Dunaj Opublikowano 27 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2002 Właśnie mam okazję ulepszyć sobie nieco kompa i tak się zastanawiam które rozwiązanie było by najlepsze biorąc pod uwagę podobne koszta, a więc chodzi mi głównie o kombinacje: KT3 ULTRA-ARU KT333 Socket-A (SOUND,DDR,RAID) z 512 DDR2700 Samsung + AMD XP 1800+czy też może co wydaje mi się rozsądniejsze bo pamięci mógłbym dokupić póżniej: KT3 ULTRA-ARU KT333 Socket-A (SOUND,DDR,RAID) z 256 DDR2700 Kingston + AMD XP 2000+Co do płyty też nie jestem w 100% przekonany do tej pory jechałem na Abitach i bardzo je sobie chwale Asus również może być, no ale ten model MSI troszkę mi zaimponował przynajmniej w recenzjach,- Pomóżcie, jak to mówią,- ''Osiołkowi w żłobie dano'' ... /Dobrze, że chociaż grafiki jestem pewien tu zdecydowanie ATI 8500/:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Dres Opublikowano 27 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2002 według mnie pierwszy zestaw najwyżej potem sprzedasz 1800+ i wymienisz na 2000 lub 2100+ :wink: co do płyty to wybór raczej dobry ale ja jestem zwolennikiem gigabyte więc polecę Ci Gigabyte 7vrxp IMHO najlepsza płyta na kt333 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 27 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2002 Dla mnie to oczywiste ze zestaw nr I :) procka podkrecisz, pamiec niektorym bardziej sie przydaje niz moc obliczeniowa procka, plyta super. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2002 KT333 z XP1800+. XP2000+ nie jest nawet 5% szybszy a jest prawie 40% drozszy. Latwo tez jest przetaktowac XP1800+. Przez FSB wystarczy podniesc takt z 133 do 135 i juz masz XP1900+. Co do plyty to mam to sama tyle tylko ze nie ARU. Zwykla plyta bez RAID jest znacznie tansza. Takze prawie 40%. RAID wbudowany na plytach jest znacznie gorszy od RAID kupiony z osobna karta. Wedlog mnie to jest paranoja wydawac pieniadze na nastepny twardy dysk i nie byc w stanie wyciagnac pelnej mocy z RAID. USB 2.0 ktory jest tylko na ARU a nie jest na zwyklej wersji jest dobra rzecza ale jesli nie masz urzadzen ktore wykozystuja USB 2.0 jest takze bezuzytecznym dodatkiem. Pozniej mozesz sobie zawsze dokupic osobno USB 2.0 na zwyklej karcie ktore w tym momencie sa juz bardzo tanie. Za ta oszczednosci bym kupil na twoim miejscu wiecej pamieci. Co najmniej 512MB. Szczegolnie potrzebna jest pamiec z Windows XP. 512MB to jest minimum z jakim XP powinno chodzic. Roznica jest dramatyczna pomiedzy 256 a 512 w XP. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2002 zdecydowanie wariant nr 1 :!: :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zdecydowanie wariant 1.Tyle tylko bym radził zamiast xp 1800 wziąć xp1600 albo xp1700.Wykręcisz je bardzo podobnie i kasy ci jeszcze trochę zostanie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2002 wariant numer 1, tomasir nie przesadzaj z tym obnizeniem taktowania :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2002 tyż polece wariant 1 według mnie pierwszy zestaw najwyżej potem sprzedasz 1800+ i wymienisz na 2000 lub 2100+ :wink: co do płyty to wybór raczej dobry ale ja jestem zwolennikiem gigabyte więc polecę Ci Gigabyte 7vrxp IMHO najlepsza płyta na kt333 8) a ja tam wole abita at7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2002 zestaw nr.1 jak mocy braknie zawsze możn procka podkręcić, a pamiątki sie przydają Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2002 wariant nr.1 .Zawsze chcialem miec duzo pamieci :). Widze ze komp bedzie jakas maszynka nie nie zwykly desktop choc moge sie mylic ale 512mb ram i ten RAID mnie gubi. AXP 1800+ podkrecisz na 2000+ spokojnie. A co do plyty to moze Abit AT7 MAX USB2.0,Dual Raid,sound 5.1,Fire Wire, masz na niej dual raid!. A jesli nie kcesz RAID to tylko Abit KX7 333. Zreszta ten GA 7VXRP tez jest niezly. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2002 Abit KX7 333 jest kozak! Wyciąneli na nim fsb 225 w siakiejś recenzji, więc nad płytą chwile bym się pozastanawiał do zest. nr 1. