vlad_8011 Opublikowano Środa o 12:55 Zgłoś Opublikowano Środa o 12:55 (edytowane) 3 minuty temu, jzk napisał: Panowie, jest dziwna akcja. Z tego co mi mówią koledzy, wszystkie wiatraki zainstalowane. Poprzedni właściciel mówił, że xkom mu składał. Wygląda to tak: A przynajmniej tak mi się wydawało bo nie zwracałem uwagi za bardzo. Dzisiaj przyjrzę się temu dokładniej. Jeśli strzałkami oznaczony jest przepływ powietrza, to wszystkie wentylatory w obudowie są zainstalowane odwrotnie. Oto prawidłowe ustawienie wentylatorów Na obudowie każdego wentylatora powinny być strzałki oznaczające kierunek obrotu łopatek oraz przepływ powietrza: Edytowane Środa o 12:59 przez vlad_8011 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jzk Opublikowano Środa o 12:59 Zgłoś Opublikowano Środa o 12:59 Tak, to jest przepływ powietrza. Na chłodzeniu CPU i z tyłu na bank, upewnię się jeszcze z przodem. lol 🤯 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlad_8011 Opublikowano Środa o 13:02 Zgłoś Opublikowano Środa o 13:02 2 minuty temu, jzk napisał: Tak, to jest przepływ powietrza. Na chłodzeniu CPU i z tyłu na bank, upewnię się jeszcze z przodem. lol 🤯 No to jakiś geniusz w tym X-Kom składał, jeśli to prawda rzecz jasna. Przy takim obrocie spraw, ta karta wcale nie musi być taka głośna 😉 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano Środa o 13:20 Zgłoś Opublikowano Środa o 13:20 Bo " X " - oznacza niewiadomą x-komie 😄 efekt czurnej dziury, nie będzie problemu z przepłyem powietrza jeśli w środku nie ma powietrza Będziesz miał co teraz robić z kompem od razu sprawdzisz sobie czy to pwm wentylatory, ustawisz je w biosie lub jeśli się da to z poziomu windowsa w asus arnoury crate ( taki program raczej do kolorów ale opcja ustawienia szybkości też powina być jeśli to wersje 4 pinowe) karta trochę odpocznie może 90c na Hot spocie nie będzie razić w oczy Program jaki sobie ściągnij jeszcze to hwinfo pomoże w dalszym rozeznaniu 😄 Vlad same maśluki, miałem jechać serniorkami ale ból tylka był za silny i tyle co weszło do auta 7 osób 9kg ale nie obranych w 3h https://ibb.co/N2DVGsd 18 minut temu, vlad_8011 napisał: No to jakiś geniusz w tym X-Kom składał Może dlatego poprzedni właściciel sprzedał kompa taniej hmm 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jzk Opublikowano Środa o 13:28 Zgłoś Opublikowano Środa o 13:28 Heh, czy ja wiem czy taniej. xd Panowie ale dużo informacji, jak na mój niedoświadczony łeb. Na razie posprawdzam te wszystkie wentyle, poprzekładam i dam znać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jzk Opublikowano Środa o 14:54 Zgłoś Opublikowano Środa o 14:54 (edytowane) Sprawdziłem wszystkie wentyle. Tylko ten z tyłu był źle, bo wtłaczał... Ale to jeszcze gorzej, bo żaden nie wyciągał. xD Edytowane Środa o 14:54 przez jzk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlad_8011 Opublikowano Środa o 15:02 Zgłoś Opublikowano Środa o 15:02 6 minut temu, jzk napisał: Sprawdziłem wszystkie wentyle. Tylko ten z tyłu był źle, bo wtłaczał... Ale to jeszcze gorzej, bo żaden nie wyciągał. xD Zgadza się, w ten sposób gorące powietrze miało utrudnione wydostanie się z obudowy i nagrzewało podzespoły. Nawet nadmiar ciśnienia wewnątrz tu zbyt wiele nie pomagał z uwagi na przeszkody dla powietrza - chłodzenie CPU 🙂 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano Środa o 15:12 Zgłoś Opublikowano Środa o 15:12 Wentylatory 3 czy 4 pionowe? ( nie licz cpu) Karta ma ten dual bios czy nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jzk Opublikowano Środa o 15:36 Zgłoś Opublikowano Środa o 15:36 23 minuty temu, axsin302 napisał: Karta ma ten dual bios czy nie? Nie ma. 25 minut temu, axsin302 napisał: Wentylatory 3 czy 4 pionowe? Dam znać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jzk Opublikowano Środa o 23:18 Zgłoś Opublikowano Środa o 23:18 Jest za dużo tematów do odniesienia się, więc pozwólcie, że nie będę cytować. W biosie nie znalazłem tych ramów. Wstawię jutro zdjęcia, może nakierujecie. Oglądałem o undervoltingu i nie ogarnę tego sam. Za to w gpu tweek (apka od Asus) dałem OC skan. Nie wiem co to dokładnie zrobiło, ale chyba coś pomogło. Wstawię jutro screeny. Teraz chyba mogę żyć z tą kartą i chyba nie będę jej zwracać. Mam nadzieję, że pomożecie mi jeszcze coś wyciągnąć z tego setupu w kwestii głośności pracy, może osiągów? W AW2 jest 90-100kl, na najwyższych, bez RT. Temp gpu nie przekroczyła chyba 72st, kultura jako tako... Mam HWMonitor. Miałem odpalony, jak grałem, ale zapomniałem zapisać log. Zapomniałem w ogóle zerknąć po skończonej grze, aby podejrzeć max tempy i które wiatraki najbardziej rozkręcało. Mam też pomysł, żeby dodać jeszcze "na suficie" wentylatory. Czy jest to dobra idea? Rozumiem, że miałyby one wtłaczać powietrze? Znajduje się tam filtr i w tej chwili zasysa pasywnie. Dzięki serdeczne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlad_8011 Opublikowano Środa o 23:22 Zgłoś Opublikowano Środa o 23:22 (edytowane) "Mam też pomysł, żeby dodać jeszcze "na suficie" wentylatory. Czy jest to dobra idea? Rozumiem, że miałyby one wtłaczać powietrze? Znajduje się tam filtr i w tej chwili zasysa pasywnie. " Możesz dać jeden wentylator wdmuchujący powietrze z zewnątrz przed chłodzeniem CPU, zaś nad chłodzeniem CPU oraz za nim powinny wyciągać na zewnątrz. Ta funkcja w BIOS się nazywa D.O.C.P, jest po lewej na 2/5 wysokości strony. O, tu: Edytowane Środa o 23:33 przez vlad_8011 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jzk Opublikowano Środa o 23:22 Zgłoś Opublikowano Środa o 23:22 (edytowane) A, wyłączyłem w ustawieniach gry synchronizację poziomą. Nadal nie mogłem włączyć DLSS, ale podczas gry nie rozrywało mi obrazu. W TV mam włączone VRR i G-sync, o ile dobrze kojarzę nazwy. Myślałem, że to ma być i w TV i w PC włączone. :D Któryś z kolegów użytkowników wyprowadził mnie z błędu. Ilo pinowe są wentyle, zapomniałem sprawdzić, sorki. Jutro to zrobię i przejrzę temat, czy jeszcze o czymś nie zapomniałem. Edytowane Środa o 23:29 przez jzk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jzk Opublikowano Piątek o 02:17 Zgłoś Opublikowano Piątek o 02:17 (edytowane) 2600rpm na karcie... Włączyłem D.O.C.P Tak jak mówiłem wcześniej, zrobiłem OC skan. Dzisiaj zrobiłem jeszcze raz, z limitem temp karty 80st. Nie wiem, czy to był dobry ruch. Defaultowo było na 84. Nie wiem ile pinów mają wiatraki, 4? :D Zdjęcie końcówek o ile się nie mylę: Plik z HWMonitor: https://megawrzuta.pl/z8ox6n14 Nie no Panowie, chyba nie dam rady z tą kartą. Czy jak kupię dobrą, będzie znacząca poprawa kultury kompa? Muszę też przyznać, że jestem trochę rozczarowany wydajnością zestawu. Czy jak kupię wyższy model karty, uzyskam te 1080/120/ultra? Chciałoby się z RT, ale o tym to pewnie mogę pomarzyć. Czy będzie za duży bottleneck? Pomóżcie, trochę załamka. 😔 Edytowane Piątek o 02:18 przez jzk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlad_8011 Opublikowano Piątek o 07:19 Zgłoś Opublikowano Piątek o 07:19 (edytowane) 5 godzin temu, jzk napisał: 2600rpm na karcie... Włączyłem D.O.C.P Tak jak mówiłem wcześniej, zrobiłem OC skan. Dzisiaj zrobiłem jeszcze raz, z limitem temp karty 80st. Nie wiem, czy to był dobry ruch. Defaultowo było na 84. Nie wiem ile pinów mają wiatraki, 4? 😄Zdjęcie końcówek o ile się nie mylę: Plik z HWMonitor: https://megawrzuta.pl/z8ox6n14 Nie no Panowie, chyba nie dam rady z tą kartą. Czy jak kupię dobrą, będzie znacząca poprawa kultury kompa? Muszę też przyznać, że jestem trochę rozczarowany wydajnością zestawu. Czy jak kupię wyższy model karty, uzyskam te 1080/120/ultra? Chciałoby się z RT, ale o tym to pewnie mogę pomarzyć. Czy będzie za duży bottleneck? Pomóżcie, trochę załamka. 😔 Będę na kompie zerknę na loga, odnośnie wtyczek wentylatorów, tak, masz 3 pinowe, ale istnieją 4 pionowe. Za z kartą, nie korzystałem jeszcze z OC skan, ale robiłem undervolting. OC jak sama nazwa wskazuje (overclocking - podkręcanie) to podniesienie zegara - przy jakim napięciu on to robi, jeszcze nie wiem, ale bardziej kombinowanym z krzywą wentylatorów na karcie, jeśli jest oczywiście jakikolwiek zapas (temperatury nie są za wysokie). Z kartami nauczyłem się, żeby kupować jak najgrubszą - wtedy jak wentylatory nie dadzą rady, to podmieniam na inne, ale samo chłodzenie posiada odpowiednie właściwości żeby zachować wtedy jakaś kulturę pracy. Od razu cię uprzedzę, że przy tak minimalistycznym chłodzeniu zostaje tylko undervolting i praca krzywą wentylatorów, ewentualne zdjęcie fabrycznych wentyli i dokupienie stelaża pod wentylatory na (śledź pod GPU) i wtedy podepniesz je do płyty głównej. Jest soft który pozwala sterować obrotami wiatraków na podstawie temperatury GPU, darmowy, także już nie te czasy że to było trudne. OK, ten log za bardzo mi nic nie mówi o przebiegu pracy karty pod obciążeniem. Z resztą i tak skierowałoby to nas do undervoltingu. Tu pojawiają się pewne schody, bo na Nvidia App jeszcze tego nie robiłem: I nie widzę, żeby dało się zjechać z napięciem. MSI Afterburner może gryźć się z Nvidia app, więc proponuję w power maximum ustawić 70% na dobry początek. Samo to dość mocno potrafi zredukować temperatury a zatem i obroty wentylatorów. Temperature target daj na 84 jak był. Edytowane Piątek o 07:47 przez vlad_8011 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano Piątek o 07:49 Zgłoś Opublikowano Piątek o 07:49 25 minut temu, vlad_8011 napisał: Od razu cię uprzedze, że przy tak minimalistycznym chłodzeniu.zostaje tylko undervolting i praca krzywą wentylatorów, ewentualne zdjęcie fabrycznych wentyli i dokupienie stelaża pod wentylatory na (śledź pod GPU) i wtedy podepniesz je do płyty głównej. Jest soft który pozwala sterować obrotami wiatraków na podstawie temperatury GPU, darmowy, także już nie te czasy że to było trudne. Myślę że możesz sobie darować już on nie ogarnia jak wlaczyc RT i DLSS w grze a co dopiero ma zrobić UV już dałem mu poradnik yt jak gość krok po kroku to robi. Niech odda tą kartę, powód wysokie temperatury i tyle w temacie. 5 godzin temu, jzk napisał: Muszę też przyznać, że jestem trochę rozczarowany wydajnością zestawu. Włączyłeś wszystkie suwaki w parawo i oczekujesz cudów, trzeba zejść na ziemię... Nowe gry to tragedia optymalizyjna a ten alan 2 to już od początku kwiczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlad_8011 Opublikowano Piątek o 08:13 Zgłoś Opublikowano Piątek o 08:13 20 minut temu, axsin302 napisał: Myślę że możesz sobie darować już on nie ogarnia jak wlaczyc RT i DLSS w grze a co dopiero ma zrobić UV już dałem mu poradnik yt jak gość krok po kroku to robi. Niech odda tą kartę, powód wysokie temperatury i tyle w temacie. Włączyłeś wszystkie suwaki w parawo i oczekujesz cudów, trzeba zejść na ziemię... Nowe gry to tragedia optymalizyjna a ten alan 2 to już od początku kwiczy Ja najchętniej takie kompy biorę na warsztat, bo zdalnie to wiesz 🙂 Mam takie przekonanie, że jak czegoś nie zrobisz samemu, to nigdy nie będziesz pewny (i często zasuwam za trzech, ale to inna inszość xd). Wiem że dal niego to wygląda skomplikowanie, ale jak to ogarnie, to nauczy się czegoś mega użytecznego, na przyszłość - a jak dojdzie do tego "samemu", to będzie miał satysfakcję. Ostatecznie mogę się ugadać, żeby mi kompa podrzucił, to zrobię czary mary i będzie cicho i chłodno, ale wtedy satysfakcji nie będzie mieć 😉 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano Piątek o 08:54 Zgłoś Opublikowano Piątek o 08:54 33 minuty temu, vlad_8011 napisał: Ostatecznie mogę się ugadać, żeby mi kompa podrzucił, to zrobię czary mary i będzie cicho i chłodno, ale wtedy satysfakcji nie będzie mieć jesteś Dobry Chłop ale życia go nie nauczysz, niestety tę sztukę każdy opanowuje sam w tym rozdziale nauczył się, że mimo iż ludzie mówią weź taką kartę czy taką, to ostatnia weryfikacja należy tylko i wyłącznie do niego. Żeby nie było chce mu pomóc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jzk Opublikowano Piątek o 09:59 Zgłoś Opublikowano Piątek o 09:59 Czy jak wsadzę 4080s, zyskam sporo na wydajności czy procek będzie za bardzo ograniczać? Są chyba dwa modele w ME z ratami 0%, które mieszczą się budżecie ok. 5k zł (jeden z nich to Asus 😬). Szukam do ok. 5k, bo więcej raczej mi bank nie da. Koniecznie muszą być raty. Nie mam teraz kasy, a nie chce czekać. Przed snem przeglądałem na szybko. Jeżeli jest sens przejrzę dokładnie.. No tak, niepotrzebnie bezgranicznie zaufałem forum, ale może nie gadajmy o życiu, bo to nie bajka i zrobi się nieprzyjemnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jzk Opublikowano Piątek o 12:49 Zgłoś Opublikowano Piątek o 12:49 Dobra to z inne beczki... Ta: https://www.euro.com.pl/karty-graficzne/pny-karta-graf-pny-rtx4070ti-12gbxlr8-ga-ver.bhtml?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=it_pmax&gad_source=1&gclsrc=ds Czy ta: https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/podzespoly-komputerowe/karty-graficzne/karta-graficzna-gigabyte-geforce-rtx-4070-ti-super-eagle-oc-16gb-dlss-3?gad_source=1 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlad_8011 Opublikowano Piątek o 12:55 Zgłoś Opublikowano Piątek o 12:55 (edytowane) 9 minut temu, jzk napisał: Dobra to z inne beczki... Ta: https://www.euro.com.pl/karty-graficzne/pny-karta-graf-pny-rtx4070ti-12gbxlr8-ga-ver.bhtml?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=it_pmax&gad_source=1&gclsrc=ds Czy ta: https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/podzespoly-komputerowe/karty-graficzne/karta-graficzna-gigabyte-geforce-rtx-4070-ti-super-eagle-oc-16gb-dlss-3?gad_source=1 ? Raczej ta pierwsza, PNY. Z tymi Rtxami przy tej obudowie patrz żeby upchnąć wtyczkę zasilania możliwie bez dopychania panelem szklanym. PNY ma wycięcie. Zarówno Gigabyte jak i PNY są podatne pod wymianę wentylatorów na dowolne, więc jak te karty okażą się za głośne na fabrycznych wentylatorach to je sobie podmienisz na 120mm albo 140mm. Bez zdejmowania całego chłodzenia. Gigabyte na fabrycznych smigielkach może być deczko cichszy, ale PNY ma tak konkretny radiator że (osobiście) grzech tam 120 nie wstawić. 9 minut temu, jzk napisał: Dobra to z inne beczki... Ta: https://www.euro.com.pl/karty-graficzne/pny-karta-graf-pny-rtx4070ti-12gbxlr8-ga-ver.bhtml?