Skocz do zawartości
m1sti

Dysk M.2 do płyty ASUS Z97 Pro Gamer - możliwość, wybór

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć!

Chciałbym Was poprosić o pomoc w doborze dysku M.2 do płyty głównej Asus Z97 Pro Gamer.

Przede wszystkim, na początek proszę, aby ktoś mnie utwierdził w przekonaniu, że jest możliwość zamontowania takiego dysku do powyższej płyty. Czytałem wiele opinii i najczęściej pojawiała się odpowiedź "tak, ale są wtedy problemy z dyskiem".

Jeśli tak, to bardzo proszę o polecenie takowego dysku o pojemności myślę max. 256GB (dysk służyłby na system i najbardziej podstawowe dla mnie programy). Natomiast w kwestii budżetu na razie go nie określam, gdyż nie znam ram cenowych dostępnych dysków. Wypadłem z obiegu, gdyż kilka lat nic nie ruszałem w komputerze i nie miałem potrzeby śledzenia cen.

Dziękuję

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Każdy jeden z interfejsem m.2 sata będzie działał na 100%. Po prostu wkładasz w gniazdo, odpalasz PC i dysk jest widoczny. Miałem 3 płyty kiedyś na z97, każda w innym formacie. Zawsze wszystko działało.

https://www.x-kom.pl/p/406982-dysk-ssd-samsung-500gb-m2-sata-ssd-860-evo.html 

tu masz wersję 500gb, ale możesz wybrać mniejszy

Edytowane przez DaffyDuck

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi