Shangri_La Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 dzisiaj postanowiłem wyśrubować troche 3dmarka i chyba jest niezle :D ale, jest jedno małe ale. chodzi mi o to, że: obecnie standardowo procek chodzi na 1,33GHz (133x10), bo to wystarcza, nie grzeje sie za bardzo itp. jakieś 3miesiące temu byłem w stanie wykręcić go do tego co jest w podpisie (to był max - stabilnie bylo 1,41) a dzisiaj na 1,4 nie wstaje, na 1,39 nie przechodzi 3dmarka, stabilnie osiągnąłem 1,38GHz (10x138) :cry: kurde, nie wiem co jest!!! pasta zwietrzała? proc się starzeje? moje zdolności o/c osłabły? :lol: jakieś propozycje? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 wydaje mi się że ti kwestia temperatury, poprotu jest cieplej niz 4 mc temu, chciaż modę się mylić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shangri_La Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 hmm, na pewno jest cieplej :lol: ale temp CPU i w budzie są te same (+/- 1C) może troche szybciej sie volcano kręci... ah, wymieniałem niedawno zasilacz, ale na lepszy :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 hmm, na pewno jest cieplej :lol: ale temp CPU i w budzie są te same (+/- 1C) może troche szybciej sie volcano kręci... ah, wymieniałem niedawno zasilacz, ale na lepszy :D taak pewnie na super hiper wydajny codegen pseudo 400W :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polii Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Nauka zna takie przypadki :( Procki cofają się w swoich możliwosciach po pewnym czasie. Kiedyś od kogoś na tym forum słyszałem że jego C300A początkowo chodził na default Vcore na 504, później potrzebował do tego 2.3v a później na takim napięciu chodził jedynie na 450MHZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Poprostu procesor ma pewną zywotność,wysoka temperatura odkształca bramki tranzystorów,ścieżki i mozliwości Mhz-cowe takiego procka się zmniejszają, tylko na ustawieniach defaultowych procesor taki będzie chodził latami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shangri_La Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 hmm, na pewno jest cieplej :lol: ale temp CPU i w budzie są te same (+/- 1C) może troche szybciej sie volcano kręci... ah, wymieniałem niedawno zasilacz, ale na lepszy :D taak pewnie na super hiper wydajny codegen pseudo 400W :lol: zanim się wypowiesz przeczytaj co jest w podpisie... a wracając do tematu: to w takim razie pora chyba zmienic procka... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloperflake Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Jeszce kilka dni temu mialem Athlona 1333 stabilny byl do 1456 Mhz mnoznik 10.5 ,fsb 138 - dzialal tak z 10 miesiecy non stop Temperatura podkrecony czy nie taka sama 51 stopni ? , wentylator Igloo Silent Breeze 462 Plyta Soltek75-KAV Shangri_La ma racje pora zmienic procka kup to co ja Athlona 2400+, na razie nie bawie sie w podkrecanie, do tego co robie w zupełnosci mi tyle wystarcza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djwatoo Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Poczekaj do zimy. Jak zastosujesz open-window-cooling-system to może i ci się uda i 1.5 Ghz. Ja w zime mam 3.2 Ghz na AC a w lato tylko 3 Ghz na WC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...