Jacek Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Chce jak najlepiej rozmiescic go na dysku. 1. na jakim systemie plików najlepiej? 2. na poczatku, pod koniec go umiescic ...? 3. moze jest jeszcze cos istotnego ? ;) mam na mysli o ustawienie tego (z wielkoscia wiadomo jak robić ;) ) aby system działał najbardziej sprawnie jak to mozliwe. proszę o porady bo dziś badz jutro zainstaluje tego win2003 ponownie.. i nie bede miec juz pozniej takiej mozliwosci robienie "przemeblowania" na partycjach :( ps. [censored ! :evil: ] ok tego nie było :) hehhe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2003 z tego co pamietam to swapa tworzy na patrycji ;) na poczatku dysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baltazaar Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2003 z tego co pamietam to swapa tworzy na patrycji ;) na poczatku dysku.albo na fizycznie innym dysku niz system (lepiej) i tez na poczatku (pod warunkiem ze jest staly). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2003 ewentualnie mala partycja na poczatku HD z systemem plikow FAT16 i na niej swap Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2003 No własnie :/ Niektorzy radza isntalacje na koncu,, ba win2003 tak własni e zrobił :? Zamiat zrobic go na partycju c: "posadził" go na d: :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akslow Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 ja utworzylem partycje na poczatku dysku a dopiero pozniej systemowa. Swap'a mam na f a system na C:. Partycje tworzylem PM 8. Wydaje mi sie ze to jest najwydajniejsza metoda. Swiadczy o tym chociazby test hddtach na ktorym widac ze dysk jest najwydajniejszy na poczatku. (i to dosc sporo) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord SZUM Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 a ja proponuje zrezygnowac ze swapa :D ale jesli juz trzeba go miec to najlepiej na drugim dysku na wydzielonej partycji na jego poczatku. jak ktos kiedys ogladal wykresy szybkosci odczytu/zapisu na dyskach to wie o co chodzi gdyz na wiekszosci pod jego koniec spada szybkosc, poza tym sama struktura poczatek dysku jest zwykle od srodka talezy, wiec i tam ma on najwieksza RPM :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...