tomwyk89 Opublikowano 16 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2024 Witam. wlasnie zamowilem kilka nowych podzespołów do mojego komputera i zaczynam sie obawiac czy moj stary zasilacz da rade udzwignac nowy sprzet. zasilacz to silentiumpc supremo fm2 gold 650w 80 plus gold a komputer to: Msi gaming slim rtx 4070 super ryzen 7800x3d ram 32 gb 6000mhz cl 30 asrock x670e pg lightning chlodzenie procesora NZXT T120 Czy ten zasilacz da rade do tego zestawu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amoros Opublikowano 16 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2024 Zasilacz powinien sobie spokojnie poradzić z tym sprzętem,na stronie Nvidii jest właśnie taki zalecany do tej grafiki,a tam przeważnie są zawyżone moce w stosunku do kart graficznych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Funky_Panda Opublikowano 16 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2024 Spokojnie da radę obciążenie powinno wahać się w okolicach 50% mocy Twojego zasilacza czyli sytuacja idealna bo wtedy zasilacz ma największą sprawność. Policzyłem 200W na GPU, 100W na CPU i 35W na resztę. Dane wziąłem z d… khm głowy xD i nie sądzę żebym się jakoś srogo pomylił . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
otreblla Opublikowano 16 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2024 Ew wejdź na stronę be quiet!, mają tam kalkulator mocy. Generalnie 650 które masz będzie git. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerg7 Opublikowano 16 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2024 Będzie ok. Ja mam 750 [W] i grafikę biorącą dokładnie 100 [W] więcej. Polecam zrobić undervolting dla CPU przez PBO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...