Skocz do zawarto艣ci
Pulok

Ocena zestawu + porady .Dzieki

Rekomendowane odpowiedzi

Siema,

Mam zamiar poskladac sobie pc(bialo czarny)-bez podkrecania -聽 gram fifa, diablo czasem farcry+rally.

Zestaw do oceny lub poprawki 馃檪

Obudowa Lian Li Dynamic-pc-o11dw

P艂yta g艂贸wna MSI MAG B560M MORTAR WIFI

Procesor Intel Core i5-10400, 2.9 GHz, 12 MB, BOX (BX8070110400)

Zasilacz Corsair RM750x 750W (CP-9020179-EU)

Ch艂odzenie wodne Corsair iCUE H150i Elite Capellix Bia艂e (CW-9060051-WW) lub biale lian li

Dysk SSD Samsung 970 EVO Plus 1 TB M.2 2280 PCI-E x4 Gen3 NVMe (MZ-V7S1T0BW)

Pami臋膰 Corsair Dominator Platinum RGB, DDR4, 16 GB, 3600MHz, CL18 (CMT16GX4M2C3600C18W)

czyli calosc 5-6k bez grafiki (grafike 3070 rtx niewliczam do ceny).

Moje pytania czy to wszystko razem bedzie dobrze smigac 馃槈 ?(czy komponenty sa dobrze dobrane)

zastanawialem sie tez czy nie lepiej bo ceny podobne :

P艂yta g艂贸wna MSI MAG B660M MORTAR WIFI DDR4 + Procesor Intel Core i5-12400F, 2.5 GHz, 18 MB, BOX

Budzet聽 5 do max 7k聽 bez grafiki.

Dzeki z gory聽 za wszelkie porady itd .

Udost臋pnij t臋 odpowied藕

Odno艣nik do odpowiedzi
Udost臋pnij na innych stronach

Witam聽

bardzo fajnie to sobie dobra艂e艣 , "b臋dzie pani zadowolona" XD聽

obudow臋 dla potestowania kupi艂em "Krux Anta" czyli tak ja u Ciebie jest to konstrukcja dwu komorowa聽ino cena troch臋 inna, jest bardzo dobry dost臋p do podzespo艂贸w, oraz koniecznie trzeba postawi膰 j膮 na biurku aby napawa膰 si臋 widokiem , albo dla pochwalenia si臋,聽 ale czy ch艂odzenie wodne AIO bez problemu si臋 zmie艣ci ? , czysto wedle opisu z strony producenta tak, ale to ju偶 trzeba b臋dzie sprawdzi膰 empirycznie.聽聽

聽wybrana p艂yta g艂贸wna MSI B560 ma ta zalet臋 ze pierwsze gniazdo od M.2 pod procesorem ma mo偶liwo艣膰 pracy zar贸wno z dyskami Gen.4 dla CPU 11 gen. , jak co jest istotne producent nie zablokowa艂 tylko umo偶liwia w艂a艣nie aby dyski Gen.3 dzia艂a艂y z CPU 10Gen. ,聽 bo w wi臋kszo艣ci producent贸w ma to w du..pie i jak zamontujesz CPU 10gen to pierwsze gniazdo jest nie aktywne ...聽

i5 10400 czyli 6r/12w jest ok, i ma te zalet臋 ze posiada igpu , bo zakup w dzisiejszych czasach CPU bez zintegrowanej karty graficznej powinien by膰 mocno przemy艣lany, albo trzeba dorosn膮膰 aby samemu doj艣膰 do takich wniosk贸w.

zasilacz 10 lat gwarancji , no to co tu dr膮偶y膰 temat.聽

ch艂odzenie AIO eeee troch臋 przerost formy nad te艣cia do i5 ?聽 , ale jak ma by膰 bia艂e ... czy nie mo偶na w to miejsce dobra膰 czego艣 standardowego ?

Dyski Samsunga ok , ale nie jest bia艂y,聽 oraz trzeba dobrze radiator zamontowa膰, bo osi膮gaj膮 wysokie temperatury i wtedy transfery spadaj膮.

pami臋膰 jak pami臋膰, ale zgodnie z za艂o偶eniami jest na bia艂o.聽

RTX 3070 w zale偶no艣ci od wersji , i zalecana moc zasilacza 650-750W , ja zawsze powtarzam jak w opisie jest, zalecana moc zasilacza xxx dodaj 100W .聽

czy warto i艣膰 w 12gen. raczej tak, i nowsza p艂yta g艂贸wna MSI B660 ma zdecydowanie lepszy kodek audio,聽 ino wybrana i5-12400f czyli z dopiskiem f nie posiada igpu, czyli brak zintegrowanej karty graficznej i bez tego RTX 3070 kompa nie odpalisz , je艣li mo偶esz pozwoli膰 sobie na zakup i5-12400 lub i5-12500.聽聽

Udost臋pnij t臋 odpowied藕

Odno艣nik do odpowiedzi

Siema ,

Na poczatku Wielkie dzieki za odpowiedz, porade itd..

od czego zaczac xd..

Lian li +msi b660 + oczywiscie i5 12500 zintegrowana grafika (zawsze takie kupowalem-moj blad w opisie)+SSd970 evo+

Zasilacz corsair RM 750-powinno byc ok (jesli za malo to 850)- to juz raczej pewniaki co kupie.

Grafika rtx 3070 bez ti od msi ztrio lub suprim x- jedna z tych dwoch.

co do aio jeszcze nigdy sam nie montowalem i nie mam doswiadczenia - ale jak juz robie raz fajny pc co na biurku bedzie stal do "podziwiania "馃檪 馃榿to dlaczego nie-tu jestem otwarty na propozycje (lian li, asus,nxzt, corsair-lub nawet von msi do kompletu ).

do tego jescze wentylatory

UNI FAN SL120 od lian czarne聽 lub corsair icu ql120 biale i kable ale to juz inna bajka.

raz jeszcze DZIEKI

mysle ze powinno smigac 馃槣

Udost臋pnij t臋 odpowied藕

Odno艣nik do odpowiedzi

Do艂膮cz do dyskusji

Mo偶esz doda膰 zawarto艣膰 ju偶 teraz a zarejestrowa膰 si臋 p贸藕niej. Je艣li posiadasz ju偶 konto, zaloguj si臋 aby doda膰 zawarto艣膰 za jego pomoc膮.

Go艣膰
Dodaj odpowied藕 do tematu...

×   Wklejono zawarto艣膰 z formatowaniem.   Przywr贸膰 formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odno艣nik zosta艂 automatycznie osadzony.   Przywr贸膰 wy艣wietlanie jako odno艣nik

×   Przywr贸cono poprzedni膮 zawarto艣膰.   Wyczy艣膰 edytor

×   Nie mo偶esz bezpo艣rednio wklei膰 grafiki. Dodaj lub za艂膮cz grafiki z adresu URL.

艁adowanie

• Dodaj now膮 pozycj臋...