczatku nie zalapalem o co ci chodzi :) n wiec tak - mp3 nie sa kodowane do 5.1 wiec normala ze nie gra srodkowy na live (na na glosniczkach mamopcje emulacji to wtedy gra) a na SS widocznie jest automatyczne wykrywanie i emulacja i taka roznica Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 ale w grach jest to samo!! Nie idzie tego jakoś obejść zeby grało.?? Gdzie lepiej w SB 5.1 czy sound storm?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 hmm a moze jais problem ze sterami? albo konflikt? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 A tak pozatym słyszałem o jakiś driverach do live5.1 ze zmieniają go w audigy i idzie właczyć eax 3. Drivery zajmują 178mega. Ściągłem je zainstalowałem i eaxa nie da się włączyć. Czytałem o tym topic ale nie umie nadal właczyć. Czy trzeba jeszcze coś zrobić aby eax3 poszło właczyć?? Konfliktu żadnego niema. Chyba będe musiał sprzedać tego Sblastera jak będzie tak dalej. :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...