Pulok Opublikowano 5 Czerwca 2022 Zg艂o艣 Opublikowano 5 Czerwca 2022 Siema, Mam zamiar poskladac sobie pc(bialo czarny)-bez podkrecania -聽 gram fifa, diablo czasem farcry+rally. Zestaw do oceny lub poprawki 馃檪 Obudowa Lian Li Dynamic-pc-o11dw P艂yta g艂贸wna MSI MAG B560M MORTAR WIFI Procesor Intel Core i5-10400, 2.9 GHz, 12 MB, BOX (BX8070110400) Zasilacz Corsair RM750x 750W (CP-9020179-EU) Ch艂odzenie wodne Corsair iCUE H150i Elite Capellix Bia艂e (CW-9060051-WW) lub biale lian li Dysk SSD Samsung 970 EVO Plus 1 TB M.2 2280 PCI-E x4 Gen3 NVMe (MZ-V7S1T0BW) Pami臋膰 Corsair Dominator Platinum RGB, DDR4, 16 GB, 3600MHz, CL18 (CMT16GX4M2C3600C18W) czyli calosc 5-6k bez grafiki (grafike 3070 rtx niewliczam do ceny). 聽 Moje pytania czy to wszystko razem bedzie dobrze smigac 馃槈 ?(czy komponenty sa dobrze dobrane) zastanawialem sie tez czy nie lepiej bo ceny podobne : P艂yta g艂贸wna MSI MAG B660M MORTAR WIFI DDR4 + Procesor Intel Core i5-12400F, 2.5 GHz, 18 MB, BOX Budzet聽 5 do max 7k聽 bez grafiki. Dzeki z gory聽 za wszelkie porady itd . 聽 聽 聽 聽 聽 聽 Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
Mr.T... Opublikowano 5 Czerwca 2022 Zg艂o艣 Opublikowano 5 Czerwca 2022 Witam聽 bardzo fajnie to sobie dobra艂e艣 , "b臋dzie pani zadowolona" XD聽 obudow臋 dla potestowania kupi艂em "Krux Anta" czyli tak ja u Ciebie jest to konstrukcja dwu komorowa聽ino cena troch臋 inna, jest bardzo dobry dost臋p do podzespo艂贸w, oraz koniecznie trzeba postawi膰 j膮 na biurku aby napawa膰 si臋 widokiem , albo dla pochwalenia si臋,聽 ale czy ch艂odzenie wodne AIO bez problemu si臋 zmie艣ci ? , czysto wedle opisu z strony producenta tak, ale to ju偶 trzeba b臋dzie sprawdzi膰 empirycznie.聽聽 聽wybrana p艂yta g艂贸wna MSI B560 ma ta zalet臋 ze pierwsze gniazdo od M.2 pod procesorem ma mo偶liwo艣膰 pracy zar贸wno z dyskami Gen.4 dla CPU 11 gen. , jak co jest istotne producent nie zablokowa艂 tylko umo偶liwia w艂a艣nie aby dyski Gen.3 dzia艂a艂y z CPU 10Gen. ,聽 bo w wi臋kszo艣ci producent贸w ma to w du..pie i jak zamontujesz CPU 10gen to pierwsze gniazdo jest nie aktywne ...聽 i5 10400 czyli 6r/12w jest ok, i ma te zalet臋 ze posiada igpu , bo zakup w dzisiejszych czasach CPU bez zintegrowanej karty graficznej powinien by膰 mocno przemy艣lany, albo trzeba dorosn膮膰 aby samemu doj艣膰 do takich wniosk贸w. zasilacz 10 lat gwarancji , no to co tu dr膮偶y膰 temat.聽 ch艂odzenie AIO eeee troch臋 przerost formy nad te艣cia do i5 ?聽 , ale jak ma by膰 bia艂e ... czy nie mo偶na w to miejsce dobra膰 czego艣 standardowego ? Dyski Samsunga ok , ale nie jest bia艂y,聽 oraz trzeba dobrze radiator zamontowa膰, bo osi膮gaj膮 wysokie temperatury i wtedy transfery spadaj膮. pami臋膰 jak pami臋膰, ale zgodnie z za艂o偶eniami jest na bia艂o.聽 RTX 3070 w zale偶no艣ci od wersji , i zalecana moc zasilacza 650-750W , ja zawsze powtarzam jak w opisie jest, zalecana moc zasilacza xxx dodaj 100W .聽 czy warto i艣膰 w 12gen. raczej tak, i nowsza p艂yta g艂贸wna MSI B660 ma zdecydowanie lepszy kodek audio,聽 ino wybrana i5-12400f czyli z dopiskiem f nie posiada igpu, czyli brak zintegrowanej karty graficznej i bez tego RTX 3070 kompa nie odpalisz , je艣li mo偶esz pozwoli膰 sobie na zakup i5-12400 lub i5-12500.聽聽 Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
Pulok Opublikowano 6 Czerwca 2022 Zg艂o艣 Opublikowano 6 Czerwca 2022 Siema , Na poczatku Wielkie dzieki za odpowiedz, porade itd.. od czego zaczac xd.. Lian li +msi b660 + oczywiscie i5 12500 zintegrowana grafika (zawsze takie kupowalem-moj blad w opisie)+SSd970 evo+ Zasilacz corsair RM 750-powinno byc ok (jesli za malo to 850)- to juz raczej pewniaki co kupie. Grafika rtx 3070 bez ti od msi ztrio lub suprim x- jedna z tych dwoch. co do aio jeszcze nigdy sam nie montowalem i nie mam doswiadczenia - ale jak juz robie raz fajny pc co na biurku bedzie stal do "podziwiania "馃檪 馃榿to dlaczego nie-tu jestem otwarty na propozycje (lian li, asus,nxzt, corsair-lub nawet von msi do kompletu ). do tego jescze wentylatory UNI FAN SL120 od lian czarne聽 lub corsair icu ql120 biale i kable ale to juz inna bajka. raz jeszcze DZIEKI mysle ze powinno smigac 馃槣 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...