daniel11111 Opublikowano 31 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2023 (edytowane) Zmieniłem dziś platformę na i5-13600k + Gigabyte UD Z690 DDR4. Kartę graficzną RX6700XT przełożyłem ze starej platformy gdzie działała. Nowy komputer nie chce na niej odpalić. 2 krotnie już ją od nowa instalowałem, schemat ten sam - 5 krótkich dźwięków i nie wstaje. Gdy włożę kabel do płyty głownej, integra odpala bez problemu. W biosie ustawiam że monitor startowy ma iść z pci1 i nic się nie zmienia. Jak wyłącze integre to komputer bez obrazu, ani z integry, ani z dodatkowej karty. W biosie na portach PCIe nie widzi grafiki. System Device info, wdzi dysk m2, widzi dysk sata, w porcie pciex16 nic nie widzi. Grafa podłączona w odpowiednim porcie na grafice, do tego podłaczona pod zasilacz, initial display output ustawiony na PCIe 1 slot, internal graphic na auto. Nie odpala i 5 dzwieków. Po włożeniu kabli w integre startuje. Ustawienie internal graphic na Disebled daje 5 dźwięków i brak obrazu na obu grafikach, trzeba resetować bios Jakieś pomysły co zrobić? Bios najnowszy wgrany Edytowane 31 Stycznia 2023 przez daniel11111 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel11111 Opublikowano 31 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2023 sprawdzę za chwile w mojej płycie inną kartę, a moją kartę na innym komputerze. Może uszkodzona nowa płyta, albo nie umiem biosu ustawić, ale tam za bardzo nie ma innych opcji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P3ch Opublikowano 31 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2023 Jakiś pin w socket (ecie) nie przygiął się ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 31 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2023 (edytowane) System w gpt ? Masz csm w uefi? Choć jesli w innym działało to zapewnie masz, w bios to żadnej filozofii nie ma, powinno startować z automatu. Płyta fabrycznie nówka, bo możliwe, że jednak uwalona. Kable jakie? Hdmi czy DP, warto oba wyjścia sprawdzić. Edytowane 31 Stycznia 2023 przez B@nita Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel11111 Opublikowano 31 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2023 (edytowane) Moja grafika działa bez problemu na innym komputerze. Grafika z innego komputera nie startuje u mnie też. Piny w sockecie proste Sprawdzane i przez HDMI i przez DP na każdym mozliwym wyjściu. CSM jest na Disabled. Jak ustawiam Enabled i zarządzanie pci przez UEFI i zapisuje, to po uruchomieniu ponownym dalej CSM jest disabled. Windows 11 wiec chyba musi byc disabled. Czego bym w biosie nie zmienił to dalej karty nie widzi Edytowane 31 Stycznia 2023 przez daniel11111 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P3ch Opublikowano 1 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2023 (edytowane) Zadam pewnie śmieszne pytanie, ale wole się upewnić, płyta rozumiem funkiel nówka ?. Czasami jak wymieniam socket nie siądzie dobrze i pomimo pinów prostych jest brak detekcji gpu. I proces trzeba powtórzyć. Pozdrowionka. Edytowane 1 Lutego 2023 przez P3ch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel11111 Opublikowano 1 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2023 (edytowane) Tak nówka płyta. Dziś odsyłam na reklamacje, nie moge nic wymyslic. Musi być coś uwalone w slocie pcie lub jakimś kontrolerze. Integra i procek działają dobrze Edytowane 1 Lutego 2023 przez daniel11111 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...