Gramse Opublikowano 24 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2022 Dzień dobry, Posiadam Gigabyte GeForce RTX 2060 OC 6GB GDDR6 + 3 dyski SSD. Chciałbym przeznaczyć max 4000zł na upgrade stanowiska. Gram i streamuję w 1080p, od czasu do czasu jakaś obróbka video (tego ostatniego zamierzam wykonywać więcej na nowym komputerze). Wymyśliłem sobie taki zestaw https://www.x-kom.pl/lista/q2nmblmj7 Celowo nie wybrałem procesora z literką K ponieważ nie zamierzam bawić się w overclocking. Czy mój wybór jest ok? Chętnie poczytam Wasze zdanie na ten temat. Dzięki za uwagę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 24 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2022 Witam i7 swoje musi zjeść czy wybrana płyta główna i jej sekcja zasilania przy długotrwałym obciążeniu sprosta takiemu wyzwaniu ? coś na Z690 na starszym kodeku audio ALC 897 MSI PRO Z690-A DDR4 lub na lepszym kodeku audio ALC ALC1200 oraz Wi-Fi i BT MAG B660M MORTAR WIFI DDR4 lub MSI MAG B660 TOMAHAWK WIFI DDR4 , kodek ALC1220P oraz Wi-Fi i BT oraz czy wybrany zestaw chłodzący zapewni odpowiednio niskie temperatury ? bo i7 przy obróbce wideo to się trochę zagotuje i przydało by się już zwodować taki zestaw, do grania to pewnie wystarczy. SilentiumPC Fortis 5 Dual Fan (SPC307) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...