under555 Opublikowano wczoraj o 12:34 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 12:34 Cześć, szukam monitora i nic spełniającego wymagania nie mogę znaleźć 27cali 1440p Chciałbym VA bo chcę trochę czarnego koloru a OLEDów nie chę. Do grania więc tak ze 144Hz i więcej by się przydało. Przechodzę z ASUSA ,który miał starego typu prawdziwy Gsync czyli działający od niskich Hz do maxymalnych - mam rtx3070 (+12700k + W11) i pewnie dalej będę miał karty tylko zielonych. Szukam czegoś co będzie naprawdę wypasionym "Gsync'em"czyli od niskiego klatkarzu do wysokiego - Czyli pewnie Freesync Premium Pro prawda? Zależy mi też na jak najmniejszym smużeniu. Chcę kupić coś nowego albo używanego , budżet tak do 2000zł myslę. Czy moglibyście mi proszę polecić jakieś monitory, które spełnią moje oczekiwania? Myślałem o AOC Q27G3XMN/BK ale flickering jest ponoć mega tragiczny i przy ciemnych scenach w grach(Cyberpunk itp.) zepsuje mi to całą magią ciemności/czarności wynikającą z matrycy VA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano wczoraj o 13:38 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 13:38 56 minut temu, under555 napisał(a): 144Hz do takiego poziomu bez różnicy co wybierzesz na displayPorcie 165hz nie poczujesz różnicy bo G-sync też jest wspierany. 58 minut temu, under555 napisał(a): Zależy mi też na jak najmniejszym smużeniu. można wybrać VA z dobrym reduktorem smużenia ale nigdy nie będzie Kosa jak IPS czy OLED/QLED/Fast TN( ten ostatni to już dla Prosów) to wynika już z technologii. ustawić ci Cenowo czy jednak jakaś zmiana ? Jeśli chodzi o gry to bez przesady ta czerń w IPS nie jest taka odpychająca .... bardziej oglądanie filmów lub rzeczywiście fanatyków. Z VA znowu można i nawet trzeba zbadać, black light bleeding to gorzej rażąca cecha szczególnie w zakrzywionych monitach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kręcik66 Opublikowano wczoraj o 13:46 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 13:46 W tej cenie proponuję minileda. Ja mam KTC M27T20 i jestem zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
under555 Opublikowano 22 godziny temu Zgłoś Opublikowano 22 godziny temu A to może w drugą stronę... czy ekrany IPS /mini led/fast IPS są w stanie dać chociaż trochę koloru czarnego? bo moze w tym kierunku bym szedł a 2000zł na monitor wydaje sie być spoko budżetem (chociaż im taniej tym dla mnie lepiej, dlatego jakąś używkę rozważam ,żeby zejść niżej z ceną ale to zobaczymy) Obecnie mam Asus PG279Q od wielu lat i tak trzymałem bo muszę mieć Gsynca (brak shutteringu to dla mnie podstawa a grając np. w Cyberpunka w zależności od lokacji mam 120klatek, czasami 144 czyli full a czasami dropi do 80 - i to wszystko dalej jest płynne dzieki Gsync) Tylko ,że już chyba pora na wymianę bo i kolory nie te i jasność nie ta a o czarnym kolorze to można zapomniec. Przykładowo: mój Thinkpad T480 z matrycą 400 NIT full HD (matryca chyba z t490tki) ma o wiele lepsze kolory niż mój Asus. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 21 godzin temu Zgłoś Opublikowano 21 godzin temu Mini led od AOC: https://www.amazon.pl/gp/product/B0CNRPGQBG/ref=ox_sc_saved_title_1?smid=A2R2221NX79QZP&th=1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...