punek Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 Witam!!! :) Mam do was pytanie, jak to jest z kieszeniami na HDD, znalazłem jeden topic i tam było napisane (czerwiec 2002) że keiszenie na HDD się strasznie rozsypują, Urywają się tasiemki itp. Czy to się zmieniło. I czy są kieszenie gdzie się tylko wsuwa szufladkę i wszycho działa. Czy trzeba odpinać ręcznie taśmę i kable od zasilania. Bo mój dysk jest zawsze na wierzchu w sumie ale kumpel kupił kmputer i mu stickery założyli i nie może go rozkręcić. Pzodrawiam Punek Za odpowiedzi z góry dzięuje. P.S. Jak możecie to doradzcie jakąś kieszeń do 40zł. UPDATE: Zapomiałem jeszcze zapytać. Czy jest jakaś rużnica w kieszeniach np do dusku 7200rpm a do dycku 5400rpm?? Bo widziałem w komputroniku to było napisane kieszeń do dysku 7200rpm, kieszeń do dysku 5400rpm. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P3le Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 Witam!!! :) Mam do was pytanie, jak to jest z kieszeniami na HDD, znalazłem jeden topic i tam było napisane (czerwiec 2002) że keiszenie na HDD się strasznie rozsypują, Urywają się tasiemki itp. Czy to się zmieniło. I czy są kieszenie gdzie się tylko wsuwa szufladkę i wszycho działa. Czy trzeba odpinać ręcznie taśmę i kable od zasilania. Bo mój dysk jest zawsze na wierzchu w sumie ale kumpel kupił kmputer i mu stickery założyli i nie może go rozkręcić. Pzodrawiam Punek Za odpowiedzi z góry dzięuje. P.S. Jak możecie to doradzcie jakąś kieszeń do 40zł. UPDATE: Zapomiałem jeszcze zapytać. Czy jest jakaś rużnica w kieszeniach np do dusku 7200rpm a do dycku 5400rpm?? Bo widziałem w komputroniku to było napisane kieszeń do dysku 7200rpm, kieszeń do dysku 5400rpm. Hyh ... jak mam kieszen od pol roku i jeszcze sie nie rozleciala :P Jak chcesz porzadna kieszen to kup Lian-Li czy jakos tak sie pisze w komputroniku (metalowa). Jak juz napisalem nic mi sie nie stala z tego co wyzej wymieniles ... zadnych tasiemek nie pourywalem itp... A z tymi dyskami chodzi o to ze dyski 7200 rpm sie bardziej grzeja przez co musze miec chlodzenie itp ... ale z doswiadczenia wiem ze nie nalezy sie tym przejmowac ... mialem pewien czas baracude 40 GB 7200 rpm w szufladzce do 5400 z 1 wentylem i nic sie nie zjebalo :P Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punek Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 No tak ale jak jest z tą kieszenią. Czy tylko wsuwam dysk z szufladką czy muszę taśmy co i raz podłączać i odłączać?? THX za odp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 jak wsadzisz juz dysk do kieszeni(podepniesz do niego kable) to wsuwasz kieszeń i niczego juz nie musisz podłaczać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punek Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 Dzięki za odpowiedzi. Idę do komputronika zamówić towa :). Chciałem zamówić w proline.com.pl ale tam biorą 24zł za przesyłke. Chyba ich poj****. Pozdrawiam Punek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 Dzięki za odpowiedzi. Idę do komputronika zamówić towa :). Chciałem zamówić w proline.com.pl ale tam biorą 24zł za przesyłke. Chyba ich poj****. Pozdrawiam Punek W komputroniku niewiele mniej. Ale sirius'a i tak nic nie przebije :-D. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 mam kieszeń RH-06 już rok ciągle chodze gdzies z dyskiem wypinam go i odpinam i nic mi sie narazie nie zepsóło Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zari Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 Ja miałem jakiegos no-name (ale metalowy) i mi sie spsuł pok kilku wlozeniach i wyciągnieciach dysku z niego... radziłbym kupowac markowy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 :!: moja kieszonka RH-06 dziala juz 4 rok :twisted: polecam wlasnie cos w tym standardzie bo to uniwersalne kieszonki - jak chcesz wrzucac bardzo grzejacy sie dysk to szukaj czegos co ma przynajmniej Aluminowa (nie metalowa tylko Alu) szufladke dobrze byloby zeby ramka tez byla Aluminowa wtedy robia za duzy radiator i bywa tak ze dysk w dobrej kieszeni (full Aluminowej z wentylatorkami) jest chlodnieszy niz standardowo przykrecony do koszyczka 3.5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punek Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 Dzięki za odpowiedzi. Idę do komputronika zamówić towa :). Chciałem zamówić w proline.com.pl ale tam biorą 24zł za przesyłke. Chyba ich poj****. Pozdrawiam Punek W komputroniku niewiele mniej. Ale sirius'a i tak nic nie przebije :-D. A co takiego jest w sirius'ie?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 A co takiego jest w sirius'ie??www.sirius.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_wlc Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 nom, zalezy jaka kupisz, ja tesh jak swoja kupowalem nie patrzylem jak jest zbudowana, tylko na cene i wentylatorek, i teraz zaluje!!! przy odlanczaniu dysku pociagnalem za wtyczke i sie rozsypala :D :) :(, i teraz jak kumple z hdd do mnie wpadaja musze kompa rozkrecac bo na razie nie mam funduszy na nowa :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punek Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 :!: moja kieszonka RH-06 dziala juz 4 rok :twisted: polecam wlasnie cos w tym standardzie bo to uniwersalne kieszonki - jak chcesz wrzucac bardzo grzejacy sie dysk to szukaj czegos co ma przynajmniej Aluminowa (nie metalowa tylko Alu) szufladke dobrze byloby zeby ramka tez byla Aluminowa wtedy robia za duzy radiator i bywa tak ze dysk w dobrej kieszeni (full Aluminowej z wentylatorkami) jest chlodnieszy niz standardowo przykrecony do koszyczka 3.5 No akutat mój dysk do takich należy (aż paży jak jest bez wiatraka), A jeśli bym kupił zwykłą plastikową i wrzycił pod spód lub od góry wiatrak taki jak jest w zasilaczach (po rozsypce zasiłki mi został :P ) Teraz nim chłodzę dysk (leży swobodnie na nim) i chłodzi go elegancko. Pozdrowiam Punek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 ... No akutat mój dysk do takich należy (aż paży jak jest bez wiatraka), ... a tak BTW po co chcesz wrzucac dysk do kieszeni :?: jakby co to latwo dostepna cala kieszen Alu (i szufladka i ramka) to TRACER TRH-50KAFAL nie pamietam tylko ile kosztuje (o ile ponad 100zl) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punek Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 kieszeń mi jest potrzebna bo kumpel ma kompa na gwarancji i nie może dysku wyciągnąć ani ja nie mogę włożyć do niego. a tak pojedzie do sklepu z kieszenią, wrzucą mu ją do środka, Jebną stickery i mogę do niego śmigać z dyskiem. A nie ma nagrywary, itd. Pozdro Punek Ja chciałem kieszony do 40zł za sztukę. Nie mam tyle funduszy :(. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 kieszeń mi jest potrzebna bo kumpel ma kompa na gwarancji i nie może dysku wyciągnąć ani ja nie mogę włożyć do niego. a tak pojedzie do sklepu z kieszenią, wrzucą mu ją do środka, Jebną stickery i mogę do niego śmigać z dyskiem. A nie ma nagrywary, itd. Pozdro Punek Ja chciałem kieszony do 40zł za sztukę. Nie mam tyle funduszy :(. rozumiem ze koles dal sie zrobic w bambuko bo kupil kompa ze stickerami - ale po co Ty masz wkladac i nosic dysk w kieszeni - niech on nosi swoj (niech mu w sklepie wrzuca do kieszeni) a Ty u siebie zamontuj tylko pusta kieszen bo zgaduje ze Ty chcesz Baraka wrzucic do kieszeni - do takiej za 40zl nie radze :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 benek-ten tracer jest beznadziejny w rzeczywistosci-miałem go przez 2 dni w kompie-beznadziejny system wyciagania i jeden kiepski wentylatorek polecam natoiast -tę kieszeń EASY TOUCH co prawda cała plastikowa ale naprawdę solidnie wykonana z b.dobrym system wyjmowania no i 4 coolerki -dysk po 50godz pracy non stop (na koniec przed wyjeciem- skan antivirusem i defragmentacja) jest praktycznie zimny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punek Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 polecam natoiast -tę kieszeń EASY TOUCH co prawda cała plastikowa ale naprawdę solidnie wykonana z b.dobrym system wyjmowania no i 4 coolerki[...] Nie wiesz gdzie można dostać taką kieszeń? Bo szukałem ale znaleźć nie mogę. Pozdrawiam Punek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 ...polecam natoiast -tę kieszeń EASY TOUCH... a zgodna ze standardem RH-06 :?: co do Tracera - widzalem ale nie uzytkowalem, gdyby mi osobiscie zalezalo to pewnie sciagnalbym oryginalnego LianLi np "C grupowego" RH-600 ale uzytkuje wylacznie dyski 5400rpm wiec stykaja mi zwykle RH-06 bez wentylatorkow :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 są w pronoxie-ale to hutrownia wiec albo poszukaj w sklepach , giełda i czasem je widuje na allegro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...