morpheouss Opublikowano 28 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2022 Cześć, Mam następujący problem. Moja karta graficzna zakrywa kolejny slot PCI-E na płycie głównej. Do tej pory nie było to problemem, ale ostatnio pojawiła się potrzeba, aby podłączyć kolejną kartę rozszerzeń. Czy są może jakieś sposoby aby wykorzystać ten zakryty slot bez usuwania karty graficznej? To ostatni wolny slot PCI-E 1x na płycie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 29 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2022 (edytowane) Poszukaj "PCI-E x1 RISER". Przy czym uwaga na budowę, bo niektóre mogą się i tak nie zmieścić pod GPU. Chyba są też takie cuda jak Riser z M.2 na PCI-E. No i potrzebna obudowa z dodatkowymi "pionowymi" miejscami na karty rozszerzeń. Edytowane 29 Października 2022 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morpheouss Opublikowano 29 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2022 Właśnie czegoś takiego szukam, tylko te dostępne w PL są wszystkie proste, więc ani to się nie zmieści pod GPU, ani karty rozszerzeń nie uda się pod to podłączyć, bo mam budę E-ATX i mam większy stelarz na mobo. Z kolei takie kątowe dostępne widzę tylko na Ali i trzeba czekać miesiąc, a potrzebuję na już. Widziałem jeszcze takie ze złączem USB, z boku albo z tyłu. Tylko podobnie, długo trzeba czekać na transport z Chin. W Polsce naprawdę taka posucha? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...