Skocz do zawartości
ManiekB

Problem z Celeronem 1Mhz (goraco mi)

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki problem z procesorem celeron 1Mhz w normalnej pracy ma temp ok 38-39stopni a po uruchomieniu jakiejkolwiek gry skacze do 79-80 stopni. Sprawdzałem juz chłodzenie jest ok. Czy to oznacza uszkodzony procesor. Do czwartku było ok i nic sie nie działo. Help.

Mój sprzet: Celeron 1Mhz, asus cuvx4,winfast GF2 pro, 256sdram, 60Gb segate

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze co to za celeron 1Mhz :?: Jakiś nowy wynalazek :?: Chyba chodziło ci o celerona 1GHz. Mam takiego celerona (coppermine) i temperatura na podkręconym tak jak w opisie waha się od 30C do 48C więc to twoje 80C to o wiele za dużo. Możliwe że czujnk źle zczytuje. Najlepiej gdy pokazuje taką temp dotknij radiatora i upewnij się czy rzeczywiście jest tak gorący.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jeszcze pytanie czy napiecie 13.1 V zamiast 12 moze byc przyczyna grzania sie procka w biosie podskoczyło mi nawet do 100C a asus probe pokazuje od 50-70 stopni. jak juz pisałem granie jest nie możliwe (slajdy) moze ktos pomuc czy tylko wymiana procka mnie czeka ewentualnie zasiłki mam 300W.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prosze jeszcze raz sprawdz temp. przy normalnej pracy i w grach.

Czasami przesadzamy z osadem (przynajmniej ja) bo nie podoba nam sie temp.

A co do odczytow to wg, mnie sa nieprawdziwe (roznica 40`C po odpaleniu gry to LOL)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety ale jestem juz prawie pewny ze mam uszkodzony procesor po właczeniu ustawien w biosie na manual czestotliwosc szyny to zobaczyłem czerwony ekran i zwis całego biosu pomogło dopiero ustawienia defaulowe i wyłaczenie komputera z sieci. Asus Probe chyba zgłupiał ale w biosie teraz pokazuje temp procka na 100 stopni pomaga wyłaczeni tej opcji w biosie. Jutro czek amnie serwis zobaczymy i dzieki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...