Drow Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 1.Problem z chlodzeniem (przegrzewa się) 2.Problem z pamięcią Thanx. Wydaje mi sie, ze raczej to pierwsze. Chociaz nadal nie mam pewnosci co to tego zasilacza. Bo nawet jesli plyta pokazuje mi nizsze napiecia niz sa w rzeczywistosci, to pod obciazeniem nie powinno byc takich wahniec, right...? BTW, na pewno nie jest to wina karty graficznej, bo juz wymienialem na inny egzemplarz i nic sie niestety nie zmienilo (na AGPx4 dziala tak samo jak na AGPx8). Jutro zamierzam jeszcze wymienic pamiec. Ale obawiam sie, ze rowniez niewiele to pomoze - na 200MHz wcale nie chodzilo lepiej niz na 266. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 Ja tak troche off topikowo :). Mianowicie kupiłem wczoraj Chueftec-a 420W (zajebiosty jest) ale mam jeden problem jak ustawić najwuższe obroty wentyli :?:On ma automatyczne ustawianie wentyli, w zależności od obciążenia nie ustawisz "ręcznie". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 HPC-300-202 300W 25A 20A 13A 0.3A 0.8A 2A Y takie oznaczenieno to wszystko OK bo takie "prady" ma 300W SIRTEC sprawdziłem drugiego cheifteca 360W i to samo :( mbm podaje mi... KURCZE :evil: gosciu zaczynasz mnie wnerwaic - wez miernik w lape i pomierz w gniazdku ATX napiecia jakie daje zasilacz a nie bredzisz co sobie "odgadl" MBM - cos chyba kiepsko znosisz upaly :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek198 Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 Ja tak troche off topikowo :). Mianowicie kupiłem wczoraj Chueftec-a 420W (zajebiosty jest) ale mam jeden problem jak ustawić najwuższe obroty wentyli :?:On ma automatyczne ustawianie wentyli, w zależności od obciążenia nie ustawisz "ręcznie". Tak myślałem :(. A nie da sie jakoś kabelków ustawić czy coś przelutować :-) no niby moge odciąć kable i podłączyć pod 12V ale chiałbym zeby to zrobić we wnętrzu zasilacza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 a tak zapytam -po co racic gware??? zl ci ze go nie slychac? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 co do posta wyzej: one automatycznie dobierają prędkość do temperatury. a co do tematu: dlamnie to jebnięta kość pamięci ram. ewentualnie rozbierz komputer przedmuchaj sprezonym powietrzem i wsadz wszystko spowrotem dokladnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek198 Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 No nie słychac go wogóle :P ma 1800 rpm podczas fulload :P ale mi chodzi o wietrzenie budy :P Ale niedługo kupie sobie obudowe z plexi do sasiłki i dam kolorowe wentyle i będzie gitara :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 jak chces wentylowac bude tak doladowanym zasilaczem to chyba czegos nie zauwazyles :) widziales jak doladowany jest ten zasilacz - to ogranicza przewiew lepiej zaluz dodakowy wentyl w tylnej sciance Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek198 Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 jak chces wentylowac bude tak doladowanym zasilaczem to chyba czegos nie zauwazyles :) widziales jak doladowany jest ten zasilacz - to ogranicza przewiew lepiej zaluz dodakowy wentyl w tylnej sciance Widzialem :P pierwsze co zrobiłem jak kupiłem ten zasilacz to zobaczyłem co jest w środku :). A tak BTW to mam dodatkowe wentyle w budzie (max ile sie da zamontować). Ale ale chialem mieć jeszcze dodatkowy przepływ powietrza przez zasiłke - zawsze coś Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 nie sadze zebys zauwazyl roznice - no moze w halasie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
millor Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 HPC-300-202 300W 25A 20A 13A 0.3A 0.8A 2A Y takie oznaczenie no to wszystko OK bo takie "prady" ma 300W SIRTEC czyli za 120zł wart jest bo teraz mam L@C dual fan 350W i jest fajny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 czyli za 120zł wart jestnowy/sprawny HPC-300-202 jest jak najbardziej wart 120zl ...bo teraz mam L@C dual fan 350W i jest fajnyale jak sie ma wydajnosciowo HPC-300-202 do L&C 350W nie mam zielonego pojecia :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drow Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 BTW, na pewno nie jest to wina karty graficznej, bo juz wymienialem na inny egzemplarz i nic sie niestety nie zmienilo (na AGPx4 dziala tak samo jak na AGPx8). Jutro zamierzam jeszcze wymienic pamiec. Ale obawiam sie, ze rowniez niewiele to pomoze - na 200MHz wcale nie chodzilo lepiej niz na 266. No... W koncu komputerek przestal mi sie zawieszac. Upgrade pamieci nie mial niestety zadnego wplywu na stabilnosc systemu (a nawet jest gorzej, bo nie chce chodzic na 400MHz). Pozniej jeszcze wymienilem zasilacz (na taki sam, tj. Chieftec 300W, tylko inny egzemplarz) - rowniez nic to nie dalo, zreszta napiecia mialem podobne jak poprzednio. Wobec tego kupilem duzy wentylatorek do obudowy (firmy QTec za 20 zl) i ustawilem go tak zeby dmuchal bezposrednio na karte graficzna. Temperatura GPU spadla z 49 stopni do 43 (w stanie spoczynku) - et voila!!! Pomimo tego ze przez caly tydzien giercowalem dosc intensywnie (Mafia & NOLF2), to ani razu nie zdarzyl mi sie zwis... