MarkPL Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zastanawiam sie czy dyski tego samego producenta - Seagate Baraccuda 7200.7 8MB cache mają taką sama wydajnosc ?? ( 120 GB i 160 GB ) Bo ktos mi powiedział ze 160 GB bedzie wolniejsza - prawda to ?? Oba dyski to dwa talerze Mają gęstosc zapisu po 80 GB na talerz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Nad czym ty się wogule zastanawiasz?????? Nawet gdyby 160GB było wolniejsze to BARDZO nieznacznie a 40GB piechotą nie chodzi. ;) Opłacalność zakupu zależy od ceny obu dysków. Nie orientuje się ile one kosztują ale jeśli 160GB będzie droższe o ~350zł to lepiej kupić 120GB + 40GB. Wtedy masz kieszeń i podstawowy dysk. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polii Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Nad czym ty się wogule zastanawiasz?????? Nawet gdyby 160GB było wolniejsze to BARDZO nieznacznie a 40GB piechotą nie chodzi. ;) Opłacalność zakupu zależy od ceny obu dysków. Nie orientuje się ile one kosztują ale jeśli 160GB będzie droższe o ~350zł to lepiej kupić 120GB + 40GB. Wtedy masz kieszeń i podstawowy dysk. Będzie droższe o 80-90zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 A no to lepiej 160GB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 SEAGATE 120 GB Barracuda 7200rpm 8MB CACHE 525 SEAGATE 160 GB Barracuda 7200rpm 8MB CACHE 770 różnica 245 zł IMO nie warto - chyba że cierpisz na wyjątkowe braki miejsca - ale i tak lepiej kupić kilka 120 - wyjdzie bardziej ekonomicznie... Ceny mogę mieć nie aktualne ale różnica będzie podobna... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Z jakiego cennika te ceny??? W komputroniku "tylko" ~100zł różnicy ale tam 120GB kosztuje 619zł. Jeśli 245zł to bym się jeszcze zastanowił. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 skoncz juz zakładac te durne topici i cytowac bzdurne wypowiedzi kogos tam.. jak kupujesz gacie tez sie zastanawiasz jakie?? czy rozmiar s czy xxl?? chyba sam powinienes wiedziec jaki bedzie potrzebny do własnych zastosowan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarkPL Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Bartezjusz - jak ci sie cos niepodoba to zawsze mozesz nie czytac tych postów lub zmienic forum !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 ceny są z www.bit.krakow.pl... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 bierz dysk tak duzy jak duzo potrzebujesz miejsca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Im większy tym lepszy ;) Ja mam 120GB i to i tak troche mało ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavełek Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Im większy tym lepszy ;) Ja mam 120GB i to i tak troche mało ;)Ja mam 40Gb i zajmuje 15Gb :twisted: ciekawe :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 TEraz nie opłaca się kupować niczego - wszystko jest strasznie drogie i chwilowo robi się coraz droższe.. Co do opłacalności - to dyski od 80 - 120 GB... Jak dla kogoś to za mało to niech kupi kilka dysków i zrobi z nich macież.. Albo nagrywarke - bo podejrzewam, że przy domowym użytkowaniu tyle miejsca zajmują filmy i muzyka.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Czy nie załował być tego ze nie dokupiłes głupiej "igły" na dysku? ;) 160 bez dwoch zndan :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Im większy tym lepszy ;) Ja mam 120GB i to i tak troche mało ;) Nawet jakbym mial 1 TB to i tak by bylo za malo Zawsze jest za malo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 On sie pytal czy bedzie jeden z nich wydajniejszy, a NIE ktory ma kupic!!! Czytajcie uwazniej!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarkPL Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Jak to dobrze ze ktoś prz 20 odpowiedzi zauwazył co dokładnie było w pytaniu :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 I tak różnicy w wydajności nie zauważysz, może będzie to różnica 1% na korzyść 160GB. ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 bedzie jedynei dluzej wyszukiwalo piki, bo bedzie ich wiecej :P o jakeis 40gb :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Ni wiem jak to jest z Seagat'em wprawdzie Caviar 250 GB to najwydajniejszy dysk WD (oczywiście w kategorii ATA100 8MB cache 7200rpm). W przypadku Seagate'a pewnie jest podobnie - dużej różnicy nie odczujesz a 40 GB to zawsze 40 GB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...