elf_ Opublikowano 17 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2003 czasami odnosze wrażenie, że niektórzy ludzie podkręcają komputery, kupują i montują wymyślne zestawy chłodzenia, tylko po to aby móc sie swym zestawem pochwalić, liczyć jakieś tam seti czy ud i licytować ile komu komputer wyliczył. imho jeżeli ktoś nie ma nic ciekawego do roboty na komputerze i nie bardzo wie co mógłby robić oprócz grania, oglądania filmów i słuchania mp3 to ściąga sobie taki obciążacz procesora i sie podnieca że jego komp coś liczy :evil: - jak dla mnie zupełny bezsens :P ale w końcu - ile ludzi tyle sposobów wykorzystania komputera :D róbta co chceta i be happy ;D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 18 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2003 ja bym oszukiwal z celeronem??? - pewnie ze bym oszukiwal ale mi sie nie chce :) Pakiety maja rozna dlugosc wiec to zadne porownanie - punkty to tez zadne bo na bartonie mam tyle samo co na palomino mialem bo tam robilem trick na 100 pkt za siec Ja to licze dla idei bo te punkty to paranoja - punkty za siec? za ram? za dysk? Dla mnie liczy pare osob wiec ten celek to nawet jak by mi sie chcialo robic to i tak prawie nic nie da. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xantos2001 Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 A czy ktos z kolegow forumowiczow liczy Foldinng @ Home ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 w fah nie ma zadnych statsow itp - bez sensu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_emak Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 musi byc rywalizacja :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xantos2001 Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 Jak to nie ma??? A to co: http://folding.stanford.edu/cgi-bin/teampage?q=276 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 po miesiacu liczenia dla tweaka awansowalem do pierwszej 170. Do MKa11 troche mi brakuje, ale z dnia na dzian jestem coraz wyzej. Calkiem niezla ta moja pozycja, zwlaszcza, ze wiekszosc jest tam od poczatku. (http://www.grid.org/stats/members/compare.htm?un2=Niemiecc) BTW. Ten temat tez mozna przesiesc do nowego dzialu o liczeniu rozproszonym. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_emak Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 Szkoda tylko ze nasz team slabnie z dnia na dzien. Caly czas spadamy na dalsze miejsca w rankingu. Niedawno bylismy na 117 miejscu a juz jestesmy na 120 :( . P.S. Mimo wszystko licze non-stop. Juz jestem na 40 miejscu :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 ja staram sie jak moge, ale sam wiecej nei jestem w stanie wyliczyc. werbuje tez ludzi, zeby liczyli na moje i jednoczesnie tweaka konto. za niezly powysl uwazam wyroznianie najaktywniejszych liczacych infem na str. glownej tak jak to robi frazpc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_emak Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 No np. pierwsze 40 miejsc :) . Wogole na stronie tweaka sa statystyki UD z przed roku. Trzeba by sie tym zajac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 Właśnie dołączyłem do teamu, jak mam wolne moce przerobowe to warto je wykorzystać, może sami kiedyś będziemy potrzebowali pomocy... Zgadzam się z Sir_emak wypadałoby popracować nad stroną UD w TWEAKu, bo trochę wstyd, że taki FrazPC ma, a my trochę nieaktualni... Mam też kilka pytań: 1. W jaki sposób UD nalicza punkty? (jaki jest algorytm?) 2. Po co w profilu UD podaję się wielkość miejsca na dysku? UD to wykorzysta w jakiś sposób czy co? A co jeśli limit miejsca się wyczerpie? 3. W menedżerze zadań mam dwa procesy UD: ud_ligfit_Release.exe - czyli agent zajmuje 10300KB ud_1706422.exe - zajmuje 0992 ramu - co to jest? (próbka) Wiem że pytania mogą wydać się głupie i jest ich kilka, ale jeśli ktoś zna odpowiedzi to proszę się podzielić wiedzą... za wszystko dzięki... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 nie zaglebialem sie w algorytm naliczania punktow. u mnie ud nigdy nie zblizyl sie z iloscia zajmowanego miejsca. calosc na hdd zajmuje kilka mb. tez mam dwa a moze nawet 3 procesy, bo dodatkowo jest UD.EXE. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 Masz rację Niemiec, nie zauważyłem UD.exe 5492KB Co do algorytmu naliczania, to chodzi mi o to że piewrszą próbkę komp przerobił w ok. 5h za co dostałem 151pkt. a drugą przetwarzał w 11h za to dostałem 220pkt. Stosunek próbki 2 do 1 czasowo to ok. 100% więcej, a punktach 50%... od czego te naliczanie się bierze??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 ja juz wyliczylem dla tweaka prawie 1000ptk w ciagu 3 dni a obecnie komp nie chodzi 24h bo sie rodzice piekla o prad :[ Ten sam problem mam :) A jak juz licze to jak się zapisać do team tweaka, nie licze dla punktów ale koleguw trzeba wzpomuc bo zpadaja :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 Masz rację Niemiec, nie zauważyłem UD.exe 5492KB Co do algorytmu naliczania, to chodzi mi o to że piewrszą próbkę komp przerobił w ok. 5h za co dostałem 151pkt. a drugą przetwarzał w 11h za to dostałem 220pkt. Stosunek próbki 2 do 1 czasowo to ok. 100% więcej, a punktach 50%... od czego te naliczanie się bierze??? punkty dostaje sie zaleznie od mocy kompa i czasu jaki to zajelo. na moje konnto liczy sprzet z podpisu i za pojedyncza probke dostaje ~100-150ptk a probke liczy 4-5h i dodatkowo liczy celek800 i tu przeliczenie probki zajmuje mu ~24h i za to dostaje 300-400ptk. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 Tak sobje pomyślalem czy niema czegoś polskiego w tym stylu ?? Pużniej amerykańce będą sie chwalić ze to oni odkryli lekarstwo lub cos innego(ta pewno nie wspomną że cały śwjat im pomagał), a polska jak zawsze styłu a ma potencjal w naszych komputerach ale ich strata na kożyść ameryki :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_emak Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 Tak sobje pomyślalem czy niema czegoś polskiego w tym stylu ?? Pużniej amerykańce będą sie chwalić ze to oni odkryli lekarstwo lub cos innego(ta pewno nie wspomną że cały śwjat im pomagał), a polska jak zawsze styłu a ma potencjal w naszych komputerach ale ich strata na kożyść ameryki :( Niestety polskie firmy farmaceutyczne nie maja tyle kasy, zeby cos takiego zorganizowac, a szkoda. :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinos Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 Ja licze jeszcze UD :) ale nie w teamie Tweak.pl Na dzien dzisiejszy mam 796,206 pkt 5,047 results 18.50454 per hour of CPU Time http://www.grid.org/stats/members/compare....e.htm?un2=Cinos Link do porownania :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 Firmy farmacełtyczne zawyżają ceny leków ich szefowie woża sie limuzynami mieszkają w willach, niestać ich zebyzatrudnić programistów i zrobić program, potem reklama i po pewnym czasie to zacznie na siebje zarabjać. Ale poco mam wydawać moje zarobjone pienjadze na badania kture zarobją na siebje za x lat, jak teraz zarabjam nieżle a jak to zacznie zarabjać na siebje moze mnei nie będzie-- to zdanie polskich zakładuw :) według mnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JB Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 Firmy farmacełtyczne zawyżają ceny leków ich szefowie woża sie limuzynami mieszkają w willach, niestać ich zebyzatrudnić programistów i zrobić program, potem reklama i po pewnym czasie to zacznie na siebje zarabjać. Ale poco mam wydawać moje zarobjone pienjadze na badania kture zarobją na siebje za x lat, jak teraz zarabjam nieżle a jak to zacznie zarabjać na siebje moze mnei nie będzie-- to zdanie polskich zakładuw :) według mnie A według mnie to weź chłopie zajrzyj do słownika ortograficznego ... Co do dużej ilości punktów to mi się zdarzało dostać po 5000 i więcej za próbkę. Mam jeden komputer liczący bez dostępu do netu. Jest to pentium 166. Próbka liczy się tam ponad 100 godzin. Potem zabieram kilka próbek jak się policzą i wysyłam z mojego kompa - no i dostaję czasem nawet ponad 5000k punktów za próbkę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 JB opisz dokładnie ten proceder, bo mam w robocie serwer plików (2xPentium 150MHz) działający 18h/dobę bez dostępu do netu, to bym tam też zapuścił UD a próbki od siebie wysyłał, na chwałę TWEAKa oczywiście :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 liczyc Panowie i Panie, bo spadamy w dol w rankingu i TwojePC coraz bardziej nam ucieka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JB Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 JB opisz dokładnie ten proceder, bo mam w robocie serwer plików (2xPentium 150MHz) działający 18h/dobę bez dostępu do netu, to bym tam też zapuścił UD a próbki od siebie wysyłał, na chwałę TWEAKa oczywiście :D Tu masz fragment maila, którego nasmarowałem, jak ktoś mnie poprosił o wyjaśnienie jak to się robi: "Jeżeli masz jeden komp w domu, drugi w pracy zrób tak: Zainstaluj w domu UD klienta + UD Monitor, sciągnij powiedzmy 15 próbek, wtedy wyłącz UD klienta i UD monitora, przegraj cały katalog United Devices w inne miejsce, najlepiej spakuj i przenieś w jakiś sposób do pracy. Tam rozpakuj go i umieść tak jak w domu np. c:/Program Files/United Devices i po prostu uruchom UD klienta i UD monitora, od tego czasu będzie Ci się liczyło, wszystkie próbki po kolei. W domu jak tylko przeniesiesz katalog United Devices w inne miejsce (mówię o tym przeznaczonym na komputer w pracy), instalujesz od nowa klienta UD + UD monitor. Teraz kiedy w pracy już liczenie będzie się zbliżać do konca, wylaczasz UD klient + UD monitor, przenosisz katalog United Devces w inne miejsce (najlepiej pakując go) i potem do domu. Jak przyniesiesz do domu , to ten katalog z domowego kompa . po wylaczeniu UD klient i UD monitor, pakujesz i przenosisz do innego katalogu ,a w to miejsce rozpakowujesz katalog z pracy. Wtedy wysyłasz zrobione w pracy próbki, automatycznie sciągną się nowe do liczenia. Wtedy wyłączasz UD klient i UD monitor, pakujesz katalog United Devices do innego katalogu, stamtąd zabierzesz go do pracy. Rozpakowujesz powrotem domowy katalog United Devices do Program Files. Ważne: trzeba pilnować kiedy w pracy obliczenia będą się kończyć i na przykład jak Ci zostanie tylko jedna lub dwie próbki niepoliczone to , zabierasz do domu i wysyłasz wyniki, dlatego że jak się wszystkie próbki policzą to UD będzie chciał automatycznie wysyłać i wtedy mogą powstać problemy." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 Wielkie dzięki JB za wyczerującą odpowiedź, ale mam następną porcję pytań tym razem dotyczącą UDmonitora i nie tylko: 1) w jaki sposób ściągnąć np. 5 próbek jednocześnie do późniejszego wyliczenia, o ile dobrze rozumuję (albo nie) do mojego konta zostanie dodane 5 device-ów 2) według twojego (JB) sposobu, po zgraniu tych próbek do innego katalogu, należy od nowa zainstalować UD+mon i w tym przypadku znowu dodane zostanie 5 nowych device-ów. 3) Chyba że jest inny sposób ściągania kliku próbek jednocześnie bez konieczności tworzenia nowych device-ów... Pytania są trochę lamerskie, ale nie mam czasu szukać, tym bardziej że w naszych szeregach jest kilka uznanych autorytetów w tematach liczenia rozproszonego, chociażby takich jak JB... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JB Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 Pytania są trochę lamerskie, ale nie mam czasu szukać, tym bardziej że w naszych szeregach jest kilka uznanych autorytetów w tematach liczenia rozproszonego, chociażby takich jak JB... Nie przesadzajmy z tymi autorytetami. Co do pytań, to: 1) Tak 2) Tak 3) Nie wiem nic o takim sposobie. Niestety skutkiem ubocznym sciągania kilku WU jest powsawanie kolejnych device'ów w profilu, do tego nie ma sposobu żeby je potem usunąć. Ja mam około 100 device'ów, chociaż kompów liczy max kilkanaście, no ale coś za coś. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Dzięki JB za odpowiedź. Możemy jedynie ubolewać nad faktem, że w przypadku tak szczytnego celu, mamy do dyspozycji prostego ageta do liczenia, żeby chociaż istniała możliwość pobrania kilku próbek na raz, bez żadnych kombinacji, nie wspominając nawet o braku agenta pod linuxa, wówczas rzesza liczących z pewnością by się powiększyła... Co do usunięcia device'ów to faktycznie, nie istnieje taka możliwość, nawet w przypadku, gdy device nie pobrał żadnych próbek, a to już kolejne niedopracowanie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_emak Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2004 Tutaj sa moje aktualne statystyki: http://www.statgfx.com/statgfx/ud/?&userid=sir_emak&teamid=Tweak.pl&border=0,0,0&header=0,0,0&stats=0,0,0&trans=yes&template=2&.jpg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2004 Tutaj sa moje aktualne statystyki: http://www.statgfx.com/statgfx/ud/?&userid=sir_emak&teamid=Tweak.pl&border=0,0,0&header=0,0,0&stats=0,0,0&trans=yes&template=2&.jpg tu sa moje :) http://gfx.statgfx.com/old/ud.cgi?&userid=niemiecc&teamid=Tweak.pl&border=0,0,0&header=0,0,0&stats=0,0,0&trans=yes&template=2&.jpg dla Tweaka jednak wyliczylem tylko 20k, bo wczesniej liczylem dla TwojePC i nie wiedzialem, ze Tweak ma swoja druzyne. obecnie praktycznie z dnia na dzien awansuje mimo iz predkosc przeliczania z niewiadowych przyczyn spadla mi z 4-6h nna probke do 10-12 :(. wczesniej robilem 3-4 probki na dzien a teraz sa to gora 2. Czy u Ciebie tez wydluzyl sie czas liczenia probki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...