KoT1 Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Male pytanko. Od jakiegos czasu zaczelo mi sie pudlo wieszac. Zaczynam grac w gre 3D, pochodzi (raz godzine raz 3) i wszystko zamarza. Sprzet jak w podpisie. Zauwazyle, ze napiecie 5V po uruchomieniu gry spada do 4,484, a tak normalnie to ma 4,586 (chyba zamalo co?) Czy nie jest to przypadkiem wina tego napiecia. Zamiana grafy na inna (GeForce 2MX 400) takze spowodawala zwis. Mam troche slaby zasilacz 250W - moze juz umiera bo chodzi 3 lata. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiech Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 czas zmienić zasiłę :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
??????? Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Male pytanko. Od jakiegos czasu zaczelo mi sie pudlo wieszac. Zaczynam grac w gre 3D, pochodzi (raz godzine raz 3) i wszystko zamarza. Sprzet jak w podpisie. Zauwazyle, ze napiecie 5V po uruchomieniu gry spada do 4,484, a tak normalnie to ma 4,586 (chyba zamalo co?) Czy nie jest to przypadkiem wina tego napiecia. Zamiana grafy na inna (GeForce 2MX 400) takze spowodawala zwis. Mam troche slaby zasilacz 250W - moze juz umiera bo chodzi 3 lata. :| ja wogule bym sie bal kompa wlaczyc ;) najwyzszy czas zmienic zasilke bo z ta dlugo niepojedziesz pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 uuu 5V bardzo niskie pod obciążeniem.....Zbieraj kase na nową zasiłkę jak nie chcesz zeby poszło coswięcej niz tylko zasiłka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Sprawdź wtyczkę łączącą zasilacz z płytą główną, prawdopodobnie styki trochę zaśniedziały i nie ma dobrego kontaktu. Najlepszym rozwiązaniem byłoby przylutować kable z zasilacza do płyty na stałe :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoT1 Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Powiem Wam szczerze, ze swinke z kasa powoli zaczynam rozbijac, ale zapytalem sie Was, bo gdzies na naszym forum znalazlem stwierdzenie, ze w "ZADNYM wypadku za niepoprawne napiecie nie odpowiada zasilka" -tylko plyta glowna. Niby racja, ale... moze faktycznie moja zasilka dostarcza za malo pradu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vespereq Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 wg mnie odpowiada tylko zasiłka, przecierz jezeli dostarcza 4,cośtam to jak płyta ma z tego zrobic 5V ???? nie rozumiem niektórych ludzi, a zasiłka jest tym lepsza im lepsze elementy są uzyte. w tych tanich zasiłkach są elementy o duzej tolerancji, czesto zdaza sie ze elementy odbiegają bardzo duzo od wartosci jakie mają mieć. to sie tam jakoś w procentach podaje. w kazdym razie jak zlozysz do kupy takie elementy z rozbierznywmi wartosciami to otrzymujesz........... goowno nie zasilacz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 plyta glowna odczytuje napiecia i czesto przeklamuje,ale jezeli kiedys napiecia byly wyzsze i z czasem spadly to zasilacz umiera dodatkowo jezeli komputer sie wiesza,a napiecia sa niepokojaco niskie (-5%) to nalezy szukac przyczyny w zasilaczu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoT1 Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Witam po nocy. Wczoraj sprawdzilem wszystkie pozostale napiecia. Wszystkie sa idealne 12V= 12,01, 1.75 +1.75, 3V=2,99, a tylko te nieszczesne 5V. W spopczynku pokazywal 4.61, - zaczelo sie obciazenie 4,5 lub 4,48. Byc moze jest tak, ze wszystkie inne dzialaja OK, a 5V umiera. Jest mi bardzo smutno - za Wasza porada powinienem pochowac moja zasilke, a byla to dobra wersja no name. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...