Damian Grajek Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 Witam w końcu mi się udało dzięki artykulowi na 4MAXCool zakręciłem mojego celka 633 na 1064Mhz :evil: magistrala 112Mhz napięcie 1,9V . Jednak mam następny problem komp chodzi dopuki mam otwartą obudowe inaczej proc się przegrzewa i zwis . Mam cooler Titan TTC-D5TB(3) i rdzeń proca posmarowany srebrną pastą . Jak myślicie wystarczy zapodać lepszy coolerek czy konieczne będzie zamontowanie dodatkowych wentylatorów w obudowie . :?: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oski Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 Moje gratulacje :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 Nieźle Nieźle!! A jaka temperatura na procku?? Moim zdaniem pamięci się przegrzewają, bym coś pomyślał i zamontował Coolerek na te pamiątki. Albo zamontuj Coolerki w obudowie (wentylacje) tak zeby jeden większy Coler nawiewał k.graficzną, procesor i pamięci a drugi na górze wypuszczał to powietrze z obudowy. Powinno nie być zwisów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 wszystko fajnie - dodatkowe wiatraki w obudowie (co najmniej 2) powinny zrobic swoje, ale... przy takim extremalnym O/C (70% przyrostu predkosci i podniesione napiecie) to chlodzac procka powietrzem pewnie bedziesz sie nim cieszyl niecaly rok (a moze jeszcze krocej) - IMO przydalo by sie WC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 A nie taniej bylo by ci kupić np. Cel800 i przekręcić go na tyle co u mnie :lol: :lol: :lol: Mniej nerwów i procek ci dłużej pochodzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 Doloz lepiej najpierw wiatraki do obudowy. Po jednym z przodu oraz jeden na tyle obudowy wyciagajacy cieple powietrze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
que_pasa Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 gratuluje , wynik godny podziwu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaloryfer Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 No ladnie ladnie :P, zamontuj sobie dwa lub wiecej wiatrakow w obudowie i kup sobie moze jakies lepsze pamieci co znosza wyzsze czestotliowsci for example kingston, elixir. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 cienko :). Powaga a mowili ze te celki 633 sie tak dobrze kreca. Ja podkrecilem D650@1170 ( 6,5x180mhz) Epox i AMD Rulzz. Mialem w drugim kompie Celka 633 szedl na 950mhz wymienilem go na PIII 600E @800mhz. I kop niesamowity. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxim Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 Co wam z tymi pamięciami odbija? przecież 112MHz to nie dużo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 cienko :). Powaga a mowili ze te celki 633 sie tak dobrze kreca. Ja podkrecilem D650@1170 ( 6,5x180mhz) Epox i AMD Rulzz. Mialem w drugim kompie Celka 633 szedl na 950mhz wymienilem go na PIII 600E @800mhz. I kop niesamowity.Haha, tylko ze Twoj chodzil na WC i do tego 2 tygodnie albo i mniej :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian Grajek Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 Myśle że pamięci mi wytrzymują bo w końcu pisze na nich SDRAM133Mhz/CL2 , chyba skorzystam z waszych rad i zamontuje dodatkowe wentyle w obudowie! Dzięki za zainteresowanie i rady!! :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeNeK Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 co wy chcecie od tych pamiatek ?? przeciez to sa 133MHz ... dzialaja ze 112. przeciez 133 moga dzialac na 100 a nawet na 66 wiekszosc wiec 112 to przezciez nic im nie robi. one nie maja zaduzej magistrali tylko mniejsza niz moga pracowac ... Skoro proc pracuje z otwarta obudowa to musisz ja schlodzic + polecam jakis lepszy qlerek albo w/c na procka bo skoro na tym titanie Ci sie przegrzewa to musi byc nizla temp. na celq ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 dolozyc wiatrak na wydech z kompa (plus tlumik co by za glosno nie chodzxil) i mozeszz krecic tylko docisnij mocno radiator ja stargo celka 566 na 1188 wyciagnalem na wc a na malym radku na 1020 wejdz na overclockers.com i poszukaj napisalem po polsku ;D P.S. jaka masz temp na procu ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macho Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 ...NO NO NO ŁADNIE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micias Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 nieźle :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 Gratulacje :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...