salva Opublikowano 13 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2021 Cześć, stary monitor Flatron l225WT na tym moglem siedziec kilkanascie godzin i nic mi sie nie dzialo kupiłem własnie ten monitor i strasznie mecza mnie oczy i jak patrze na monitor to mnie ekran(mozna powiedziec ze razi). najgorzej jest jak patrze na biale dodam ze nic nie zmieniałem na tym monitor jest na standardowych ustawieniach tylko teraz podpiety na 60hz nie wiem czy to dlatego ze mam zle ustawiony ten monitor czy cos bedzie z monitorem?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 15 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2021 Pewnie stary monitor miał kolorystykę żółto-pomarańczową (bo pewnie miał podświetlenie CCFL, które wraz z eksploatacją świeci coraz cieplejszym światłem). Można się zbliżyć do takiej kolorystyki, obcinając w OSD składową niebieską i trochę mniej zieloną. No i przy okazji pewnie jasność na nowym nabytku jest za wysoka - regulacja jasności powinna obniżyć moc diod podświetlających. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salva Opublikowano 15 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2021 (edytowane) 3 minuty temu, Kyle napisał: Pewnie stary monitor miał kolorystykę żółto-pomarańczową (bo pewnie miał podświetlenie CCFL, które wraz z eksploatacją świeci coraz cieplejszym światłem). Można się zbliżyć do takiej kolorystyki, obcinając w OSD składową niebieską i trochę mniej zieloną. No i przy okazji pewnie jasność na nowym nabytku jest za wysoka - regulacja jasności powinna obniżyć moc diod podświetlających. a jak to dokladnie obciac? Edytowane 15 Października 2021 przez salva Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 15 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2021 W moim LG jest to: Menu - > obraz - > regulacja koloru -> i zmniejszasz trochę zielony i bardziej niebieski. Monitor pracuje w trybie "ust. własne". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...