Dziaddek Opublikowano 4 Listopada Zgłoś Opublikowano 4 Listopada Hej hej, przychodzę do was z prośbą o radę, chciałbym ulepszyć kartę graficzną w swoim PC, nie wiem za bardzo jak zabrać się za to, bo jestem mocno zielony w temacie. tu lista obecnych podzespołów: płyta główna - msi H110M pro-vh karta graficzna - msi GTX 1050ti procesor - intel CORE i5 9 gen pamięć RAM - corsair vengance 8gb DDR4 x2 zasilacz - corsair VS550 W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 4 Listopada Zgłoś Opublikowano 4 Listopada https://www.pepper.pl/promocje/msi-geforce-rtx-4060-ventus-2x-black-oc-8gb-gddr6-919585 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano 5 Listopada Zgłoś Opublikowano 5 Listopada Masz za słaby procesor do RTX 4060. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saalataa Opublikowano 5 Listopada Zgłoś Opublikowano 5 Listopada Na tej plycie nie mozesz miec 9 generacji intla co najwyzej 7. Ja mialem i5-6500 i mial problemy z wyciagnieciem max z GTX 1650S w 1080p. Mozesz pudrowac tego trupa wymieniajac cpu na 7700K i karte graficzna, ale to nadal bedzie niewystarczajace. Raczej bym wymienil platforme. Zreszta nie napisales nic o jaki cel chcesz uzyskac. Jak do najnowszych gier to niestety niedlugo twoj zestaw osiagnie 10-lecie a w technologi to przepasc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano 5 Listopada Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 17 godzin temu, Dziaddek napisał: corsair VS550 W To też się nie nadaje do znacznie bardziej prądożernych kart, słabo trzyma napięcia, tym bardziej po tylu latach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziaddek Opublikowano 5 Listopada Zgłoś Opublikowano 5 Listopada To może trochę naprostuje bo faktycznie niejasno napisałem. Nie oczekuję cudów od tego sprzętu, nie chcę też pchać tam żadnego 4060 czy coś z tych wyższych półek, raczej myślałem o czymś choć trochę mocniejszym od 1050ti. Wymianę procesora też rozważałem, tylko chciałbym to po prostu dobrać tak, żeby nie było trzeba zmieniać zasilacza oraz płyty głównej, więc jeżeli mam jakieś możliwości i ktoś chciałby mi je przedstawić, byłbym bardzo wdzięczny. No i jeszcze dopisze że komputer głównie wykorzystuje do gier ale nie powiedziałbym że bardzo zasobożernych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saalataa Opublikowano 5 Listopada Zgłoś Opublikowano 5 Listopada Do tego CPU, jezeli to jest i5 6500/7500 nie pchalbym sie wiecej niz w 1650Super 1660Super. Poza tym na tej plycie nie wsadzisz nvme, wiec jak nie masz dobrego SATA SSD (nie pisales nic o dysku) to bym rekomendowal wymiane na np MX500 lub 870QVO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 5 Listopada Zgłoś Opublikowano 5 Listopada Kup sobie z olx 1070 za 400-500 zl nie wiem jaka buda czy wejdzie 3xwentyle wersja i nie będzie szkoda Olx mas teraz 24h na potwierdzenie po odbiorze paczki czy produkt działa inaczej wysyłasz zdjęcia i masz zwrot kasy easy care Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...