Skocz do zawartości
Gość

Czy taki komputer nada się do Photoshopa? I jaki GPU?

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

mam do sprzedania za niewielkie pieniądze i5-8400 na Asrock z-370 pro4 + 16GB DDR4 3600/16 (ciaśniutko).

Chciałaby to ode mnie kupić koleżanka, która pracuje na photoshopie i indesignie. Teraz ma i5-7500, fujarowate 16GB RAMu i... integrę.

Czy nie zrobię jej krzywdy, jeśli sprzedam jej taki zestaw za jakieś 75% wartości rynkowej? Zadowolona będzie na pewno, bo to, na czym teraz pracuje, jest po prostu smutne (no i w ogóle się nie zna na sprzęcie), ale chcę mieć czyste sumienie, że za podobne pieniądze nie kupi niczego wyraźnie lepszego do takich celów. Jeśli kupi, napiszcie co, to pomogę jej poskładać z używek na allegro.

Do tego potrzebowałaby jakiejś karty graficznej, bo raczej na integrze jechać nie będzie. Co z używek byłoby tutaj najodpowiedniejsze? Rx480? A może coś nowszego? Ważne, żeby nie przepłacać.

Nie znam się na programach graficznych i ich realnych wymaganiach. Proszę o pomoc osoby lepiej rozeznane.

Edytowane przez Makavcio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

imo musi to przetestowac. kolosalnych roznic nie bedzie jezeli chodzi o CPU i pamiec. Serio. CO do GPU to nie wciskaj jej na sile starocia, ale cos co ma relatywnie dobre wsparcie i dobra obsluge DX12. Do projektow graficznych musi tez byc dobry SSD. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za odpowiedź.

SSD to oczywista oczywistość, jak mawia Pokrak, ale właśnie, co za gpu powinno tu być? Gtx1660? Za jakieś 650 już widzę sensowne propozycje.

Osobiście gpu zawsze interesował mnie tylko w kwestii fpsów, więc naprawdę nie wiem, czym się kierować. A złotówki w jej przypadku bardzo się liczą i nie chcę szarżować.

Może dodam, że te i5 ma w swojej śmiesznej pracy. W domu ma jakiegoś przedpotopowego laptopa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi