Artur000 Opublikowano 8 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2022 Witam, jakoś w środku września kupiłem monitor Oddysey G3 144hz. Wszystko było dobrze do czasu. Jakoś 3 tygodnie temu gdy włączyłem grę, zaczęły pojawiać się na moim monitorze szare poziome paski prowadzące przez całą rozdzielczość. Również podczas włączania monitor jakby wyłączał się i włączał. Monitor z komputerem mam podłączony kablem Display port (dodam tylko że kabel kupiłem drugi i jest to samo) Mój sprzęt to: Karta graficzna NVIDIA GeForce GTX 1650, Intel Core i5-4460 3.20GHz, 8gb ram. Komputer nie jest stary a na pewno nie jest kalkulatorem, miałem oczywiście robić upgrade całego komputera ale dopiero w przyszłym roku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur000 Opublikowano 9 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2022 9 godzin temu, KamikazePL77 napisał(a): Sprawdź na zintegrowanej grafice. A co to może dać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexvonrybka Opublikowano 9 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2022 (edytowane) To ,że zobaczysz czy to wina monitora czy grafiki? Bo raczej sypie Ci się grafika nie monitor. Dla mnie to wygląda na artefakty przy padniętych pamięciach. Edytowane 9 Listopada 2022 przez alexvonrybka 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur000 Opublikowano 9 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2022 5 godzin temu, alexvonrybka napisał(a): To ,że zobaczysz czy to wina monitora czy grafiki? Bo raczej sypie Ci się grafika nie monitor. Dla mnie to wygląda na artefakty przy padniętych pamięciach. No dobra, ale dlaczego podłączając kabel HDMI wszystko jest okej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 9 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2022 Kabel na pewno dobrze dociśnięty w monitorze i karcie? DP ma chyba taki jakby zatrzask. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexvonrybka Opublikowano 9 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2022 4 godziny temu, Artur000 napisał(a): No dobra, ale dlaczego podłączając kabel HDMI wszystko jest okej? Jakoś nie widzę byś wspominał wcześniej ,że podpinałeś też HDMI. Mam nadzieje, że podpinałeś HDMI pod grafikę a nie pod płytę główną. (No offence - znam kilku ludzi którzy tak robili i twierdzili, że maja słaba grafikę). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur000 Opublikowano 10 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2022 13 godzin temu, alexvonrybka napisał(a): Jakoś nie widzę byś wspominał wcześniej ,że podpinałeś też HDMI. Mam nadzieje, że podpinałeś HDMI pod grafikę a nie pod płytę główną. (No offence - znam kilku ludzi którzy tak robili i twierdzili, że maja słaba grafikę). Nie nie XD pod grafe podłączyłem tylko ludzie mówią że kabel Display jest lepszy pod gry dlatego też używałem właśnie jego. I tak podpiąłem kabelki HDMI i nie odłączało mi monitora oraz zniknęły te paski w grze Tak samo podłączyłem monitor stary i też było git. Nie wiem co zrobić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur000 Opublikowano 10 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2022 18 godzin temu, B@nita napisał(a): 18 godzin temu, KamikazePL77 napisał(a): Może wyjście w grafice/monitorze uległo uszkodzeniu albo coś ze sterownikami. 18 godzin temu, B@nita napisał(a): Kabel na pewno dobrze dociśnięty w monitorze i karcie? DP ma chyba taki jakby zatrzask. jak dopinam to klika więc raczej z tym problemu nie ma, niedługo jadę do brata i wezmę monitor i kompa. Podłącze jego monitor do swojego kompa i jego kompa do mojego monitora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur000 Opublikowano 10 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2022 6 godzin temu, KamikazePL77 napisał(a): Sprawdzę jeszcze monitor i kompa i brata, jeżeli to nie da i nie da ten kabel HDMI 2.0 jeżeli to nic nie przejdzie to pewnie będzie coś z grafiką:(( no cóż ale dzięki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...