Skocz do zawartości
Gość

Obudowa - Codegen 6039 czy....???

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jaką obudowę - tanią - polecacie? Mam obcnie jakąś Eurocase i kurde jest tak durnie zrobiona ze zasilacz jest tuź nad prockiem (około 2 cm). Szukam teraz nowej obudowy ale nie za drogiej. Upatrzyłem sobie (są one tez w sklepie Tweak.pl) takie obudowy jak:

Foxconn 511K

JNC Mirage GM30

JNC Magic GM4860

CodeGen 6039

Co wybrac?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co widziałem Tracery mają cieniutką blachę - strasznie się "gną" :(

Dokladnie !

Mialem ostatnio Tracera "Magnetic Black", na fotkach to nawet fajnie wygladala, ale w realu ?

Nie zycze Ci takiej obudowy, blacha gruba jak niemieckie konserwy rybne (0,5 mm???), niedopracowana, niedokladnie odlewy plastikowe zrobione i w ogole do [gluteus maximus].

Nie jest warta nawet swojej ceny (dalem 130 zl)

Zasilacz daremny, nie trzyma stabilnie napiec.

Naprawde nie polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obudowe obejrzyj dokladnie. Czy blacha jest dokładnie obrobiona. Czy wszystko do siebie pasuje. Jaka gruba jest blacha. Z zasilaczem to dobrze by bylo kupowac obudowe w takim sklepie gdzie maja jakies dobre zasilacze i dogadac zeby kupic obudowe z takim zasilaczem a ten z obudowy zostawic.

Ostatnio we Wrocławiu widziałem Codegena 7010 w którym moglem sobie zalozyc zasilacz MACRON 300 W za 150 wszystko. PS. te zasilacze sa naprawde dobre

http://www.codegengroup.com/proddetail.asp?id=139

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam Tracera, dokładnie Nereid - obudowa solidnie wykonana, cichy i dobry zasilacz 300W... Magnetic też mi się nie podoba. Jeśli wybierasz Ferro/Cosmic to wybierz tą drugą. Lepsze to niż ten Codegen, o pozostałych nie wspomnę... JNC to kiszka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam Tracera, dokładnie Nereid - obudowa solidnie wykonana, cichy i dobry zasilacz 300W... Magnetic też mi się nie podoba. Jeśli wybierasz Ferro/Cosmic to wybierz tą drugą. Lepsze to niż ten Codegen, o pozostałych nie wspomnę... JNC to kiszka.

Gdzie sa zdjecia tych obudow? Szukam czegos do nowej modyfikacji.

Obecna obudowa jest ukonczona i nie mam co juz z nia robic. LCD tylko mi pozostalo i tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w codegenach - nic fajnego nie ma - miałem to mi się rzygać chciało kupiłem za 150 sprzedałem za 120, dołożyłem drugie tyle, pojechałem do najbliższego dużego miasta kupiłem przedpotopowego big towera (hehe tracer hehe) i jestem happy, zamieniłbym tylko na jakąś firmówke typu chieftec, czy coolermaster

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam myslalem o 7013 bo teraz mam 6013... ale teraz wybralbym 7001 gdyz w poprzednim kompie mialem cos w rodzaju 6001 (z dwoma a nie czterema oknami 5.25" a wysokosci nadal miditower) i bardzo mi sie podobal. W ogole lubie klasyczny, konserwatywny ksztalt obudow, ta 6013 to mnie malo o zawal nie przyprawila jak dostalem w niej kompa ;)

Pozdr...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...