finalcell Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 Jak je wygiąć pod kątem 180 stopni aby sie nie zgieły i nie zablokowały przepływu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thorr Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 reczna robota to ladowanie pisaku do srodku, zaslepianie (np. plastelina) i wyginanie lub sa specjalne prowadzenia wykonane z jakiegos tworzywa gumopodobnego czy coos albo ladujesz sie do firmy z aparaturka do wyginania i ci z rurki zrobia konika na biegunach jak bedziesz chcial - ale bedzie to bardzo bolesne dla twojego konta ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 z piaskiem rano usłuszałem a mam zaślemi na rurki więc bez plasteliny sie obejdzie a co do zakładu po wakacjiach sie rozejrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killah Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 ja to bym ta rurke przeciał, kupił dwa kolanka 90 stopni i pospawał/skleił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 ja to bym ta rurke przeciał, kupił dwa kolanka 90 stopni i pospawał/skleił.Slusznie. To chyba najprostsze rozwiazanie, Chyba, ze masz nietypowej srednicy rurke :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 jak ma byc to jakis wiekszy luczek o nagrzej ja pozadnie a potem wygninaj jak sie zegnie to wkrec w imadlo i nagzewajac rorke sciskaj imadlem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killah Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 jak ma byc to jakis wiekszy luczek o nagrzej ja pozadnie a potem wygninaj jak sie zegnie to wkrec w imadlo i nagzewajac rorke sciskaj imadlem Tylko musiosz miec dobre imadło :) ja spawałem wkładajac blok w uchwyt C(chyba wiecei jak to wygląda) i ja dopiero w imadło... i moje imadło "made in taiwan imported by topex" nie wyrboiło i śrube moge sobie wyjąc.... i tylko rdza się sypie.. i kawałki tego stalopodobnego czegoś... nie polecam lepiej zapłacić ale meić coś konkretnego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 jak ma byc to jakis wiekszy luczek o nagrzej ja pozadnie a potem wygninaj jak sie zegnie to wkrec w imadlo i nagzewajac rorke sciskaj imadlem Tylko musiosz miec dobre imadło :) ja spawałem wkładajac blok w uchwyt C(chyba wiecei jak to wygląda) i ja dopiero w imadło... i moje imadło "made in taiwan imported by topex hehe to ja sie nie dziwie ja mam jakies stare ruskie imadlo - ktore wazy chyba z 20kg i ma raczke do krecenia o dlugosci okolo 0.7m - takim to mozna krecic :PPPP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 moj ojciec mial podobne tylko w przeprowadzce zginelo moze z tira wypadlo :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 jak ma byc to jakis wiekszy luczek o nagrzej ja pozadnie a potem wygninaj jak sie zegnie to wkrec w imadlo i nagzewajac rorke sciskaj imadlem No i oczywiście warto mieć takie rurki które się gną. Jak kupowałem w sklepie to specjalnie takie wziąłem i spokojnie (śred. 15 mm) w rękach się gną... Cena nieznacznie wyższa od "klasycznych". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thorr Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 tak z teorii to bardzo trudno bedzie ci wygiac rurke i zachowac wymiar gdy srednica zginania bedzie mniejsza nish dwukrotnosc srednicy zewnetrznej rurki i do wyginania tak jak tomasir twierdzi ... najlepiej kup rurki z miedzi miekkiej - z tym ze trudno jest je dostac na metry (no przynajmniej ja mialem male problemy) ... zazwyczaj zwoje 25, 50 lub 100 metrow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...