Skocz do zawartości
miki082

Nowy komputer

Rekomendowane odpowiedzi

Planuję zakup komputera, początkowo myślałem o złożeniu, dlatego dobrałem sobie podzespoły na amd ryzen 5 7600 i rx 7900xt. Wyszło mi coś około 8k ze wszystkich części. Jednak przykuł moją uwagę pewien zestaw z morele, gotowy komputer https://www.morele.net/komputer-game-x-g500-ryzen-9-7900x3d-32-gb-radeon-rx-7900-xt-2-tb-m-2-pcie-8976671/. I teraz się zastanawiam co wybrać. Tutaj komputer 7k więc sporo tańszy i również ma dobre podzespoły. Jednak coś mi nie gra w tym zestawie, bo jest dość tanio wyceniony jak na użyte podzespoły. Nie ukrywam, że zależy mi też na tym , aby nie pobierał za dużo prądu, ale może różnica nie będzie zbyt duża? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, Mr.T... napisał(a):

czy liczyłeś ?, ile w "owocowym" sklepie ten zestaw by kosztował jako podzespoły ?.

8-9k na spokojnie.

1 godzinę temu, Mr.T... napisał(a):

jak PC nie będzie włączany, to masz 100% pewność ze nie będzie pobierał za dużo prądu XD   

Chodzi mi o to czy będzie duża różnica względem 5 7600.

Nie jestem przekonany co do gotowców, bo głównie nie chcą podawać w opisie co tam się dokładnie znajduje. W tym przypadku jest inaczej. Dlatego rozważam opcję zakupu, może ktoś kupował komputery z linii game x i powie czy warto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wrzuciłem podzespoły do konfiguratora w owocowym sklepie, wyszło 10.539 PLN , nie sadze aby ktoś zrobił prezent za 3500pln. , zawsze można zakupić i zobaczyć co faktycznie przyjdzie , jak nie będzie to co powinno być w środku, to nie popieram, ale można zawsze skorzystać z zwrotu 14 dniowego ...

pytanie czy faktycznie nie jest podana błędna cena i po np. zakupie otrzymasz info ze nie mogą zrealizować zamówienia XD   

oczywiście ze różnica będzie w zużyciu prądu , ale aby to odczuć w portfelu, to chyba nie planujesz grać 24h na dobę i 7 dni w tygodniu ?       

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zakupiłem ten zestaw. Właśnie na stronie dodali informację, że przecenili go o 2900.😄  A dzisiaj tego kompa kupiły już 4 osoby włącznie ze mną.

Dzwoniłem nawet na infolinię to zapewniano mnie, że towar jest zgodny z opisem, wszystko jest nowe i nie ma żadnego błędu cenowego.

Wobec tego postanowiłem wziąć, myślę, że będzie dobrze. Mogę zwrócić tak jak mówisz jeśli się coś nie będzie zgadzać. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Użytkuję już kilka dni i jest bardzo dobrze 🙂 Procek daje radę a wręcz się nudzi. Co do karty graficznej, to jedynie w jednej grze w menu cewki daly o sobie znać. Poza tym nie słychać. Testowałem 3 gry do tej pory. Chłodzenie wodne trochę głośno pracuje pod obciążeniem ale nie ma tragedii.

Edytowane przez miki082

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi