fireblade3 Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 Czy warto dokonac takiej zmiany - chodzi mi o plyte ktora obsluguje zarowno ddr'y jak i sdram'y. Posiadam ecs shit (juz 2 sztuke niestety bo pierwsza zajedzilem :) ) i ten 2 od samego poczatku mi sie krzaczyl (zwisy przy nie kreconej konfiguracji na najruzniejszych biosach gdy bylo wlozone 1,6xp+ - 512 sdr - geforce 3 450 (po wyjeciu 256 ramu albo odkreceniu proca lub na geforce 2 dziala lux)) I dzis podjelem meska decyzje - zmieniam plyte wygluszam kompa (mata z pianki grubosci 12mm i z tylu 5mm) zamowilem wiatraczek cs'a kupilem pianke i zastanawiam sie nad plyta ... Pomocy (w miare szybkiej) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-A-J-O Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 Nie znam tego MSI, ale moge ci polecić Shuttle AK32 na KT266(obsługuje, SDR i DDR), dwaj moi kumple mają i nie narzekają, ale jadą na DDR, SDR mieli przejściowo, dopuki nie uzbierali kasy na DDR. Tobie też radze przejściowo traktować SDR. A najlepiej narazie nie kupuj nic i pozbieraj na DDR i lepszą płyte. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 Nie warto K7s5a(sis735)jest wydajniejsza od kt266. Zmien sobie lepiej pamięci na DDR. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 Chodzi o to ze mam kase na plyte a na ddr'y nie mam i chyba troche nie bede mial bo szykuja sie inne wydatki... Zalezy mi na plycie ktora na ddrach bedzie oferowala przyzwoita jakosc i jakikolwiek overlocking (bez utraty na nia gwarancji bo tak przejechalem sie na 2 ecs'ach) a prz przyplywie kasy zmiane na ddr'y (a co do zbierania na nowa plyte to mi za 7 msc przysluguje calkiem nowy komp - umowa z ojcem :) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 sgj - pewnie ze gdyby moj ecs byl sprawny to bym sobie tylko kupil ddr'y ale nie jest i mi sie jeb..... wiec jednak wole kupic plyte ale inna niz ecs i obslugujaca sdramy i ddry... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-A-J-O Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 Wiem z autopsji że na SiSie 735, to raczej nic nie pokręcisz, u kumpla były ciągłe zwiechy na SDR, wymienił właśnie na Shuttle. Jedznie teraz na Athlonie 1000@1333. Powiem ci tak KT266 demonem szybkości na DDR nie jest(dlatego wydali KT 266A) ale nie zmienia to faktu że będzie to najlepszy wybór w twojej sytuacji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 Wiesz co tylko ze ja zle podalem bo msi nigdy nie wydalo tej plyty (o ile wiem) na kt266 tylko wlasnie na kt 266a :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 Jeśli to 266A a twój ECs jest uwalony to wymieniaj. Ale wszystko zalezy za ile i czy bardziej nie opłaca się ECS K7S5A PRO. Chyba ża po prostu nie masz ochoty na ECS ale niestety MSI też nie jest takie bez awaryjne niestety. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-A-J-O Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 No to sam sobie odpowiedziałeś na swoje pytanie, znalazłeś chyba najlepszą dla siebie płytke która obsługuje SDR i DDR :D . Zresztą na MSI masz to softmenu czy jakoś tak i śądze (nie znam konkretnie tego modelu więc to tylko przypuszczenia) że wyciśniesz na niej więcej ze swojego sprzętu:-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat_zab Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 Zalezy jeszcze ile chcesz kasy dac za tą płyte jak możesz to napisz......... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...