krystianxxx Opublikowano 20 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2022 Witam. Potrzebna mi pomoc w doborze podzespołów które muszę wymienić. Mój PC ma już parę lat. Po zakupie przechodził już modyfikacje w związku z licznymi zmianami i poszerzeniem rodziny kart graficznych Nvidia oraz tym że obecny zestaw nie domaga w w nowych produkcjach zachodzi potrzeba wymiany. Obudowa silentium PC regnum RG 1 Zasilacz 650W enduro Płyta główną Asus z-370tuf Gaming plus z socketem1151 Procesor Intel core i5-8600k Chłodzenie CPU silentium PC grandis 2 Chłodzenie 5wentylatorow 120mm silentium PC Karta graficzna Asus GTX 950strix gamming 2gb Ram 2133 MHz hyper x 2*4gb Chce zmienić te kartę na rtx najlepiej 3xxx dlatego pytanie czy nowy rtx będzie współpracować z moim profesorem i płyta? Na ten moment ciężko mi wyobrazić sobie wyłożenie 10 lub więcej tysięcy żeby wymienić wszystko. Oczywiście zdaje sobie sprawę że 8 generacja i5 ma już swoje lata i dzis można dostać już 12 generację ale chciałbym podratowac sytuację Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 21 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2022 Witam masz całkiem fajna płytę główna. posiadasz CPU 6 rdzeni to jest w miarę optymalny procesor do giercowania. 2x4GB ramu to stanowczo za mało, trzeba by wymienić na zestaw na 2x8GB 3200MHz przydał by się dysk pod M.2 o ile nie posiadasz karta graficzna z 2GB vram to obecnie XD także jeśli planujesz zakup RTX 3xxx , to ok tylko trzeba pamięć ram wymienić/dokupić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...