Diesslay Opublikowano 26 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2023 (edytowane) Cześć. Mam takie pytanie. Posiadam normalne GPU oraz ww procesor który ma integre. Z tego też powodu wpadł mi do głowy pomysł ale mam pytanie czy to będzie w ogóle działać i jak bardzo wpłynie na obciążenie procesora. Wpadłem na pomysł kupienia drugie monitora, trochę mniejszego który będzie używany jako monitor do przeglądarki/czegokolwiek niewymagającego. I tak pomyślałem podepnę pod tą kartę zintegrowaną. Pierwsze pytanie - czy tak się w ogóle da zrobić a drugie to jak bardzo użycie karty zintegrowanej wpłynie na obciążenie samego procesora Edytowane 27 Stycznia 2023 przez Diesslay Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 27 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2023 Witam powinno to działać jaka posiadasz płytę główna , producent model ? i takie pytanie ?, czy posiadasz dedykowana kartę graficzna ? czy tylko zintegrowana z CPU , igpu ? trzeba tylko zajrzeć do biosu czy jest ustawiona domyślnie opcja od jednoczesnego wysyłania obrazu zarówno z karty dedykowanej jak i igpu , no chyba ze posiadasz tylko igpu, to powinno działać od razu, na dwóch monitorach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diesslay Opublikowano 27 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2023 Ile ja błędów w tekście narobiłem masakra 🙈 Sorki jak się ciężko czytało. To tak: MSI tomahawk b650 GPU rtx 4070ti I jak użycie karty z procka wpłynie na sam procek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 27 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2023 43 minuty temu, Diesslay napisał: Ile ja błędów w tekście narobiłem masakra 🙈 Sorki jak się ciężko czytało. To tak: MSI tomahawk b650 GPU rtx 4070ti I jak użycie karty z procka wpłynie na sam procek? do tego B650, MSI nie zamieściło jeszcze opisu biosu, w pdf na stronie aby można było się rozczytać. skoro posiadasz RTX 4070ti, to czy ta karta posiada tylko jedno wyjście VGA (HDMI/DP) ?, przecież tam na pewno można podłączyć więcej niż jeden monitor ... , owszem można wykorzystać igpu do podłączenia drugiego monitora , ale to ile będzie obciążany CPU podczas wysyłania obrazu na drugi monitor to ? , poczekaj kryształowa kula musi się rozgrzać ... , to już panie trzeba sprawdzić empirycznie na konkretnym pacjencie XD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diesslay Opublikowano 27 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2023 No wiem, że GPU uciągnie po prostu wpadłem na taki pomysł żeby karta była tylko na grę xD No nic zamykam xD Temat trochę bez sensu xD Ale przynajmniej wiem, że taka możliwość jest 😛 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...