Igorius Opublikowano 17 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2021 Cześć Chcę dokonać migracji systemu operacyjnego z Win 10 do Windows 11. W tym celu w bios mojej płyty głównej włączyłem TPM 2.0 oraz bezpieczny rozruch, zgodnie z wymaganiami Microsoftu. Niemniej gdy zmieniłem system biosu z CSM na UEFI dokonując odpowiednich zmian wg instrukcji z tego filmiku nie boutuje mi systemu operacyjnego ale każdorazowo uruchamianie peceta zatrzymuje się na włączeniu biosu, o co nie proszę [nie naciskam klawisza DEL]. Po ponownym przełączeniu w biosie z UEFI na CSM komputer uruchamia się normalnie. Jak temu zaradzić? Konfiguracja peceta - MSI X570-A Pro, R5 3600, 4x8GB 3200Mhz, CX400 512GB, Corsair 650W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czapla_pl Opublikowano 17 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2021 Hej, Skorzystać z narzędzia wbudowanego w system. https://www.windowscentral.com/how-convert-mbr-disk-gpt-move-bios-uefi-windows-10 Enjoy 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...