Skocz do zawartości
Dziaddek

Ulepszenie sprzętu

Rekomendowane odpowiedzi

Hej hej, przychodzę do was z prośbą o radę, chciałbym ulepszyć kartę graficzną w swoim PC, nie wiem za bardzo jak zabrać się za to, bo jestem mocno zielony w temacie.

tu lista obecnych podzespołów:

płyta główna - msi H110M pro-vh 

karta graficzna - msi GTX 1050ti

procesor - intel CORE i5 9 gen

pamięć RAM - corsair vengance 8gb DDR4 x2

zasilacz - corsair VS550 W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tej plycie nie mozesz miec 9 generacji intla co najwyzej 7. Ja mialem i5-6500 i mial problemy z wyciagnieciem max z GTX 1650S w 1080p. Mozesz pudrowac tego trupa wymieniajac cpu na 7700K i karte graficzna, ale to nadal bedzie niewystarczajace. Raczej bym wymienil platforme. 

Zreszta nie napisales nic o jaki cel chcesz uzyskac. Jak do najnowszych gier to niestety niedlugo twoj zestaw osiagnie 10-lecie a w technologi to przepasc. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może trochę naprostuje bo faktycznie niejasno napisałem. Nie oczekuję cudów od tego sprzętu, nie chcę też pchać tam żadnego 4060 czy coś z tych wyższych półek, raczej myślałem o czymś choć trochę mocniejszym od 1050ti.

Wymianę procesora też rozważałem, tylko chciałbym to po prostu dobrać tak, żeby nie było trzeba zmieniać zasilacza oraz płyty głównej, więc jeżeli mam jakieś możliwości i ktoś chciałby mi je przedstawić, byłbym bardzo wdzięczny.

No i jeszcze dopisze że komputer głównie wykorzystuje do gier ale nie powiedziałbym że bardzo zasobożernych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do tego CPU, jezeli to jest i5 6500/7500 nie pchalbym sie wiecej niz w 1650Super 1660Super. Poza tym na tej plycie nie wsadzisz nvme, wiec jak nie masz dobrego SATA SSD (nie pisales nic o dysku) to bym rekomendowal wymiane na np MX500 lub 870QVO. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kup sobie z olx 1070 za 400-500 zl nie wiem jaka buda czy wejdzie 3xwentyle wersja i nie będzie szkoda 

Olx mas teraz 24h na potwierdzenie po odbiorze paczki czy produkt działa inaczej wysyłasz zdjęcia i masz zwrot kasy easy care 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi