krz.cho Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2020 Cześć, Aktualnie dysponuję tabletem\notebookiem Microsoft Surface Pro z kartą graficzną Intel UHD 620. W biurze mam do niego podłączone 2 monitory i działa to dobrze. Z powodu pandemii więcej czasu pracuję w tej chwili w domu i.... potrzebuję dodatkowych monitorów do domowego biura. Wpadłem na pomysł zakupu 1 monitora ultrawide, ale nie wiem czy obecna karta graficzna obsłuży rozdzielczość 5k (na stronie producenta nie ma w specyfikacjach takiej rozdzielczości). Chodzi o jeden z dwóch monitorów (jeszcze nie zdecydowałem). Dell U4919DW czarno-srebrny lub LG 49WL95C-W Curved HDR10. Proszę o radę, który z tych monitorów jest lepszy (jakieś doświadczenia forumowiczów) i odpowiedź, czy warto kupować to przy obecnej konfiguracji sprzętowej. Ewentualnie zawsze mogę zakupić 2 monitory 27 calowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2020 UHD620 to max. 4K w proporcjach 16:9 , o 5K zapomnij - karta nie wyświetli takiej rozdziałki . Tylko układy zintegrowane w procesorach Icy Lake / Tiger lake 10 nm są w stanie po DP puścić 5K. Oczywiście same monitory będą działać . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krz.cho Opublikowano 28 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2020 Bardzo dziękuję za odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...