ManiekB Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Mam taki problem z procesorem celeron 1Mhz w normalnej pracy ma temp ok 38-39stopni a po uruchomieniu jakiejkolwiek gry skacze do 79-80 stopni. Sprawdzałem juz chłodzenie jest ok. Czy to oznacza uszkodzony procesor. Do czwartku było ok i nic sie nie działo. Help. Mój sprzet: Celeron 1Mhz, asus cuvx4,winfast GF2 pro, 256sdram, 60Gb segate Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Przy 1MHz to rzeczywiście bardzo gorąco 8O :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragnor Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Kurcze co to za celeron 1Mhz :?: Jakiś nowy wynalazek :?: Chyba chodziło ci o celerona 1GHz. Mam takiego celerona (coppermine) i temperatura na podkręconym tak jak w opisie waha się od 30C do 48C więc to twoje 80C to o wiele za dużo. Możliwe że czujnk źle zczytuje. Najlepiej gdy pokazuje taką temp dotknij radiatora i upewnij się czy rzeczywiście jest tak gorący. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 EEE. O ile wiem nie produkowali nigy celeronów 1 MHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ManiekB Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 sorki miało byc 1Ghz Temperatura skacze jak oszalałą a w gry nie da sie kopletnie grac (strasznei szarpia) sprawdzałem procesor nie jest taki gorący ale to pokazuje asus probe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 A zaglądałeś ile pokazuje w BIOSie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ManiekB Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Tak zagladałem i sie przeraziłem 80stopniC Nawett teraz skacze miedzy 32 a 45 stopni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ManiekB Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Boje sie że celek poszedł z dymem i nie wiem co jeszcze moge zrobic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ManiekB Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Mam jeszcze pytanie czy napiecie 13.1 V zamiast 12 moze byc przyczyna grzania sie procka w biosie podskoczyło mi nawet do 100C a asus probe pokazuje od 50-70 stopni. jak juz pisałem granie jest nie możliwe (slajdy) moze ktos pomuc czy tylko wymiana procka mnie czeka ewentualnie zasiłki mam 300W. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEFENCE Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Jaki masz cooler i czy dopasowany to tego 1GHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ManiekB Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Cooler Boxowy intelowski orginalny kopm chodził ok 2 lat bez problemów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEFENCE Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Dotknij radiatora i zobacz czy naprawde jest cieply "gorący" czy to wina czujnika. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Prosze jeszcze raz sprawdz temp. przy normalnej pracy i w grach. Czasami przesadzamy z osadem (przynajmniej ja) bo nie podoba nam sie temp. A co do odczytow to wg, mnie sa nieprawdziwe (roznica 40`C po odpaleniu gry to LOL) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ManiekB Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2003 No niestety ale jestem juz prawie pewny ze mam uszkodzony procesor po właczeniu ustawien w biosie na manual czestotliwosc szyny to zobaczyłem czerwony ekran i zwis całego biosu pomogło dopiero ustawienia defaulowe i wyłaczenie komputera z sieci. Asus Probe chyba zgłupiał ale w biosie teraz pokazuje temp procka na 100 stopni pomaga wyłaczeni tej opcji w biosie. Jutro czek amnie serwis zobaczymy i dzieki za pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...