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo1977 Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Panowie w chieftecu ten drugi wentyl ma byc od strony procka(czyli u dolu ) czy tez u góry . prosze o odpowiedz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Panowie w chieftecu ten drugi wentyl ma byc od strony procka(czyli u dolu ) czy tez u góry . prosze o odpowiedz1. niedawno bylo podobne pytanie - Szukaj.... 2. najpierw pomysl... po co wentyl do gory dawac, jesli tam nawet pewnie nie bedzie przestrzeni zeby mial skad powietrze zasysac... daj go do dolu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Souler Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 i trzeba bylo zaraz bluzgac na zasilacz :?: chiefteci sa ok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SSN774 Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 Hej wszystkim, mam pytanie, czy można się opierać na wskazaniach programu Winbond: HWDOCTOR??? I jeszcze jedno pytanko odnośnie wskazania, gdyż nabyłem wczoraj zasilacz Chieftec`a HPC-360-302 i na zasilaniu pod HWDoctorem wywala mi że jest ponad limitem, skacze z 3.44 na 3.46, przy czym limit jest do 3.45, czy jest to złe czy mogę podnieść limit do 3.48? Aha i jeszcze na koniec pytanie co to za wskaźnik 5VSB? W nim też mam ponad limit zamiast do 5.50 jak jest dozwolone wg HWD mam 5.51, czy też mogę podnieść i do ilu. Dziekuje z góry za pomoc. Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spideroso Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 hwd ma jakies dziwne wskazania, sam mam plyte abita, i dopoki nie zmiezylem miernikiem, napiecia wydawaly mi sie kijowe. Olej HWD i popatrz miernikiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M3Sj4sH Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 Ja mam takie pytanko: Teraz jade na Chieftecu 360 W, sprzet jak w podpisie. Ale na swieta kupuje Radka 9700 pro i mam zamiar troche go podkrecic [ gdzies 380/650 ]. Udzwignie Chieftec ten sprzet ? Czy czeka mnie wymiana na 420 W [ szkoda by bylo bo dopiero co go kupilem ( 360 W) ]. Narazie napiecia sa OK. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz86 Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 Ja mam takie pytanko: Teraz jade na Chieftecu 360 W, sprzet jak w podpisie. Ale na swieta kupuje Radka 9700 pro i mam zamiar troche go podkrecic [ gdzies 380/650 ]. Udzwignie Chieftec ten sprzet ? Czy czeka mnie wymiana na 420 W [ szkoda by bylo bo dopiero co go kupilem ( 360 W) ]. Narazie napiecia sa OK. Bardzo dobre pytanko, podpinam sie pod nie, tyle ze mam zamiar sprezentowac sobie Radeona 9800 nonpro - sprzet w podpisie. a tak na marginesie - to jesli 420W od Chiefteca tego nie pociagnie to co pociagnie ? :) Pozdro i dzieki za odzew :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 Ja mam takie pytanko: Teraz jade na Chieftecu 360 W, sprzet jak w podpisie. Ale na swieta kupuje Radka 9700 pro i mam zamiar troche go podkrecic [ gdzies 380/650 ]. Udzwignie Chieftec ten sprzet ? Czy czeka mnie wymiana na 420 W [ szkoda by bylo bo dopiero co go kupilem ( 360 W) ]. Narazie napiecia sa OK. Bardzo dobre pytanko, podpinam sie pod nie, tyle ze mam zamiar sprezentowac sobie Radeona 9800 nonpro - sprzet w podpisie. a tak na marginesie - to jesli 420W od Chiefteca tego nie pociagnie to co pociagnie ? :) Pozdro i dzieki za odzew :) Spawarka to pociagnie ;) A tak na serio to chyba te 420W wystarczy. Jezeli nie to pozostaje kupic Codeshita na napedy i odciazyc troche zasilke ale w to raczej watpie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aragorn Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 Chieftec 360: To co w podpise + 1 nagrywarka DVD 1 nagrywara CD Baracuda 120 GB Cawiar 80GB 4 wentylatorki 80mm 1 wentyl 92mm 1 wentyl 120mm i zdarzają się przeciązenia w zasilaczu, ale dziś się problem rozwiążę bo dotarł do mnie po długich bojach zasilacz Antec TruPower 480 z Komputronika (zakupy tam odradzam) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz86 Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 Chieftec 360: To co w podpise + 1 nagrywarka DVD 1 nagrywara CD Baracuda 120 GB Cawiar 80GB 4 wentylatorki 80mm 1 wentyl 92mm 1 wentyl 120mm i zdarzają się przeciązenia w zasilaczu, ale dziś się problem rozwiążę bo dotarł do mnie po długich bojach zasilacz Antec TruPower 480 z Komputronika (zakupy tam odradzam) Sugerujesz ze moge miec zwiechy ... w najgorszym przypadku BurnOut ? Do tego co w podpisie mam jeszcze dwa Noiseblockery 120 i 92 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...