Skocz do zawartości
zarol

Jak podkręcić thunderbirda 1GHz(266)

Rekomendowane odpowiedzi

No jak? Zmieniam FSB z 133 na 147, żeby otrzymać 1,1GHz i co....? Chodzi bez zarzutu. 3 x 3dMark 2001 SE 330 i spoko. Temp po 3dmarkach 53 C. Idle 48. Coolerek Mini Copper Orb. Boję się trochę, że pamięci nie wydolą, bo chodzą przecież na 294MHz.

No... I chodzi o to, że wolałbym zwiększyć mnożnik na 8,5. W starszych durniach malowało się coś ołówkiem , a w moim thunderku nie wiem czy to działa , i nie wiem tak na prawdę jak to się robi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jak? Zmieniam FSB z 133 na 147, żeby otrzymać 1,1GHz i co....? Chodzi bez zarzutu. 3 x 3dMark 2001 SE 330 i spoko. Temp po 3dmarkach 53 C. Idle 48. Coolerek Mini Copper Orb. Boję się trochę, że pamięci nie wydolą, bo chodzą przecież na 294MHz.

Próbuj dalej, a co do pamięci popatrz na mój podpis i ciśnij do zwisu, wtedy poznasz granice wytrzymałości swoich pamięci, a gdybanie zostaw innym :)

No... I chodzi o to, że wolałbym zwiększyć mnożnik na 8,5. W starszych durniach malowało się coś ołówkiem , a w moim thunderku nie wiem czy to działa , i nie wiem tak na prawdę jak to się robi.

W Thunderbirdach nic się nie zmieniło, malujesz tak jak w durniach mostki L1 ołówkiem(najlepiej takim z wysuwanym rysikiem, wtedy precyzyjnie zamalujesz tak żeby się między sobą nie stykały)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Normalnie musisz odblokowac mnoznik miekkim olowkiem 0,5mm zamalowujac w sposob |||| cztery mostki L1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...