Skocz do zawartości
Beavis

Folia bąbelkowa - czy nadaje się do tłumienia??

Rekomendowane odpowiedzi

Wracając do tematu... Cholernie drogie sa te gabki - prawie 200zeta za m2

Chociaz na stronie jest napisane - "Przydatne do poprawy akustyki pomieszczenia odsłuchowego" to chyba bedzie tłumilo halas a nie jeszcze go wzmacnialo ZIELONY

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie zwracaj uwagi na ceny i nawet tego nie czytaj;) to jest dla maniakow.

chcialem tylko, zebys wiedzial jakiego rodzaju material masz szukac i jak to ma mniejwiecej wygladac.

a kupisz takie maty pewnie za 5zeta od metra:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HAHAHAH pani w klasie nauczyla liczyc cie na iksach, a teraz jak zobaczysz inna literke to sie gubisz? HAHAHAH ale jajcarz z ciebie. 

dla malo kumatych: C - cegła, k - kilo

Info - to nie pani uczy liczyc na iksach, tylko nauka zwana matematyką, a 1C? nie ma czegos takiego w matematyce, C to jest Celsiusz, k to chyba Kelvin jesli sie nie myle, wiec piszac cos takiego, dasz do zrozumienia ze dodajesz Celsjusze to Kelvinow, no ale rob sobie jak chcesz, a k - kilo mogles napisac kg i nie musialbys tlumaczyc ze to kilo... W matematyce niewiadomą zawsze oznacza się x i nie ma to nic wspolnego z pania od matematyki, wierz mi :lol:

to jest dla ludzi, ktorzy na sprzet grajacy wydaja olbrzymie pieniadze.

skoro na kable do glosnikow taki matoł wydaje 10.000zl, to takie ustroje akustyczne to dla niego grosze.

No tak jak ktos wydaje na kable 10000 to jest matol... Wprost ciezko mi sie z tym nie zgodzic :roll: :lol: Drzyjcie bogate MATOLY! :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HAHAHAH pani w klasie nauczyla liczyc cie na iksach, a teraz jak zobaczysz inna literke to sie gubisz? HAHAHAH ale jajcarz z ciebie. 

dla malo kumatych: C - cegła, k - kilo

Info - to nie pani uczy liczyc na iksach, tylko nauka zwana matematyką, a 1C? nie ma czegos takiego w matematyce, C to jest Celsiusz, k to chyba Kelvin jesli sie nie myle, wiec piszac cos takiego, dasz do zrozumienia ze dodajesz Celsjusze to Kelvinow, no ale rob sobie jak chcesz, a k - kilo mogles napisac kg i nie musialbys tlumaczyc ze to kilo... W matematyce niewiadomą zawsze oznacza się x i nie ma to nic wspolnego z pania od matematyki, wierz mi :lol:

to jest dla ludzi, ktorzy na sprzet grajacy wydaja olbrzymie pieniadze.

skoro na kable do glosnikow taki matoł wydaje 10.000zl, to takie ustroje akustyczne to dla niego grosze.

No tak jak ktos wydaje na kable 10000 to jest matol... Wprost ciezko mi sie z tym nie zgodzic :roll: :lol: Drzyjcie bogate MATOLY! :lol:

troche niemasz racji najczesciej niewiadoma oznacza sie x ale rownie dobrze moze to byc jaka kolwiek literka :D ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

troche niemasz racji najczesciej niewiadoma oznacza sie x ale rownie dobrze moze to byc jaka kolwiek literka

troche wlasnie mam racje :lol: ale tylko troche :-) najczesciej niewiadoma oznacza sie x w przypadku kiedy jest 1 niewiadoma to raz owszem mozna sobie niewiadoma opisac jak sie chce, ale tak sie przyjelo, x to jest literka przyjeta tak samo jak wszystko, np ze m to jest metr.

O tyle o ile metra nie mozna inaczej opisac to x'a mozna np podac jako y, czy z ale ma to sens kiedy sa przynajmniej 2 niewiadome. Jesli jest jedna, tez mozesz sobie oznaczyc ja jako np "a", zreszta zawsze mozna zrobic na przekor wszystkim prawda?, ja mowie o tym co sie przyjelo uwazac i ze x jest najczesciej uzywany w rownaniach i nie ma to nic wspolnego z pania od matematyki :roll:

np x + y = 2

Ale w przypadku kiedy ktos pisze ze 1/2C = 1k to nie jest to juz dowolny dozwolony wybor literki i oznacza nic innego jak pol celsjusza = 1 kelvin co jest oczywista nieprawda :lol:

Wiec nie wiem czy ja mam pozniej w oczywisty sposob rozumowac ze 1C to 1 cegla :-) :roll: 1 k to 1 kilo, a raczej kilogram :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chlopie, czy kim tam jestes, o czym ty mowisz? jak sie chcesz czepiac to k oznacza kilo, a kg to kilogram, a nie kilo, jak powiedziales.

