Skocz do zawartości
Mevest

Wymiana karty graficznej na RTX 3070ti

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie, chciałbym zapytać jaką kartę graficzną wybrać do posiadanego zestawu komputerowe. Jestem pewny, że zamierzam wybrać którą kartę z rodziny 3070 TI, natomiast większy problem jest z komfortem jej użytkowania, przez co nie za bardzo orientuję się którego producenta wybrać.

Budżet: 3100zł(górny limit)

Komputer będzie w głównej mierze wykorzystywany do gier, natomiast może zdarzyć się programowanie, czy też tworzenie prostych modeli w blenderze.

Obecnie zastanawiam się nad wyborem pomiędzy:

-Gigabyte GeForce RTX 3070 Ti Gaming OC 8GB GDDR6X,

-Gainward GeForce RTX 3070 Ti Phoenix,

-Palit GeForce RTX 3070 Ti GamingPro - 8GB - GDDR6X

Wiem, że konieczna pewnie będzie także wymiana zasilacza, natomiast nie wiem którą z tych kart wybrać, bądź też pojawi się jakiś ciekawszy wybór od wyżej proponowanych.

Obecny zestaw
Procesor: Intel Core i5 12400F
Płyta: Z690 Gaming
Pamieć: Kingston FURY 16GB (2x8GB) 3600MHz CL16 Renegade
Dysk: Kingston 500GB M.2 PCIe NVMe A2000
Obecnie posiadana karta graficzna: EVGA GTX 960 4GB SSC
Zasilacz: SilentiumPC Vero L2 600W 80 Plus Bronze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie, nie pomyślałem o tym. Jakoś tak z góry założyłem i utrwaliłem sobie, że pomiędzy 3070ti i 4070 będzie dość konkretny przeskok cenowy tym bardziej patrząc na różnicę generacji, a tu w sumie i TDP niższe, i osiągi całkiem mocno bijące 3070. Dzięki wielkie za nakierowanie

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi