kungfiarz Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 Serwus Zamiast tej pierwszej po serwisie dostalem druga (pudelko + instrukcje ze starej?). Sa miedzy nimi zasadnicze roznice ? Chodzi mi glownie o OC no i wydajnosc, z tego co w bios-ie zauwazylem nie ma roznic. Druga sprawa w tej plytce 75FRN2-L to ABSII jest wyzsze i czasem sa skoki temp. przy przegladaniu http np.35-45 - a wczesniej to mi w biosie nawet sie sypal, musialem sciagnac cooper shima + wytrzec paste z jadra i wyszlifowac od spodu blok, obnizyla sie temp. Wtedy ruszal mi komp ale dysk nie umial zastartowac (probowal w kolko). To bylo albo ABS II albo to 50% obnizenie wydajnosci w wysokiej temp ? Mam chlodnice (8m) + CPC + wiadro 10L piszac do was mam 42-44 temp. Procek to JIUHB 1700+ puszczony wszystko deflaut (Voltage i Ratio) FSB 133, Agressive CPU. I jeszcze jedno roznica miedzy temp. w biosie a w HM jest duza 20 stopni ? yyy. Dajcie znac ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 Glowna roznicajest taka,ze FRN2 jest na mostku C1 czyli maoficjalne wsparcie fsb200,a kreci sie z palce w oku do fsb240 w pelni stabilnie.dodatkowo w FRN2 zaimplementowano regulacje napiec dla NB (VDD) do 1.8V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kungfiarz Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 ViP bylo wiecej pytan :), i czy zmiana napiecia NB na max jest niebezpieczna ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 ViP bylo wiecej pytan :), i czy zmiana napiecia NB na max jest niebezpieczna ? To co Soltek daje max. jesli chodzi o napiecia zawsze jest bezpieczne (dletego jest Vcore do 1.85V) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rezystor Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 kungfiarz u mnie przy "tweakowaniu" w biosie i soltek hardware monitor 31-34 gradusy a więc tak samo, przy dwóch wentylach z tyłu i jednym z przodu i procu (palomino) ustawionym prawie defaultowo fsb=140MHz. Skąd karwa u ciebie takie różnice??? 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makakus Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 a co sądzicie o tym nowym solteku?? SOLTEK SL-NV400-L64 on jest bez duala? czy tak? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kungfiarz Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 ale podaje z rdzenia temp. bo CPU Die jest mniejsza :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 a co sądzicie o tym nowym solteku?? SOLTEK SL-NV400-L64 on jest bez duala? czy tak? ten jest bez duala i w jakims tescie wypadl lepiej niz asus z dualem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...