czepiajac sie dalej K to kelwin, a nie k.

przeciesz ty nie masz pojecia o czym piszesz!

w matematyce niewiadoma zawsze oznacza sie x?? przez 2 lata wyzszej matematyki zaden profesor nie powiedzial mi takich idiotyzmow!

wiecznie sie czepiasz i nigdy nie masz racji, czy cos z toba nie tak??

jeszcze do twojej wiadomosci, w matematyce nie ma czegos takiego jak celcjusz, kelwin, kilogram czy kilo. wiec o czym ty wogole piszesz??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chlopie, czy kim tam jestes, o czym ty mowisz? jak sie chcesz czepiac to k oznacza kilo, a kg to kilogram, a nie kilo, jak powiedziales.

w matematyce niewiadoma zawsze oznacza sie x?? przez 2 lata wyzszej matematyki zaden profesor nie powiedzial mi takich idiotyzmow!

jeszcze do twojej wiadomosci, w matematyce nie ma czegos takiego jak celcjusz, kelwin, kilogram czy kilo. wiec o czym ty wogole piszesz??

Popieram w pełni, masz całkowitą rację...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

x to jest literka przyjeta tak samo jak wszystko, np ze m to jest metr.

m to jest rowniez mili, czyli 10*-3 = 0,001

czyli jak to jest wedug ciebie? ktos sie pomylil i przypisal jednej literce 2 znaczenia?

bardzo bym prosil o twoje wyjasnienie tego fenomenu matematyczno-fizycznego. z checia sie jeszcze posmiejemy.

a moze piszac X mam na mysli jednostke dlugosci, ktora jest rowna 10*-13m (10 do potegi -13 metra)

co z tym zrobisz?

najlepiej kup sobie 10X paska i sie na nim powies :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeden:

tez popieram i zgadzam sie, popelnilem blad jak kazdy czlowiek to robi dlatego ze wiecznie sie wszystkiego czepiasz i szukam argumentow na szybko, ale sprawa nr 1 - JESTES CHAM, dlatego nie przyznam ci racji nawet jesli ja masz, wez sobie ja zachowaj dla siebie - moze inteligentny ale pusty CHAM, wiec wole byc chlopem niz mniej niz zero, nie umiesz dyskutowac, zaczynasz od argumentowania w stylu "chlopie czy czym tam jestes", a tak na prawde jest dokladnie odwrotnie, wiec jak ci chopie to sobie zawiaz...

Dwa :

Ja w ogole nie wiem co ty sobie masz na mysli w tej makowce a kup sobie 1C = cegle i walnij sie nia z sila 500G w ten balonik na szyi to moze zbijesz ten niekorzystny stosunek gowniarskiej chamowatosci do tego i tak nie najwiekszego ilorazu inteligencji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiedzialem ze nie bedziesz w stanie odpowiedziec i zaczniesz bluzgac :)

to juz kolejny raz, kiedy zdajac sobie sprawe z tego ze nie masz racji, zaczynasz wyzywac ludzi...

a uzywam takich glupich okreslen w stosunku do ciebie, poniewaz ciagle wtracasz sie w rozmowy ze swoimi glupimi madrosciami i wysmiewasz innych, samemu nie majac odrobiny racji...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiedzialem ze nie bedziesz w stanie odpowiedziec i zaczniesz bluzgac :) 

to juz kolejny raz, kiedy zdajac sobie sprawe z tego ze nie masz racji, zaczynasz wyzywac ludzi...

a uzywam takich glupich okreslen w stosunku do ciebie, poniewaz ciagle wtracasz sie w rozmowy ze swoimi glupimi madrosciami i wysmiewasz innych, samemu nie majac odrobiny racji...

hahahahahah znowu odwracasz kota ogonem? nb i jak zwykle zaczynasz od wiedzialem... caly ty bo ty wszystko wiesz najlepiej, przeciez student 2 lata cacy cacy... TO TY MI PIERWSZY BLUZGASZ - ZAWSZE - co widac czarno na bialym nie ja ci zaproponowalem sznurek tylko ty mi i nie ja ci napisalem ze jestes chlopem czy czym tam jeszcze i nie ja napisalem ze gosc ktory kupuje kable za 10000 to MATOL wiec przestan mnie podpuszczac i przede wszystkim wkurzac bo to ci sie udaje najlepiej, przez co z nerowow pisze glupoty. nie zjade do twojego poziomu i ZEGNAM!, brak ci tolerancji i 10 innych cech, zachowaj swoja inteligencje skoro nie umiesz jej nawet wykorzystac w odpowiedni sposob traktujac kazdego co sie pomyli jak idiote, tudziez kazdego kto wydaje na sprzet inne kwoty niz ty!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fajnie ze juz sie pozegnales i na przyszlosc staraj sie nie wypowiadac w topikach w ktorych z kims rozmawiam. OK?

prawda, to ja ci zaproponowalem sznurek, ale jak bys zrozumial aluzje 10X to bys wiedzial, o co chodzi i ze z tego tylko sie smiac mozna.

no cuz kazdy moze przeczytac i sam wnioski wyciagnac kto tu sie wtracil i kto tu rzuca miesem. sija

PS. co do matoła to nie było do ciebie, to dlaczego tak cie to urazilo? naszczescie juz nie odpowiesz. uff

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fajnie ze juz sie pozegnales i na przyszlosc staraj sie nie wypowiadac w topikach w ktorych z kims rozmawiam. OK?

