Skocz do zawartości
zavader

Radeon 9500 PRo - szkoda ze RIP :(

Co moze zastapic Radeona 9500 Pro ??  

1. 1. Co moze zastapic Radeona 9500 Pro ??

• GeForce 4 Ti 4200
      8
    • Radeon 9600 Pro
      2
    • Radeon 9700 Pro
      27
    • Nic go nie zastap[i :(
      7

Rekomendowane odpowiedzi

Chcialem poruszyc temat Radka 9500 Pro ktory juz powolutku sie koknczy (nawet na gieldzie:)? I teraz zaczynam sie zastanawiac - co moze go zastapic? Radeon 9600 jest beznadziejny a 9700 PRO drozszy. Wedlug mnie poozstaje nap. GeForce Ti 4200, bo jest niedrogi (juz od 500 zl na Allegro.pl) a i wydajnosc ma niezla (ok 12 tys bez krecenia w 3d marku). jedyny minus to brak DX 9.0. Co o tym sadzicie? Milej dyskusji - i nie chce tu aby klocili sie ludzie "ze Ati lepsze", "nie bo nVidia" "spadaj idiotot" itp:)

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodaj jescze opcje Radeon 9700 non Pro lub gf fx 5600 ultra final od Gainwarda chyba gażdy widział test na Benchmarku. Dodam tylko że karta na taktowanie 450/900 i jeszcze można podkęcić. W środowisku dx 8.1 wreszcie pokonała gf ti 4200

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Coz, chyba faktycznie dobry jest ten 9500@9700 ale caly czas drogi. A GF Ti 4200 po drobnym OC jest calkiem spoko (tyle ze nie ma DX 9) nawet do 12 tys pkt w 3dmarku:)

spojrz w compare moim podpisie i to nie max mozliwosci mojego ti4200 ni sprzetu proc do kitu sie kreci no i memorki 333

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

moim zdaniem najlepszy jest FX 5600 ultra final. 9600 pro tez jest ok ale juz mniej ti4200 to gowno a jest jeszcze 9800 SE i modded 9500@9700

Jesli nie odrozniasz gowna od karty graficznej, to nie powinienes sie wypowiadac jesli brak Ci doswiadczenia i odpowiedzialnosci za slowa, Ti4200 jest dostepny w cenach 400 jak dobrze poszukasz za nową karte. Nie sadze zeby zatem mozna bylo nazywac gownem karte warta 400 porownujac ja do karty wartej minimum 900, jesli porownasz stosunek mozliwosci do ceny nie wiem co obroci sie w gowno...

Drazni mnie takie podejscie wiec jesli chcesz zyc w zgodzie z innymi zachowaj swoje bezsensowne komentarze dla siebie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat

moim zdaniem najlepszy jest FX 5600 ultra final. 9600 pro tez jest ok ale juz mniej ti4200 to gowno a jest jeszcze 9800 SE i modded 9500@9700

Jesli nie odrozniasz gowna od karty graficznej, to nie powinienes sie wypowiadac jesli brak Ci doswiadczenia i odpowiedzialnosci za slowa, Ti4200 jest dostepny w cenach 400 jak dobrze poszukasz za nową karte. Nie sadze zeby zatem mozna bylo nazywac gownem karte warta 400 porownujac ja do karty wartej minimum 900, jesli porownasz stosunek mozliwosci do ceny nie wiem co obroci sie w gowno...

Drazni mnie takie podejscie wiec jesli chcesz zyc w zgodzie z innymi zachowaj swoje bezsensowne komentarze dla siebie...

Tak kwestia gustu i upodoban danej osoby np.wole bmw z7 od malucha itp. :lol: niezawsze jest zgodna z pierwowzorem innej osoby ...czemu?

a no bo np. ja wole malucha od bmw z7 z kwestii ekonomicznych-tylko itp itd... ale malca niemam :)

Geforce Ti4200 to bardzo dobra karta moim zdaniem zapelnia luke po braku radeona 9500pro mowa o konkurecji. Z rodzinnej stajni mozna powiedziec ze 9600 pro daje podobne wyniki lecz jest slabszy od radeona 9500pro jak i od geforca ti4200 ale zato ma najnowsze bajery i jak narazie jest zadrogi.

Fakt faktem nieobsluguje geforce ti4200 dx9 i niema 200000punktow( :lol: ) w 3dmarku jak radki 9800pro - ale wszystkie gierki na nim beda chodzic plynnie jescze przez kilka lat i mysle ze to on jest najlepszym rozwiazaniem tanio i dobrze na poziomie radona 9500pro.

Ze radeon 9500@9700 kosztuje prawie 1000zl nie ozanacza ze trzeba go miec dzisiaj dlatego ze bedzie OSTRA przycynka jak kolelega wpadnie :P

Trzeba sie liczyc z ekonomia (chyba ze ktos podciera sobie tylek 200zl banknotami - to inna bajka:)) poco przeplacac na dzien dzisiejszy za takiego radka czy za super geforca fx jak i tak niema jescze takich gierek ktore by sie zacinaly na geforce ti4200 ? Potem i tak ztanieja te super karty i ich roznica wzgledna do ceny obecnej z przyszla da owiele bardziej oplacalną inwestycje niz kupowanie ciagle najdrozszych modeli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Tak kwestia gustu i upodoban danej osoby np.wole bmw z7 od malucha itp. :lol: niezawsze jest zgodna z pierwowzorem innej osoby ...czemu?

a no bo np. ja wole malucha od bmw z7 z kwestii ekonomicznych-tylko itp itd... ale malca niemam :)

Geforce Ti4200 to bardzo dobra karta moim zdaniem zapelnia luke po braku radeona 9500pro mowa o konkurecji. Z rodzinnej stajni mozna powiedziec ze 9600 pro daje podobne wyniki lecz jest slabszy od radeona 9500pro jak i od geforca ti4200 ale zato ma najnowsze bajery i jak narazie jest zadrogi.

Fakt faktem nieobsluguje geforce ti4200 dx9 i niema 200000punktow( :lol: ) w 3dmarku jak radki 9800pro - ale wszystkie gierki na nim beda chodzic plynnie jescze przez kilka lat i mysle ze to on jest najlepszym rozwiazaniem tanio i dobrze na poziomie radona 9500pro.

Ze radeon 9500@9700 kosztuje prawie 1000zl nie ozanacza ze trzeba go miec dzisiaj dlatego ze bedzie OSTRA przycynka jak kolelega wpadnie :P

Trzeba sie liczyc z ekonomia (chyba ze ktos podciera sobie tylek 200zl banknotami - to inna bajka:)) poco przeplacac na dzien dzisiejszy za takiego radka czy za super geforca fx jak i tak niema jescze takich gierek ktore by sie zacinaly na geforce ti4200 ? Potem i tak ztanieja te super karty i ich roznica wzgledna do ceny obecnej z przyszla da  owiele bardziej oplacalną inwestycje niz kupowanie ciagle najdrozszych modeli

Tylko widzisz - im mocniejsza karta, tym lepszy obraz uzyskujesz bo zwiększasz rozdzielczość, włączasz AA i AF i nie masz pokazu slajdu. Jak kogos stać - niech bierze lepszą grafikę - zawsze to większy komfort. Jak ktoś nie ma tego 1000 zł to niech bierze to na co go stać - np. Ti4200.

Co do zastąpienia R9500pro - FX 5600 ULTRA Final tylko niech trochę stanieje bo cena to nie z tego segmentu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wiem jedno zaszeleje i chyba G-Force FX 5900 ultra z 256Mb na pokladzie sobie sprawie a moim zdaniem NIEURAZAJAC nikogo , Ati to jeden wielki kanadyjski szajs :) moze dlatego ze raz mialem ta karte i to byl niewypal jakich malo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Ja wiem jedno zaszeleje i chyba G-Force FX 5900 ultra z 256Mb na pokladzie sobie sprawie a moim zdaniem NIEURAZAJAC nikogo , Ati to jeden wielki kanadyjski szajs :) moze dlatego ze raz mialem ta karte i to byl niewypal jakich malo

ja tez chyba sprawie sobie FX'a ale AA jest beznadziejne zaden tryb w GF FX nie jest lepszy od x4 na radeonie :lol: a to jest dosyc istotna kwestia. Ale poza tym karta jest spoko a co do Ati to miales 9800pro czy tez 9700 wiesz jaka to super karta? Jak nie to stul pysk. Tak samo moge powiedziec ze Nvidia to szajs bo wyprodukowala Gf4 mx 440SE 64-bit :) ale nie powiem bo spoko firma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat

ja tez chyba sprawie sobie FX'a ale AA jest beznadziejne zaden tryb w GF FX nie jest lepszy od x4 na radeonie :lol: a to jest dosyc istotna kwestia. Ale poza tym karta jest spoko a co do Ati to miales 9800pro czy tez 9700 wiesz jaka to super karta? Jak nie to stul pysk. Tak samo moge powiedziec ze Nvidia to szajs bo wyprodukowala Gf4 mx 440SE 64-bit :) ale nie powiem bo spoko firma

co ty chcesz od gf 4 mx 440 se!!!!

spoko się kręcą mój jedzie max na 360/410MHZ

mam jakieś 6ns pamiątki bo za chiny więcej nie pójdzie ale gpu o 110 mhz poszedł a to coś znaczy. Pozatym w unreal 2 gram w 1024*768*32 bit medium detail i mam od 20-60 klatek czasami mniej jak widać pół planety naraz. I tak jestem narazie zadowolony. NArazie muszę dać ojcu spokój z kompem a sam muszę uskłądać na 512 ddr 333 bo mi gry tną pod xpekiem :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat
  Cytat

mam jakieś 6ns pamiątki bo za chiny więcej nie pójdzie ale gpu o 110 mhz poszedł a to coś znaczy. Pozatym w unreal 2 gram w 1024*768*32 bit medium detail i mam od 20-60 klatek czasami mniej jak widać pół planety naraz. I tak jestem narazie zadowolony. NArazie muszę dać ojcu spokój z kompem a sam muszę uskłądać na 512 ddr 333 bo mi gry tną pod xpekiem :(

ja rozumiem ze posiadasz ta karte i wydaje ci sie e jest swietna ale fakt faktem taka nie jest za te pieniadze to jest jedyny wybor ale w ten segment nie warto pakowac kasy i koniec lepiej kupic FX 5200 lub R9000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat
  Cytat
  Cytat

ja rozumiem ze posiadasz ta karte i wydaje ci sie e jest swietna ale fakt faktem taka nie jest za te pieniadze to jest jedyny wybor ale w ten segment nie warto pakowac kasy i koniec lepiej kupic FX 5200 lub R9000

od tych wszystkich mxow chyba lepiej juz kupic geforca 3 ti200 albo 500 - bedzie lepiej a i segment cenowy ok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat
  Cytat

Sapphire koniecznie czerwony laminat 9700 pamięci Samsung 2.86ns lub Hynix 3.6ns (nie bierz Infineonów to śmiecie).

A mozęsz mi powiedzieć dalczego :?: Ja mam na infeonach i chcę wiedzieć czy dobrze :lol:

Więc :?:

zawstydziles go :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat
  Cytat

Sapphire koniecznie czerwony laminat 9700 pamięci Samsung 2.86ns lub Hynix 3.6ns (nie bierz Infineonów to śmiecie).

A mozęsz mi powiedzieć dalczego :?: Ja mam na infeonach i chcę wiedzieć czy dobrze :lol:

Więc :?:

Ja odpowiem :D

1. słabo lub wcale sie kręcą - 3.6ns

2. grzeją sie jak oszalałe, 275 Mhz to chyba max dla nich

3. zawsze są undervolted

PAMIĘCI INFINEON na R300 to SYF NAJGORZY :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CO do 9700 PRO - nie wiedzialem ze ich tez juz nie produkuja ?? Ati cos kombinuje bo

1. 9200 to to samo co 9000 tyle ze AGP8x (wg. mnie gorszy od 9000PRO...)

2. 9600 to goowno bo gorsze od 9500

3. 9800 drogie jak diabli:)

Pierwszy raz w zyciu narzekam na Ati ale coz - jakos dziwnie robia:)

A co do GFTi 4200 - to ktory moze miec dobre osiagi? Tzn firma : MSI? Bo napewno nie PixelVIev....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...