Mistar Opublikowano 8 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia Witam na dniach planuję założyć sprzęt do rozrywki jak widać budżet jest mocno flex co nie znczy ze wydam 15k z lekkim sercem na coś co bedzie overkillem biorąc pod uwagę że interesuje mnie tylko 1440p, na chwilę obecna wyglada to tak: 1. Ryzen 7 7800x3d lub 9 7950x3d Czy warto jest dopłacić do R9 biorąc pod uwage moje zastosowanie sprzętu ma ten model jakas znacząca przewage względem R7 ? 2. Asus TUF Gaming x670e plus wifi lub MSI MAG x670e wifi Jakieś znaczące różnice miedzy tymi modelami na które warto zwrócić uwage czy cokolwiek z tych 2 wybiorę będzie bez znaczenia ? 3 RTX 4080 super lub 4090 Tutaj moja największa zagwozdka od miesiaca próbuje sie przekonać wydatku na 4090, warto jest dopłacić do 4090 tylko do 1440p ? czy lepiej bedzie wziąść 4080s i ewentualnie w przyszłości zmienic na 5090 ? Warto jest podpiąć karte pod aio ? 4. Ramy proszę o rekomendacje nie interesują mnie rgb czy będą czy nie różnicy mii to nie robi 5 Zasilacz, aio pod procka i karte ( jakiej firmy karte brać pod aio ) i bude która to wszystko pomiesci. Dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano 9 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia Za 10500 masz całość https://proline.pl/koszyk/c760994b Do gier 7800X 3D wymiata, pod 1440p nie brałbym 4090. Zasilacz masz z zapasem pod RTX 5090, choć tutaj to i 1200W jakiś Vertex by nie zaszkodził. Można wziąć nawet tańsze MOBO na B650E czy inną obudowę. Pamięci standardowo 6000MHz 32GB, chyba że będziesz coś tu więcej robił wtedy można brać 64GB RAMu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 9 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia Witam przy takim budżecie , można było by opierać sie na dwóch dyskach , jeden pod system drugi pod gry. dzisiejsze gry zajmują coraz wincyj miejsca, wiec takie 2TB szybko sie zapełni xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mistar Opublikowano 9 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia Dyski to aktualnie nie problem, nie brałem ich nawet pod uwagę składając zestaw jak narazie posiadam ssd na system m2 1tb i 1tb staroświeckiego HDD i jeszcze nie narzekam na brak miejsca 🙂 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mistar Opublikowano 11 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia Build złożony pod koniec tygodnia będzie zamawiany, potrzebuję tylko porady co do obudowy, potrzeba z przynajmniej 1 usb c dobre filtry przód góra i dół i zmiesci 2 aio. Druga kwestia zna ktos aio które będzie pasować do PNY 4080 super xlr8 verto OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano 12 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia To jak wygląda zestaw? 12 godzin temu, Mistar napisał(a): Druga kwestia zna ktos aio które będzie pasować do PNY 4080 super xlr8 verto OC. Tego to nawet nie rozumiem.. Co ma Ci tu niby pasować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mistar Opublikowano 12 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia Przepraszam że nie znam się na budowie kart graficznych i wolę się zapytać kogoś kto się na tym zna, widziałem masę aio pod 4080 co wywnioskowałem ze nie wszystkie są takie same. Przepraszam za moją niewiedzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano 12 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia Ta karta na swoje chłodzenie, jest to przyzwoity model ale osobiście brałbym Gaminga od Gigabyte z racji na 4 lata gwarancji po rejestracji produktu. AiO 360 masz na procesor w postaci Arctic Freezer III 360. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mistar Opublikowano 12 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia Pytałem o aio pod karte graficzna nie procesor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 12 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia To najpierw wybierz custom pod kartę np: https://www.morele.net/chlodzenie-wodne-alphacool-eiswolf-2-aio-360mm-rtx-4080-suprim-backplate-14488-13238066/?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjw5ea1BhC6ARIsAEOG5pyLtT7po3Lnc7legS5Y8ElOoJCrzYVuGYdZicIQrUzEMiEtq4-A_EIaAjRpEALw_wcB Kompatybilność MSI GeForce RTX 4080 16GB Suprim X, 16GB GDDR6X (V511-004R) MSI GeForce RTX 4080 Gaming X Trio 16GB, 16GB GDDR6X (V511-005R) MSI GeForce RTX 4080 SUPER 16G GAMING TRIO MSI GeForce RTX 4080 SUPER 16G GAMING X TRIO MSI GeForce RTX 4080 SUPER 16G SUPRIM MSI GeForce RTX 4080 SUPER 16G SUPRIM X (V511-248R) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano 12 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 7 godzin temu, Mistar napisał(a): Pytałem o aio pod karte graficzna nie procesor Po pierwsze niewiele Ci to da, po drugie znajdź sobie budę która zmieści dwie 360 chłodnice w tym jedną grubszą (AF 360). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mistar Opublikowano 12 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia Da wystarczająco, grafa nie będzie mi dmuchać gorącym w środku budy, 3 mniej wiatraków, mniejsze temp. Nierozumiem poco tu wogole zakładać temat z prośbą o pomoc z dobraniem czego kolwiek jak taki ci wyskoczy z "znajdź sobie" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...