Chyba zartujesz panie jaizm, to pan sie nie odzywaj w topicach w ktorych ja rozmawiam, to jest publiczne forum a nie jaizm.com.pl to nie ja przylazlem na topic gdzie pan zabieral glos tylko pan na topic gdzie ja zabieralem glos i ja pana nie wypedzam bo to nie moje forum, dlaczego pan to robi?

prawda, to ja ci zaproponowalem sznurek, ale jak bys zrozumial aluzje 10X to bys wiedzial, o co chodzi i ze z tego tylko sie smiac mozna.

No wlasnie.

Smiac to sie mozna, aluzji zadnej rozumiec nie musze, poniewaz nie jestes wszechwiedzacy i ten sie smieje kto sie smieje ostatni panie jaizm.

no cuz kazdy moze przeczytac i sam wnioski wyciagnac kto tu sie wtracil i kto tu rzuca miesem. sija

No widzisz, mowisz o czepianiu i 2 letnich studiach a CUZ sie PISZE CÓŻ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wiec jednoczesnie pokazales jaki jestes madry i zaprzeczyles - kazdy robi bledy - KAZDY!!! i wlasnie o tym mowie, ze takie czepianie gowno swiadczy o inteligencji, teraz chyba sam to widzisz panie jaizm ze w samym czepianiu nic co zostanie uzyte nie moze byc inteligentne, dlatego inteligencja zaczyna sie od kultury!

PS. co do matoła to nie było do ciebie, to dlaczego tak cie to urazilo? naszczescie juz nie odpowiesz. uff

Bo moze sam kupuje kable za 10000? a moze cala moja rodzina kupuje kable za 10000? A moze moja i czyjas rodzina? Czemu mialoby mnie nie urazic? Wszystkich traktuje sie na rowni, ale do tego trzeba miec troche tolerancji...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jednak odpowiedziales :(

pewnie teraz tez cos dodasz po ty poscie?

panie mrtnt nie porownuj bledu ortograficznego z bledem rozumowania, rozumiesz? bo 90% ludzi z tego forum ma problemy z ortografia i gramatyka, a o inteligencji to nijak nie swiadczy, a gadanie głupot tak.

ps. pozazdroscic pozostaje bogatej rodziny.

gdybym cierpial na nadmiar gotowki sam bym kupil jakis lepszy model Van den Hul'i

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wracajac do tematu ktory zostal przerwany (przez takiego jednego)

Jeden koles wytlumil swoja obudowe podkladkami pod mysz! zrobil to bardzo dokladnie i pozatykal wszystkie zbedne otwoty.

jak twierdzi halas sie zmniejszyl, ale temperatura nieznacznie podskoczyla.

zainspirowany jego pomyslowoscia wykorzystalem do wytlumienia kalimate, ale nie byl to najlepszy pomysl;)

dlatego mysle ze jak sie juz za to zabierac, to trzeba wykorzystac jakies porzadne materialy do tego przeznaczone.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe... ten temat jest bardziej goracy niz metoda oklejenia kompa wspomniana folia babelkowa :o

Nio ale mysle ze to zostawie Wam na dluzsza :wink: pogawedke

Tymczasem dzisiaj jest niedziela to jutro/pojutrze wybiore sie na lowy 8) No chyba ze bedzie smalic jak obecnie to zostawe w domciu 8) 8)

Jakbys mogl Jaizm to napisz co dokladnie obkleiles w srodku budy bo nie wiem czy wystarczy tylko dac na boki+dach :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na razie sprobuj tylko tak jak mowisz, trzeba samemu eksperymentowac. te wentyle ktore zamierzasz dorzucic do kompa, koniecznie pusc na 7V inaczej nie ma sensu.

jak masz jakies otwory na bokach obudowy bedziesz musial je zakleic, dodatkowe wiatraki powinny zrekompensowac zmniejszony przewiew. ogladnij tez przod obodowy, czy nie da sie tam czegos zatkac, albo obkleic. tył obodowy jest raczej nie do ruszenia.

zauwazylem tez (tak jest w moim przypadku), ze obudowa wpada w wibracje co powoduje dodatkowe ciche "buczenie". dlatego dobrze by bylo przykrecac wentylatory stosujac gumowe podkladki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...