xtremesystems Opublikowano 30 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2022 Witam mam konkretne pytanie Jak w temacie chcę złozyć mniej wiecej zestaw jak w polecanych na maj do 8900. Postanowiłem zmodyfikować polecany zestaw tak ze zamiast 16Gb ram bedzie 32 , dysk zamiast 1Tera bedzie 2Tb oraz zasilacz w pełni modularny pytanie konkretne. w polecanych jest płyta na chipsecie b660 konkretnie MSI MAG B660M Mortar czy nie lepiej wziac mobo na z690 (licze do około 1500zł) Płyta główna Gigabyte Z690 GAMING X ATX 1050zl lub Asus TUF GAMING Z690-PLUS WIFI D4 1538zł lub Płyta główna Asus PRIME Z690 1300zl czy MSI MAG Z690 TOMAHAWK WIFI DDR4 1400zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 30 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2022 Witam MSI MAG B660M Mortar jest tez wersja z Wi-Fi a dopłacić nie wiele potrzeba , jeśli CPU nie będzie robione OC to raczej powinna ogarnąć temat , a skoro CPU jest bez literki K czyli ma zablokowany mnożnik to raczej OC się nie zrobi, ale za to CPU jest z dopiskiem F czyli brak igpu , zakup w dzisiejszych czasach CPU bez zintegrowanej karty graficznej powinien być mocno przemyślany. jeśli już wymienić płytę to na MSI MAG Z690 TOMAHAWK WIFI DDR4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtremesystems Opublikowano 30 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2022 tak . juz doszedlem do tego biore tomahawka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...