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2002 masz racje ale pod wzgledem wydajnosci to juz nie jest taki kozak :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2002 Być może, Epoxy zresztą też (8K3T) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zwykla plyta bez RAID jest znacznie tansza. Takze prawie 40%. RAID wbudowany na plytach jest znacznie gorszy od RAID kupiony z osobna karta. Wedlog mnie to jest paranoja wydawac pieniadze na nastepny twardy dysk i nie byc w stanie wyciagnac pelnej mocy z RAID. Pozniej mozesz sobie zawsze dokupic osobno USB 2.0 na zwyklej karcie ktore w tym momencie sa juz bardzo tanie. 1. Jeszcze lepszy jest raid softwareowy ale nie wiem czy istnieje pod winda. Pozatym duzo osob raid'a wykorzystuje zeby miec kazde urzadzenie na oddzielnym kablu, wtedy jest dobrze. 2. Tylko trzeba pamietac ze to jednak kolejny slocik PCI mniej a tak duzo to ich wcale w kompach nie ma :((( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2002 Ja bym sie sklanial ku wariantowi pierwszemu, 256 ramu juz powoli przestaje mi wystarczac. Jesli chcesz nagrywac cd, sluchac muzyki, przegladac stronki, jeszcze cos zawsze sie znajdzie to 256 to troszke malo. Jesli chcesz na 100 % uzywac windy xp to 256 to jest minimum. Pamieci samsunga nie sa zle, powinny sie dobrze krecic. Moja poprzednia kosc byla firmowana przez kingston ale na kostkach samsunga, zajebiscie sie krecila. Trzymala FSB 166 MHz przy cl.2.0 bez problemow :P :P :P Co do procka to zawsze mozna wymienic na lepszy :wink: ale jeszcze lepiej podkrecic :twisted: i miec za mniej kaski ten sam wypas :twisted: Płyta to wedlug mnie bardzo dobry wybór :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Sh4bel=- Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2002 Przylaczam sie do glosu pozostalych i zdecydowanie polecam wariant nr 1. Mysle ze bez wiekszych problemow wyciagniesz z tego 1800+ odpowiednik 2000+. Jak mosz mozliwosc to przed zakupem sprawdz serie pod wzgledem tego jak sie kreci :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2002 RAM jest bardziej przydatny ;) Co do plyty - polecam to co mam czyli Asus A7V333 (full) Dlaczego? - COP (jak CI wentyl siadzie to jestes spokojny) - Qfan - ja lubie cisze sam spowalnia wentylatory w zaleznosci od temperatury - USB 2.0 - IMHO niezbedne jesli chcesz spac spokojnie przez conajmniej rok. Coraz wiecej urzadzen bedzie korzystac w wyzszej przepustowosci - Kontroler FireWire. Mam kamerke DV - nie potrzebuje karty. A nuz tobie tez sie zachce - sprawdzony producent, 3 lata gwarancji, mniejszy spadek wartosci w przyszlosci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2002 Co do plyty - polecam to co mam czyli Asus A7V333 (full) Rzeczywiscie bardzo ciekawa plyta, szczegolnie podoba mnie sie FW (odpada kupno kontrolera lub audigy) 750zl odliczajac ceny roznych kontrolerow i kart ktore ma wbudowane wychodzi przyjemnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2002 Co do plyty - polecam to co mam czyli Asus A7V333 (full) Rzeczywiscie bardzo ciekawa plyta, szczegolnie podoba mnie sie FW (odpada kupno kontrolera lub audigy) 750zl odliczajac ceny roznych kontrolerow i kart ktore ma wbudowane wychodzi przyjemnie. Dlatego wlasnie sie na nia zdecydowalem ;) Jedyna wada - 5 slotow PCI z czego w praktyce mozna wykorzystac maksymalnie 4 - http://inferno.marcoos.net/marco/foto/P1010125.JPG - widac ze jakakolwiek karta graficzna z wentylatorkiem blokuje 5-ty slot Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2002 Bierz pierwszy zestaw, apotem najwyżej zmienisz na Athlona 2,2+ na 0,13 um 8) . Nieżle będzie O/C. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 28 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2002 Jedyna wada - 5 slotow PCI z czego w praktyce mozna wykorzystac maksymalnie 4 - http://inferno.marcoos.net/marco/foto/P1010125.JPG - widac ze jakakolwiek karta graficzna z wentylatorkiem blokuje 5-ty slot 4 hmmmm dodatkowa grafika, tuner tv, modem-fax, sieciowka :) (czasem 2 sieciowki) i jest pelno ale w sumie wiele dokladac juz nie pozostaje chociaz mozna jeszcze cos znalezc ;) ja bym chyba byl zadowolony mimo 4 PCI :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...