adam98 Opublikowano 2 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2023 wstępnie coś takiego wybrałem https://www.morele.net/kategoria/dyski-ssd-518/?konfigurator=konfigurator-zestawu-komputerowego&configId=1108980. Czy zestaw jest ok? Zamienilibyście coś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 3 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2023 4 godziny temu, adam98 napisał: Zamienilibyście coś? tak dopłacił bym 50pln do Płyta główna MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI , lepszy kodek Audio oraz gniazdo M.2 o jedno więcej, a z czasem się przydaje. w nowym kompie to można by już dysk zakupić pod PCie. 4.0. np. Dysk SSD ADATA Legend 960 2TB M.2 2280 PCI-E x4 Gen4 NVMe (ALEG-960-2TCS ) chyba ze budżet już nie pozwala to i tak zamienił bym NM620 na Dysk SSD ADATA XPG Gammix S11 Pro 2TB M.2 2280 PCI-E x4 Gen3 NVMe (AGAMMIXS11P-2TT-C) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam98 Opublikowano 3 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2023 (edytowane) Dobra, wymieniłem te dwa podzespoły. Pytanie jeszcze odnośnie obudowy czy będzie miała wystarczająco miejsca czy może dołożyć parę groszy i wymienić na coś lepszego? A w kwestii karty graficznej ten model jest spoko czy lepiej coś innego poszukać? Pytanie czy ten zasilacz wystarczy czy zmienić go na coś w stylu 850w 80 plus Gold? Jeśli wymienić co doradzacie w tej kwestii? https://www.morele.net/kategoria/dyski-ssd-518/?konfigurator=konfigurator-zestawu-komputerowego&configId=1109042 Edytowane 3 Września 2023 przez adam98 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 3 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2023 (edytowane) obudowa , nie jestem fanem Be quiet jeśli chodzi o obudowy, nie zawsze wszystko później pasuje podczas montażu , ale powinno się wszystko zmieścić bez problemu i jeszcze miejsce zostanie. karta graficzna powinno być ok , zawsze można trochę ręcznie do grania ustawić wyższe obroty wentylatorów. jeśli szukać czegoś innego, to trzeba by sporo dopłacić, myślę ze nie warto dopłacać 1.5tys do : Asus ROG Strix GeForce RTX 4080 OC Edition 16GB GDDR6X (ROG-STRIX-RTX4080-O16G-GAMING) Gigabyte Aorus GeForce RTX 4080 Master 16GB GDDR6X (GV-N4080AORUS M-16GD) zasilacz a coś Ty tam za wynalazek znalazł 750W za około 600pln ?, jak wersja 850W jest o 3pln tańsza XD a no i poczytaj opinie ... oczywiście ze do wymiany za około 600pln Zasilacz MSI MPG A850G PCIE5 850W i gwarancja 10 lat Zasilacz be quiet! Pure Power 12 M 850W (BN344) i gwarancja 10 lat i takie pytanie zasadnicze , czy do tego procesora koniecznie trzeba kupować AIO ? zapoznawałeś się z testami ? Edytowane 3 Września 2023 przez Mr.T... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam98 Opublikowano 3 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2023 Zasilacz wymieniony Co do chłodzenia tutaj się sugerowałem zestawem zaproponowanym przez purepc i też opinią kolegi który się zajmuje komputerami, on radził nawet coś mocniejszego niż to chłodzenie które dałem. A co do obudowy to Genesis Irid 505F (NPC-1997) którą zaproponowałeś była by lepszą opcją? Ogólnie jestem troszkę uczulony na okno w panelu bocznym, szukam czegoś na pewno co ma filtry kurzowe, nwm czemu nie ma takiej opcji na morelach, wyciszenie może być. Z tego co sobie przeglądałem to poza tą obudową którą wybrałem w tej grupie cenowej bardzo nie ma wyboru, kolejne obudowy takie to już koszt 1k pln prawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 3 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2023 4 minuty temu, adam98 napisał: A co do obudowy to Genesis Irid 505F (NPC-1997) którą zaproponowałeś była by lepszą opcją? oczywiście że nie będzie lepsza opcja, a to są różne przedziały cenowe 300pln i 600pln , i takich obudów nie ma co porównywać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam98 Opublikowano 5 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2023 Zawęziłem wybór obudowy do 3 modeli, który z tych modeli polecacie? Oczywiście zależy mi tylko na opinii związanej z jakością wykonania i wygodą korzystania, kwestie wizualne to już sprawa indywidualna. Lian Li Lancool III Black vs be quiet! Silent Base 802 Czarna (BG039) vs Phanteks Eclipse P600S Silent Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chloru Opublikowano 5 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2023 Mam od ok 2 lat bq802. Wygodna w użyciu. Jakość, spasowanie itp. na wysokim poziomie. Wcześniej miałem Corsaira i InWin. Ten ostatni był bardziej pancerny ale za mały. Jedyny mankament bq802 to sredniondzialajcy kontroler obrotów. Tzn. nie pozwala na przekierowanie auto z płyty głównej via kontroler na kilka wiatraków. Pozycje 1,2,3 działają. Serwis bardzo pomocny ale nie udało się rozwiązać problemu. Ponieważ nie było to dla mnie krytyczne to temat olałem ale wspominam z kronikarskiego obowiązku. Na plus b. łatwy dostęp do filtrów i możliwość wyboru panela górnego i frontowego. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...