lodoo Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 o tym wiem :) ze musi byc 128.... mozliwe ze zle napisalem - nie upieram sie - wiec trzeba by sprostowac to co pisze na poczatku tego tematu bo moze kogos (tak jak mnie) wprowadzic w blad.... zebym wedzial o tym wczesniej, no... pewnie bym dolozyl do 128 i zmodowal na 256 :-/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
o-skar Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 nie da sie modowac szyny pamieci, nie rozumiesz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sarenka_0 Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 kupiłam r 9500 i zaczeły się problemy nie mogłam napisać *ć* a jeżeli próbowałam napisać wyskakiwał mi panel kontrolny więc musiałam wyrzucić wszystko związane z ATI weszłam na tę stronkę www2.ati/drivers/5-5xp-2k dd cp wdm exe i wszystko jest dobrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 nie da sie modowac szyny pamieci, nie rozumiesz? 1504072[/snapback] o-skar dobrze mowi ... IE DA SIE ZMODOWAC ona jest lub nie :)... nic nie musisz robic :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 no i stalo sie :( moj dzielny radeon odmowil posluszenstwa :( :( zaczal sypac nieziemsko artami i teraz mam dylemat czy probowac naprawic czy od razu kupic nowego. Obstawiam ze z rdzeniem jest cos nie tak. Padl kurde nie wiem czemu, brat gral w SA ja gralem w SA (grafa chodzila na pelcie+woda) i zero problemow, jak skonczylem grac to wrzucilem na pelta 5V (z 12V podczas gry) i zaczely sie jazdy :| o dziwo jak zapodawalem 12V to wszystkie syfy znikaly :| byc moze jakas wilgosc zebrala sie pod GPU. Narazie karta wisi i "schnie" zobacze moze jeszcze odrodzi sie ;) (chociaz w to watpie :( :( ) a tak dobrze mi sluzyla i tyle radosci dala :] A jak wymieniac to na co? na 9700/9800 bylby najsensownieszy wybor tylko ze drogie te karty mimo wszystko. O zadnych mi 9550/9600 nawet nie wspominajcie. O GF tez ani slowa ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 Sa jeszcze te mediony 9800 ? Jezeli jakims cudem tak to tylko to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 mediona to powiem szczerze ze sie boje brac bo juz troche ludzi pisalo ze padaja :/ pisalem do jakiegos serwisu i powiedzieli ze wymiana GPU 100 zlotych wiec wyglada na w miare oplacalna inwestycje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=54832514 O ile się nie mylę PCB tych radków to wersja od XT- nie chce mi się sprawdzać- jeśli komuś zależy- looknie sam. Wprawdzie nie ma info o revizji gpu ale jeśli pcb jest od XT ro można spodziewać się R360. Myślę że jest to atrakcyjna oferta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 oferta calkiem calkiem :) jeszcze dzisiaj wrzuce tego radka do kompa i zobacze, jednak chyba oddam ja do naprawy i jak mi powiedza ze nie warto to pomysle nad zmiana :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 no i stalo sie :( moj dzielny radeon odmowil posluszenstwa :( :( 1505762[/snapback] Uuuu najszczersze wyrazy wspolczucia... Chyba wybor w miare prosty jakis 9700 lub 9800 :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 narazie sie wstrzymam z wymiana, w srode karta leci do woox i zobaczymy co oni zdiagnozuja, a jak powiedza nieoplacalne to wysle to mtec i jak oni potwierdza ze nieoplacalna naprawa to pomysle nad nowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freeman Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 Mam 220zl na Gigabyte r9550 (128mb, 4ns) i zastanawiam sie czy nie dołożyć 39zl do r9500 -> http://www.allegro.pl/show_item.php?item=55297568 Jak myślicie? Zasiłka Fortron 300w wystarczy do r9500? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 jasne ze dolozyc, bierz 9500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pkali Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 ale tylko pod warunkiem możłiwości odblokowania potoków. Zrobiłem przesiadkę z 9550 na 9500. Bez modowania, jedynie po podkręceniu obie karty są podobne wydajnościowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 (edytowane) Mam 220zl na Gigabyte r9550 (128mb, 4ns) i zastanawiam sie czy nie dołożyć 39zl do r9500 -> 1510789[/snapback]rusek wciskal juz wczesniej kit .. koles nie gwarantuje odblokowania potokow .. zreszta juz o nim bylo nawet sie odezwal na forum .. update .. znalazlem http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=72201&st=0 ostatnie strony topicu Edytowane 23 Czerwca 2005 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zasiłka Fortron 300w wystarczy do r9500? W zupełności. U mnie fortron 250W (!) ciągnie R9800, xp1700 @ 2500MHz, 1GB ram i inne takie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 Mam 220zl na Gigabyte r9550 (128mb, 4ns) i zastanawiam sie czy nie dołożyć 39zl do r9500 -> 1510789[/snapback] Zasilka styknie, ale tak jak juz pisal ktos wczesniej bedzie 9500 lpeszy, tylko jesli odblokujesz potoki, a cos mi sie nie wydaje, zeby na tej karcie sie dalo, bo kiedys kolo pisal, ze nie ma czasu sprawdzac, a na rownoleglej aukcji sprzedawal dokladnie przetestowane na 100% sprawne 8 potokow, wiec ja bym nie bral od tego typa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novus Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 Witam Czy moga wypowiedziec sie uzytkownicy Asusa A7V880, ktorzy uzytkowali na tej plycie grafy Ati 9500/9500pro/9700/9700pro. Poniewaz musze zmienic grafike a ta karta oferuje naprawde niezle osiagi i jest w calkiem przyzwoitej cenie. W instrukcji od Mobo pisze ze serie 9500 i 9700 nie sa w pelni kompatybilne z ta Mobo wiec prosze o wypowiedz na ten temat uzytkownikow 9500 i 9700 roznych odmian i masci. Pamietam ze forestkillazbilla? mial chhyba 9500@9500prona tym Asusie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maslosky Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 pytanie odnośnie chłodzenia... co najlepiej kupić żeby było tanie i dobre ? wiem że mógłbym przeszukać topic ale nie mam czasu czytać 40 stron z czego 30 to dyskusja o modowaniu a nie o chłodzeniu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel89 Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 Jak myślicie opłaca sie kupic tego Radka 9500 z allegro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=57388524 ? Jak sie go pytałem to napisał, że sie kręci na 325 rdzeń i 620 pamięci na tym chłodzeniu i ma cos 4300 pkt. w 3dmarku 03. Zamierzałbym kupic do niego jakies lepsze chłodzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pkali Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 no, opłacało się... ale już za późno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maslosky Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 no ja kupiłem dużo drożej bo za 367zł ale wersje 128mb 256 bit no i z pamięciami ułożonymi w kształcie L... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel89 Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 A czy tego radeon co wyrzej wymieniłem dało by sie przerobic na wersje 256 bit? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 NIE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 A czy tego radeon co wyrzej wymieniłem dało by sie przerobic na wersje 256 bit? 1542613[/snapback] :mur: TO JUŻ BYŁO ZE 100 RAZY !!! :mur: Odblokować można (lub czasem niestety nie) potoki, a szynę 256 bit, dana grafa ma lub nie !!! (dot. Radków z 128 Mb pamięci) Tu nic przerobić się nie da !!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 Mam pytanie czy przy fabrycznym chłodzeniu + radiatorki na pamięciach, bezpieczne jest użytkowanie na codzień karty z zegarem 356x315? (granica artefaktów uzyskana za pomocą ccc - 1%) Czy dla bezpieczeństwa lepiej zajść trochę więcej z zegarami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 poglaszcz karte po pleckach na wysokosci rdzenia i sam odpowiesz sobie na pytanie czy takie taktowanie jest jest dobre do stockowego coolerka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 (edytowane) poglaszcz karte po pleckach na wysokosci rdzenia i sam odpowiesz sobie na pytanie czy takie taktowanie jest jest dobre do stockowego coolerka.Chyba masz (mam?) rację, nie parzy (czyt. nie zwęgliło mi palców) ale dobre 70 - 80 stopni napewno ma i jakiś XC-80 Al by się przydał, tylko pewnie za jakiś miesiąc wyjadę z pytankiem czy 400MHz po v-modzie jest bezpieczne :lol: Edytowane 13 Lipca 2005 przez M4TEUSZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 no jak chcesz usmazyc rdzen ;) moj radek latal 450 po Vmodzie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk1 Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 witam. posiadam Herca 9500pro, pewnego ranka okazało sie, że karta nie wstała. :blink: komp normalnie się uruchamia, nic nie piszczy itd.. Karta była chłodzona pasywnie (thermaltake Fanless), nigdy nie podkręcana. Co może być powodem tego ? dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...