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=it_pmax&gad_source=1&gclsrc=ds Czy ta: https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/podzespoly-komputerowe/karty-graficzne/karta-graficzna-gigabyte-geforce-rtx-4070-ti-super-eagle-oc-16gb-dlss-3?gad_source=1 ? Ty, ale teraz się kipnalem - dałeś wersje ti i ti super - ti super jest ogólnie karta półkę wyżej. Edytowane Piątek o 12:59 przez vlad_8011 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jzk Opublikowano Piątek o 13:09 Zgłoś Opublikowano Piątek o 13:09 (edytowane) Ta, też później zwróciłem uwagę, że mniej GB ma. Dlaczego nie Gigabyte? 16 minut temu, vlad_8011 napisał: Gigabyte na fabrycznych smigielkach może być deczko cichszy, ale PNY ma tak konkretny radiator że (osobiście) grzech tam 120 nie wstawić. A ok, teraz doczytałem. Jest jeszcze jakiś powód? Edytowane Piątek o 13:09 przez jzk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlad_8011 Opublikowano Piątek o 13:12 Zgłoś Opublikowano Piątek o 13:12 (edytowane) 5 minut temu, jzk napisał: Ta, też później zwróciłem uwagę, że mniej GB ma. Dlaczego nie Gigabyte? Nie jestem w 100% pewien ile będziesz mieć miejsca pomiędzy złączem zasilania na karcie a panelem szklanym oraz jak będziesz kartę podłączał. Bo nie jestem pewien czy będziesz miec przejściówkę w zestawie (3x 8pin - 12vhpwr) czy w zasilaczu masz kabel natywny 12vhpwr. Edytowane Piątek o 13:15 przez vlad_8011 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano Piątek o 13:14 Zgłoś Opublikowano Piątek o 13:14 (edytowane) 41 minut temu, vlad_8011 napisał: Gigabyte na fabrycznych smigielkach może być deczko cichszy Ten gigabyte to pazdzierz. Rzucajac kamieniem na oślep ciezko trafić na gorsze https://www.x-kom.pl/p/1278768-karta-graficzna-nvidia-zotac-geforce-rtx-4070-ti-super-gaming-solid-16gb-gddr6x.html łap bydlaka Po rejestracji 5 lat gw Edytowane Piątek o 13:37 przez karro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano Piątek o 13:40 Zgłoś Opublikowano Piątek o 13:40 25 minut temu, karro napisał: łap bydlaka Musi sobie jeszcze kredens pod to podłożyć bo złamanie mu nie tylko płytę główną Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jzk Opublikowano Piątek o 14:08 Zgłoś Opublikowano Piątek o 14:08 (edytowane) 337 mm Miejsca mam 335 xddd edit: 325 Panowie bardzo Wam dziękuję za pomoc. Jadę do Euro oddać kartę. Jakbyście mogli to popatrzcie coś jeszcze. Wrócę i ja będę patrzeć. Tylko trzeba pamiętać, że muszą być raty 0% bo inaczej to 25-30% zwiększa się cena i ten rozmiar edit: 325 Edytowane Piątek o 14:19 przez jzk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano Piątek o 14:10 Zgłoś Opublikowano Piątek o 14:10 To tnij a nie ze znowu kupisz badziewie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jzk Opublikowano Piątek o 14:11 Zgłoś Opublikowano Piątek o 14:11 Wiem, że o dużo Was proszę. Czas jest bezcenny. Sorry, miejsca mam 325mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano Piątek o 14:19 Zgłoś Opublikowano Piątek o 14:19 Kupić uzywany komp Kupic ramy, procesor, zasilacz, kartę i jeszcze teraz obudowę Aż się prosi "zawsze miałem łeb do interesów" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano Piątek o 14:21 Zgłoś Opublikowano Piątek o 14:21 10 minut temu, jzk napisał: miejsca mam 325mm To kup sobie tego trinity 4070s,z 220wat ładnie odbiera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jzk Opublikowano Piątek o 14:51 Zgłoś Opublikowano Piątek o 14:51 26 minut temu, axsin302 napisał: Aż się prosi Musiałeś? I tak już jestem zły. Miałem XSX i PS5. Sprzedałem Xboxa i kupiłem PC do indyków, bo jest ich więcej i dużo taniej. Do reszty miało być PS5. Pograłem w 120kl/s i się zachciało PCMR. 🙄 PS5 wtedy miałoby być do ex-ów, ale zastanawiam się, czy też nie sprzedać, bo zdałem sobie sprawę, jakim żartem są obecnie konsole. No to mamy background... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...