tw_psycho Opublikowano 21 Listopada Zgłoś Opublikowano 21 Listopada (edytowane) Hej, mam PC, głównie do obróbki wideo: MSI MAG B650 TOMAHAWK Ryzen 9 7950X (reszta chyba nie ma znaczenia 😄) Chciałem powiększyć RAM DDR5 do 128GB - w tym celu kupiłem Kingston Fury 128GB w 4 kościach po 32GB. Niestety szybko padło rozczarowanie, bo przy takiej konfiguracji maksymalna szybkość tej pamięci to 3600MHz. Dla zainteresowanych dlaczego: https://www.youtube.com/watch?v=Q8XLvZTqyX8 W związku z tym szukam pamięci DDR5 w kościach po 64GB z RGB (jeśli to możliwe). Będę wdzięczny za wszelkie sugestie 🙂 Pozdrawiam TW Edytowane 21 Listopada przez tw_psycho Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiak_PL_GDA Opublikowano 21 Listopada Zgłoś Opublikowano 21 Listopada W dwóch kościach to max chyba tylko 96 GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano Sobota o 22:34 Zgłoś Opublikowano Sobota o 22:34 (edytowane) Tak, zdaje się w tej chwili jeszcze nie ma w sprzedaży modułów (nieserwerowych) 64GB. Edytowane Sobota o 22:35 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano Sobota o 23:23 Zgłoś Opublikowano Sobota o 23:23 Tak, 64 GB w jednej kości od Kingston/ Micron / Samsung z ECC tylko dostaniesz, ale cena i parametry zaporowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john25 Opublikowano Poniedziałek o 06:31 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 06:31 Wygląda na to, że obecnie nie ma w sprzedaży modułów 64 GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...