Skocz do zawartości
Pitt1

Nowy komputer do World of Warcraft na Ultrawide 1440p do 6k

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry, szukam komputera do gry World of Warcraft w rozdzielczości 3440x1440 na ultra ustawieniach do nadchodzących dodatków i pierwsze pytanie czy warto inwestować w nowy sprzęt do WoWa mając obecnie:

i7 8700

GTX 1080 Ti

16GB RAM

Jeśli warto zmieniać wszystko to proszę o propozycje

Edytowane przez Pitt1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

😄 jest jakieś trial 14 dni albo bramka lvl bo kiedyś grałem i tak się sklada że mam taki monitor i 3070/11700k/32gb powien jak to u mnie chodzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fps na ten początkowej lokacji oscylowały w okolicy 85-110 starałem się zrobić jak największy burdel bo podczas prawdziwej gry może być piedzielnik jeszcze większy
jak widać ram potrafił zjeść ponad 10GB / karta nie jest podkręcona i tylko boostwałą / procek się nie męczył / dochodzę do wniosku, że w twoim przypadku trzeba będzie wymienić kartę na coś w ten deseń ... wszystkie suwaki poszły w prawo co prawda niektóre rzeczy bym odpuścił shadow ++ bufory, początkowy start na ultra oscylował koło 160-170* 

wow 1 -0.png

wow 3.-0.png

wow 2.0.jpg

wow 4-0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie patrz na te wymagania xD bo do tego co ty chcesz zrobić nie podlegają 3440x1440 to rozdzielczość o 15% bardziej wymagająca od zwykłej 1440p. Nie wiem czy ten dodatek cokolwiek zmieni w grafice bo z tego silnika wow'a to dawno temu Górole przestali o nim śpiewać i czy koniecznie musisz mieć te suwaki w prawo xD Z tego co ja grałem to polowe ekranu zajmowało party, plecaki, a 1/3 addony 

Pokręcałeś procka? Ramy? Kartę? 

Kokluzja jest taka ze jeśli nie do pierniczysz tych buforów i shadow na maxa to bedzisz na swojej karcie mógł liczyć na te 100fps 

Edytowane przez axsin302

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie podkręcałem, ale w sumie na nie najniższych a średnich-wysokich mam 25-30fpsów jak się zleci ze 100+ osób na world bossa, a tak to 60fps wyciąga spokojnie, to nie ma co zmieniać narazie 😛

Ale RT mam zablokowane 😛 a pewnie fajniej wygląda z RT?

Edytowane przez Pitt1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

😄 RT to dobry chwyt marketingowy, na razie oprócz CP77 to nie widziałem jakieś różnicy która mnie jebała na kolana 

Dałem ci SS możesz porównać chyba że chcesz filmik xD 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na tej lokacji słabo widać, ale widziałem w internecie (o ile to nie fotomontaż) (zdjęcia nie moje, z internetu):

Cytat

wq9grbotyxr51.thumb.jpg.e1b28fe7afa4118ab3d7d63f0c45be80.jpg

Cytat

y6fzg3vss1i51.thumb.jpg.33fc252c7fd9ca94155540b2f28cc24e.jpg

Cytat

maxresdefault.thumb.jpg.4bc62459000a7d8028c350f1762fc7fb.jpg

Cytat

20218-ray-tracing-shadows-now-enabled-on-the-world-of-warcraft-shadowlands-beta.thumb.jpg.7ac7e21e0f25dbe6ff577c374881dafe.jpg

Tu akurat nie widać różnicy, przynajmniej ja nie widzę xD :

Cytat

RTX1.thumb.jpg.4a069d2f09363bb82968a5fa5ebd6272.jpg

z tego co widzę najlepsze efekty są kiedy w grze noc zapada i przy ogniskach czy gdzieś indziej to widać kolosalną różnicę, tak mnie się zdaje

Edytowane przez Pitt1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym ogniskiem to dojebali chyba sam blizard go wstawił bo nie ma możliwości aby aż tak dupnie pokazać i oprócz RT to jeszcze całego shadowa wyłączyli. Dobra temat do zamknięcia, mam nadzieję że pomogłem 

Bez RT i wygładzeniem na 4 pokazalo 140-150fps dla mnie nie ma różnicy 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi