SKoczi Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Posiadam Athlona 1800+ (Family6 Model8 Steping1 Rev. B0, VCore Default 1,65V) Na Nim Cooler Master-a HAC-V81-E1, Plyte Glowna Gigabyte KT400 GA-7VA I Pamieci 256MB 333Mhz, Probojac Podkrecic Go Na 2200+ Lub 2100+ (Odpowiednio, Poniewaz Nie Mam Mozliwosci Zmiany Mnoznika: 11,5 x 156, 11,5 x 151) Dziala Przez Chwilke I Zamraza System, Po Podniesieniu Napiecia Kolejno (Innych Wartosci Rowniez Nie Moge Ustawic) Na 1,75V I 1,85V Dzieje Sie To Samo, Czyli Zwiecha, A Przy Wszystkich w/w Ustawieniach Temp Max Wynosi Niecale 40C. Co Zrobic?! W Glowie Chodzi Mi Mysl, Ze Moze RAM, AGP Lub PCI Nie Wytrzymuje Zmiany Czestotliwosci (Bo Jak Wiadomo Zmieniajac FSB Zmieniam Rowniez RAM, AGP I PCI Freq)... Czy Moze W Tej Sytuacji Potrzeba Zmienic Napiecia Na w/w Czesciach (Domyslne Napiecia To: AGP 1,5V, RAM 2,5V Z Mozliwoscia Skoku Co 0,1V) Co Zrobic Zeby Chodzilo?! Pomozcie! Z Gory Dzieki Wielkie Za Rozwiazania Mojego Problemu! Pozdro Z Lublina Dla Wszystkich Overclockerow;)! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL10 Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 a probowales przywrocic FSB standardowe na 133 zeby chodzil dobrze? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Ustaw magistrale na 166, bo wydaje mi sie,ze wtedy wlacza sie dzielnik 1.5. Calkiem mozliwe, ze nie wytrzymuje Ci jakies urzadzenie pci lub grafika. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-A-J-O Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Ustaw magistrale na 166, bo wydaje mi sie,ze wtedy wlacza sie dzielnik 1.5. Calkiem mozliwe, ze nie wytrzymuje Ci jakies urzadzenie pci lub grafika. SKoczi chyba wiesz że nie chodzi o FSB 166 w biosie?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 hehe dokładnie, włącz fsb 166 DIPAMI na płycie.Zrób tak.Najpierw daj w biosie +5% V dla proca potem zapisz ustawienie i wyłącz kompa.Ustaw DIPAMI fsb 166 i odpal kompa.Sprawdz czy wszystko jest ok i kręć dalej :) .Jestem pewien zę odpali bez zwiększania napięcia.....sprawdź puźniej czy będzie tez działał jak napiecia bedzie na AUTO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKoczi Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Dzieki Chlopaki! Zrobilem Jak Radziliscie Tzn. Przestawilem DIP-y I Chodzi W Trybie Synchro I Bez Podoszenia Napiecia Z 1800+@1921MHz I Moge Krecic Dalej :-) Chodzi Stabilnie - Jeszcze Zwiechy Nie Bylo, Czyli OK... :-) A Temp. W Stresie Max. 35C :-) Macie U Mnie Wielkie Piwko!!! Jakies Pytania To Piszcie!!! Pozdro!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKoczi Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Dobilem Juz Do 2GHz Na 11.5x174 :) Ale Jazda... Jeszcze Raz Dzieki!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 uzun to ogloszenie bo dostaniesz bana. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 hmm wynik standardowy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zdecydowanie wynik standardowy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dysan Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 tesz mam takie cudo 1800+ na asus a7v8x-x i 256 ddr266 kingstone i pieknie smiga na 12x166 bez podnoszenia napiecia n i nawet pamieci wytrzymyja bo sa tylko 266 ale kingstona a temp w stresie i upalny dzien max 45 C ale z otwarta odudowa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...