killmann Opublikowano 24 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2023 Cześć Wszystkim. Postanowiłem parę dni temu zaaktualizowac BIOS wszystko ładnie poszło miałem wersje 1.27 teraz mam 1.31 niby wszystko gra ale.... Gdy uruchomię laptopa nic na nim nie robię sam pulpit wiatrak dziwnie chodzi raz jakby na maksa się kręci po chwili normalnie i za jakąś chwilę znowu to samo. Wydaje mi się że ta aktualizacja mu zaszkodziła. I pytanie brzmi czy mogę wrócić spowrotem do tej wersji 1.27 próbowałem od nowa wejść w aktualizacje ale komunikat był że wszystko jest ok nie potrzebna. A na stronie HP nie mogę znaleźć tej wersji. 1.27 pomoże mi ktoś z tym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 25 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2023 A model laptopa mamy sobie wywróżyć?Na stronach HP są historyczne biosu do każdego sprzętu. Wystarczy poszukać.Wysłane z mojego CPH2399 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killmann Opublikowano 25 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2023 HP EliteBook 840 G2 A mógłbyś mi podać jakiś namiar? Na tego 1.27 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killmann Opublikowano 25 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2023 Teraz nie wiem jak wrócić do poprzedniej udało mi się wziąść nagrać bios że strony HP i robił się jakiś recovery myślałem że wróci ale dalej jest 1.31... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 25 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2023 https://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp89001-89500/sp89043.exeWysłane z mojego CPH2399 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killmann Opublikowano 25 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2023 To jest 1.27 czy jak? Jak tak to 1.27 jeśli można wiedzieć gdzie to znalazłeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 25 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2023 Na stronie HP.Wysłane z mojego CPH2399 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killmann Opublikowano 25 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2023 A to jest instalka do tego starszego BIOSU ta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killmann Opublikowano 25 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2023 Heh nie wiem co się stało ale zainstalowałem ten BIOS na pendrive zrobiła się aktualizacja ale teraz wgl laptop się nie włącza uruchamia się i tylko miga CapsLock jakoś 10 razy i wyłącza się i tak w kółko win+b itp nic nie rusza teraz to już nie wiem chyba się rozwaliło coś... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killmann Opublikowano 25 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2023 Teraz pozostaje mi tylko jakiś serwis hehe czy jest jakiś sposób aby to uratować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 26 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2023 No cofanie wersji BIOS to raczej słaby pomysł, idź, niech ktoś Ci zaprogramuje kostkę w serwisie 😉 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killmann Opublikowano 26 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2023 (edytowane) Czyli pozostaje serwis jak się teraz nie odpala? A tak wgl orientujesz się może ile takie coś moze kosztować? Edytowane 26 Lipca 2023 przez killmann Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 27 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2023 (edytowane) Poszukaj, pewnie koło 100-150zł. Tak na przyszłość jak robisz update bios na wyższy, szczególnie w laptopie, gdzie są dodatkowe układy z zabezpieczeniami nie flashujesz całego biosu tylko jego część, bo jednak laptop musi działać. Robiąc odwrotnie możesz nadpisać coś innego niż instalator zakładał i masz efekt taki jaki masz. Dlatego teraz to raczej tylko serwis poratuje, od razu możesz podrzucić im BIOS który chcesz i Ci go spreparują pod laptopa tj siedzi tam też np, klucz windows itd. Edytowane 27 Lipca 2023 przez Bonusso3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killmann Opublikowano 27 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2023 Byłem dziś w tutejszym serwisie przedstawiłem mu sytuację to on powiedział mi że może to być uszkodzenie BIOS przez ten downgrade i będzie musiał wylutowac coś tam nowe zamontować i zaprogramować to ok 300zl to ja mu powiedziałem że jak to będzie to to ja dziękuję bo laptop mnie kosztował ok 400 a będę składał kompa więc nie będzie sensu tego robić za taki sos jeszcze te 100-150.moglbym dać na ścisk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killmann Opublikowano 27 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2023 Teraz nie wiadomo czy opłaca się to robić czy dać sobie spokój i tyle złożyć nowy tam za miesiąc jakoś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 28 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2023 (edytowane) No tak, musi wylutować kość bios i ją zaprogramować. Poszukaj na necie czy wysyłkowo ktoś Ci tego nie ogarnie bo 300zł to trochę za dużo 😉 A czy warto to sam sobie odpowiedz. Edytowane 28 Lipca 2023 przez Bonusso3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killmann Opublikowano 29 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2023 (edytowane) Hehe nie wiem czy się śmiać czy płakać bo na własne życzenie to mnie spotkało. A gość z serwisu dzwonił do mnie mówi że nie da rady bo biosu nie może znaleźć czy coś takiego... I teraz mam lipę w hu*. Nawet jakbym chciał sprzedać to kto mi to kupi HP ELITE BOOK 840 G2 16GB RAM 5200U INTEL DYSK 512GB SSD nic takiego ale dawał radę :/ Zostałem w czarnej du*** bo u mnie w mieście jest jeszcze jeden serwis ale z tego co wiem gorszy od tamtego jak tam nie mogli to wątpię żeby oni mogli a jak już to pewnie cena z kosmosu będzie... Edytowane 29 Lipca 2023 przez killmann Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...