Skocz do zawartości
s1ntex

Czy te komponenty pasują do siebie?

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, dostałem misję złożenia sobie komputera służbowego, można go zobaczyć pod tym linkiem: https://www.x-kom.pl/lista/ge38ts5ty

Proszę doświadczonych użytkowników o sprawdzenie, czy wszystko będzie ze sobą grało, czy nic ze sobą się nie gryzie? W przyszłości na pewno będzie dokupione kolejne 16GB lub 32GB RAMu oraz dysk HDD, może nowa karta graficzna, choć wątpię. Dysk i RAM na pewno. Miałem budżet do 4k z monitorem, więc i tak troszkę naciągnąłem limit, ale już nie wiem z czego mógłbym zejść.

Z góry dziękuję za sprawdzenie, czy wszystko baje "grało", czy jest coś, co warto byłoby podmienić (np. na tańsze, bo będzie wystarczające lub na droższe, bo faktycznie będzie się to opłacało).

Komputer pod pracę biurową, grafikę i film - nie spodziewam się super wydajności, ale szefa nie przekonam. Na 'proxy' powinno być jako-tako.

Z góry pięknie dziękuję!

Edytowane przez s1ntex

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam  

czy jest wymagane aby zestaw zawierał procesor AMD ?

komputer służbowy, czy w związku z tym jest wymagana dedykowana karta graficzna , zakup CPU z igpu, ale zastaw bez kary graficznej obniży zakup zestawu o 1000pln 

np. na Intelu 

Procesor Intel Core i5-12400, 2.5GHz, 18 MB, BOX (BX8071512400)

Płyta główna MSI MAG B660M MORTAR WIFI DDR4

Pamięć G.Skill Ripjaws V, DDR4, 16 GB, 3600MHz, CL16 (F4-3600C16D-16GVKC)

Zasilacz SeaSonic S12III 650W (S12III-650)

Obudowa Genesis IRID 505 Midi

Dysk SSD Samsung 980 500 GB M.2 2280 PCI-E x4 Gen3 NVMe (MZ-V8V500BW)

Chłodzenie CPU SilentiumPC Fortis 5 Dual Fan (SPC307)

i zostaje 700-800pln na monitor.   

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi