Skocz do zawartości
yeet

Upgrade PC | 10k PLN | gry i multi-tasking(?)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie!

W 2024 roku mój komputer bez wątpienia nie domaga najnowszym tytułom w jakie gram (Cyberpunk 2077, Elden Ring, Helldivers 2). Myślę, że moim głównym problemem jest przede wszystkim moje 8-letnie GPU GTX 1060 3GB. Tak więc planuje w najbliższym czasie kupić nowe komponenty: CPU, GPU, RAM, MOBO, PSU. Ewentualnie jeśli będzie potrzeba to zakupie również inne w późniejszym terminie. Budżet 10k i wolałbym nie przekraczać, ale jeśli będzie trzeba to można pare stówek dołożyć.

Moje wymagania to wydajność w grach w rozdzielczości 1440p, kompatybilność komponentów i multi-tasking, bo mam skłonność do robienia wielu rzeczy w jednym momencie. Bardzo się zastanawiam nad zakupem następujących części: Ryzen 7 7800X3D, RTX 4070TI/4070TI SUPER/RTX 4080 SUPER (z czego GPU kupiłbym najprędzej ze względu na to, że nie chce mi się już tak męczyć). Procesor został mi polecony przez znajomych. Potrzebuje 64 GB RAM'U, natomiast jestem skłonny do dyskusji i rad na temat wszystkich komponentów. Chętnie również przyjąłbym propozycje dysku SSD M.2 +1TB.

Moje aktualne komponenty, które bym zostawił to: 

• obudowa SilentiumPC Armis AR7 TG-RGB,
  • dyski 500GB SSD + 1TB HDD
  • chłodzenie CPU SilentiumPC Grandis 2

W razie pytań chętnie udzielę odpowiedzi.

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi