Skocz do zawartości
marsonpl

Zakup nowej klawiatury mechanicznej

Rekomendowane odpowiedzi

Witajciie

Chcę kupić nową klawiaturę mechaniczną, obecnie posiadam Logitech G413 Silver jednak problem z nią mam taki, że wybija podwójnie niektóre  klawisze, tak było praktycznie od początku ale teraz problem się nasilił. Z tego co czytałem na temat tego modelu to ten typ tak ma. Klawiatura jest co prawda jeszcze na gwarancji ale ją niestety jakiś czas temu zalałem, więc raczej gwarancji już nie mam, dlatego myślę o zakupie nowej podobnego typu a więc:

- przewodowa
- mechaniczna
- z blokiem nnumerycznym
podświetlenie... temat który mnie drażni okropnie. Większość klawiatur jakie widziałem ma to podświetlenie RGB, fajne to przez chwilę ale przynajmniej na klawiaturach jakie widziałem jak się wyłączy podświetlenie to nie widać napisów na klawiszach - co prawda, raczej piszę bezwzrokowo ale no nie do końca, dodatkowo klawiatury nie mam podpiętej bezpośrednio do komputera a do przełącznika KVM więc o ile normalnie przy wyłączeniu komputera podświetlenie się wyłącza z automatu o tyle przy KVM nie i jak go zapomnę wyłączyć ręcznie przed wyłączeniem sprzętu to się świeci cały czas.

Reasumując - szukam klawiatury albo z białym podświetleniem, albo z RGB ale tak, żeby dało się je całkowicie wyłączyć a jednocześnie widoczność klawiszy zostanie zachowana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi