Pytek Opublikowano 15 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2023 Cześć. Jestem na etapie składania komputera do Premiere Pro i nie wiem co wybrać z procesorów. Widzę duże parcie na i7-14700KF ale brak integry nie odbije się zbytnio na renderze? Zewnętrzna grafika to Gigabyte 3060 Ti, ją mam, zmieniam tylko płytę, procka i ramy. Myślałem nad 13 gen Intela, ale cenowo jest niemal to samo, więc jest sens brać starsze? AMD nie biorę pod uwagę, celuje w jakąś płytę z Thunderboltem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 15 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2023 wybierz 14700k plus aio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 15 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2023 16 minut temu, Pytek napisał: brak integry nie odbije się zbytnio na renderze? Jak masz dedykowaną grafikę to tą integrę można nawet wyłączyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 15 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2023 Godzinę temu, Pytek napisał(a): ale brak integry nie odbije się zbytnio na renderze? Jak widać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytek Opublikowano 15 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2023 Widzę że nowy Intel daje pokaz w cenie do możliwości i się tutaj to potwierdza. A jaką mobo z Thunderboltem byście polecili? Ktoś ma jakąś w praktyce i może się wypowiedzieć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...